Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Tang kan modvirke kræft

Et australsk forsøg underbygger tidligere resultater, der viser, at polysakkarider i fucoidan-tang har potentiale til at bekæmpe Helicobacter pylori-relaterede sygdomme og mavekræft. 

Reagensglasforsøget blev udført af forskere fra University of Western Australia. Det viste, at ekstrakt af fucoidan er effektivt til at fjerne H. pylori-bakterier fra inficerede mavekræftceller hos mennesker. "Fucoidan forhindrer tilsyneladendeH. pylori i at hæfte på mave-epithelceller. Desuden påviste vi, at Fucus B, en sekundær fucoidan-fraktion med et højt indhold af polyfenol ekstraheret af Fucus vesiculosus, er det mest skadelige for AGS carcinom-celler", skriver forskerne.

H. pylori er en bakterie, der koloniserer maven hos halvdelen af verdens befolkning og giver kronisk gastritis, som kan udvikle sig til mavesår og mavekræft. Effektiv behandling mod bakterien er begrænset - og antallet af fejlslagne behandlingsforsøg stiger, primært på grund af resistens mod antibiotika. Resultaterne af dette forsøg tyder på, at fucoidan kan være et alternativ til behandling med antibiotika.

Bedst af tre
Forskerne analyserede aktiviteten i tre forskellige fucoidan-blandinger, hvoraf to blev udvundet af Fucus vesiculosus (Fucus A og Fucus B) og en af Undaria pinnatifid. Både Fucus A og B er fucose-polymerer med højt svovlindhold. Den primære forskel er, at polyfenol-indholdet var otte gange så højt i Fucus B som i Fucus A og Undaria. Alle fucoidaner var toksiske for AGS (kræft)-celler og reducerede antallet af levedygtige celler i betydelig grad. Men ekstraktet af Fucus B var mest toksisk mod AGS-celler - hvilket forskerne tilskriver det høje polyfenol-indhold.

Det er første gang, et fucoidan-polyfenol-kompleks er blevet undersøgt i relation til H. pylori. "Der er allerede gennemført forsøg med andre fucoidan-ekstrakter og H. pylori, men her anvendte man fucoidaner, som ikke var veldefinerede", sagde dr. Helen Fitton, chefforsker ved Marinova - det australske biotek-firma, som leverede fucoidan-ekstrakterne og delvist sponserede forsøget. Marinova-fucoidaner er de eneste certificeret økologiske fucoidaner i verden, og de ekstraheres ved hjælp af en patenteret vandbaseret teknologi, så de bibeholder den originale kemiske struktur, der findes i naturen.

Anvendelse af laboratorieresultaterne
Næste skridt er at validere resultaterne i et klinisk forsøg med mennesker. "På basis af de fremragende resultater, der er opnået i dette forsøg, er vi i gang med at undersøge mulighederne for at gennemføre et klinisk forsøg med mennesker i nærmeste fremtid", siger dr. Fitton til NutraIngredients.

Forsøg på mennesker skal påvise, at fucoidan kan gennembryde den beskyttende slimhinde i mave og binde sig til H. pylori ved en lav pH-værdi- et mål, som dr. Fitton er overbevist om vil blive nået.

"Fucoidan har vist sig at opretholde biologisk aktivitet ved meget lav pH-værdi og i tyktarmen efter at have 'overlevet' den lave pH-værdi i maven. Dette i sammenhæng med de positive resultater med dyremodeller giver os store forhåbninger om og tro på, at fucoidan kan være et vigtigt supplement i behandlingen af H. pylorii et klinisk miljø", siger hun.

Tang er af gode grunde blevet en meget populær spise. Tang er en rigtig sund fødevare, rig på gavnlige omega-3 fedtsyrer og andre mikronæringsstoffer samt fibre. Næringsstofindholdet i tang er højere end i de fleste almindelige grønsager. Derudover tilfører tang også maden den ekstra smagsdimension, som kaldes umami.

Læs også:
Blæretang indeholder masser af antioxidanter
Tang – fremtidens fødemiddel?
Super Blæretang kapsler
Taremel
Tang er supermad!
Skjoldbruskkirtlen bør altid være i topform
Natur-Drogeriets Taremel

Kilde: Eng-Guan Chua, Phebe Verbrugghe, Timothy T. Perkins, Chin-Yen Tay. Fucoidans Disrupt Adherence of Helicobacter pylori to AGS Cells In Vitro. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine, 2015.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012