Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Astragalus øger din livskraft mod sygdom og kræft

Du har formentlig hørt om naturlige midler mod forkølelse – echinacea, hvidløg og gyldensegl. Men nu skal du høre om noget, som måske er endnu bedre! Og hvad er det så for et mirakelmiddel? Det er en gammel kinesisk urt kaldet huang qi, som betyder ”gul leder”, men du kender den formentlig under dens mere almindelige navn: Astragalus.

Den er hjemmehørende i Kina, Mongoliet og Korea, og den kan blive op til 90 cm høj. Dens botaniske navn er Astragalus membranaceus, og den gule rod har mange forskellige anvendelsesområder inden for lægekunsten. Super-roden er blevet anvendt i den traditionelle kinesiske medicin i årtusinder.

Forskere fra University of Texas har påvist, at det er en adaptogen urt, som gør, at immunforsvaret kan spotte vira, bakterier og endog kræftceller. I et af de forsøg, der er gennemført, var astragalus i stand til at genoprette immunfunktionen hos 90% af de kræftpatienter, der deltog! Den er en stærk "ikke-specifik" immunregulator. I stedet for at aktivere vores forsvarssystem mod en specifik sygdomsfremkaldende organisme regulerer den immuniteten ved at øge antallet af og aktiviteten i makrofagerne – de omstrejfende hvide blodlegemer, der fjerner invaderende organismer ved at sluge dem.

Godt nyt til kræftpatienter
Når man får en kræftdiagnose, kan påvirkningen af det generelle helbred ofte give flere problemer end selve kræftsygdommen. Det samme kan den traditionelle kræftbehandling.

I et forsøg undersøgte forskerne virkningen af astragalus på kræftpatienter med nedsat immunforsvar som følge af kemoterapi. De patienter, som fik tilskud af astragalus, blev hurtigere raske, og flere overlevede sygdommen. En anden gruppe forskere undersøgte virkningen af astragalus blandt patienter med kræftrelateret udmattelse. De fandt frem til, at ren astragalus-ekstrakt gav en signifikant forbedring, og de konkluderede, at roden er en lovende supplerende behandling ved kræftsygdomme.

Kinesiske forsøg viser, at astragalus forbedrer livskvalitet og immunforsvar hos kræftpatienter i kemoterapi.

Roden menes at stimulere produktionen af interferon – et essentielt stof, der sikrer, at immunforsvaret fungerer korrekt. Interferon er også effektivt til at bremse cellemutation og udvikling af kræftsygdom.

Roden er højt værdsat for sin evne til at fremme immunforsvaret. Kemoterapeutiske midler får oftest kroppen til at producere færre og færre hvide blodlegemer. Det gør kræftpatienterne mere udsatte for infektion og almindelig sygdom, der hurtigt kan blive alvorlig. Med astragalus kan kroppen øge antallet af hvide blodlegemer, producere flere antistoffer og NK-celler, styrke immuniteten og øge produktionen af interferon.

Forsøg fra University of Houston viser, at brugen af astragalus fremmer TK- og NK-cellers evne til at ødelægge svulster og aktiverer interleukin-2, der dræber kræftceller og medvirker til at mindske bivirkningerne ved kemoterapi, f.eks. undertrykkelse af immunforsvaret, træthed, kvalme, vægttab og generel svækkelse.

I tests foretaget ved Hiroshima School of Medicine har astragalus vist sig direkte at kunne øge produktionen af antistoffer og antallet af B-celler, T-celler og interleukin. Og ikke nok med, at astragalus øger antallet af leukocytter- planten er også med til at identificere vira, bakterier og andre skadelige celler.

Andre sundhedsfremmende egenskaber

Sår- og hudpleje
Ved topisk anvendelse kan astragalus effektivt lindre eksem, psoriasis og rosacea, og planten er desuden blevet anvendt til at behandle sår. Som te kan astragalus' antioxidante egenskaber forbedre blodstrømmen - og det er af afgørende betydning for, hvor flot en hud du har.

Anti-aging
Astragalus forbedrer dit helbred på celleniveau ved at bremse det slid, der med alderen sker på dit DNA.

DNA indeholder små tråde, telomerer, der hindrer, at cellerne går i stykker. Astragalus-udtræk medvirker til at forlænge telomerernes liv, får dig til at se yngre ud og bremser aldringsprocessen på celleniveau.

Sundt hjerte
Astragalus' vanddrivende virkning skyller giftstoffer ud af din krop. Mange forsøg har vist, at et højt blodtryk er en kritisk faktor, der bidrager til udvikling af hjertesygdom. Astragalus medvirker til at udvide blodkarrene, og dermed kan dit blodtryk naturligt sænkes.

Blodsukkerregulering
Diabetikere kan trygt stole på, at astragalus sænker blodsukkeret og sikrer et stabilt blodsukkerniveau. Et forsøg har vist, at astragalus normaliserer et højt blodsukkerniveau og øger niveauet, hvis det er for lavt.

Optimering af immunforsvaret
Eftersom astragalus har antibakterielle og antivirale egenskaber, er det blevet anvendt effektivt i den traditionelle kinesiske medicin til behandling af allergier, forkølelser, influenza og luftvejsproblemer.

Forbedring af anæmiske tilstande
Tidlige forsøg viser, at astragalus-rod øger antallet af blodlegemer hos patienter med anæmi, særligt aplastisk anæmi. Der er behov for mere forskning i forhold til anæmi, men de foreløbige resultater er lovende.

Generelt anses det for sikkert at indtage astragalus. Men det er vigtigt at konsultere en læge eller behandler, inden du begynder at indtage roden. Bivirkningerne er lette - diarré, oppustethed eller dehydrering.

  • Kapslen kan åbnes og indholdet kan udrøres i vand eller juice, eller anvendes til te.
  • Astragalus Complex kapsler indeholder 375 mg astragalus ekstrakt (4:1) pr. 3 kapsler, svarende til 1,5 g astragalus urt.
  • Anvendelse: 3 kapsler 1-3 gange daglig.

Astragalus er en stadig kilde til fascination blandt forskere, og du kan være sikker på, at forsøg også fremover vil finde frem til sygdomme og helbredsproblemer, som denne oldgamle urt kan afhjælpe. Se efter Astragalus Complex i din lokale helsekostforretning!

Referencer :
In vitro and in vivo immuno-modulating and immuno-restorative effects of Astragalus membranaceus.
Immune modulation of macrophage pro-inflammatory response by goldenseal and Astragalus extracts.
The telomerase activator TA-55 elongates short telomeres and increases health span of adult/old mice without increasing cancer incidence.
Astragaloside lV Downregulates p-Catenin in Rat Keratinocytes to Counter LiCl-Induced Inhibition of Proliferation and Migration.
[Clinical observation on the treatment of ischemic heart disease with Astragalus membranaceus].
[Effect of astragalus injection on immune function in patients with congestive heart failure].

Nogle af de kostfaktorer, der er i Astragalus Complex kapsler, har en imponerende effekt: De støtter hver eneste celle i kroppen, øger livskraften og hæmmer kroppens aldringsproces.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012