Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Vindruekerneekstrakt bremser aflejring af fedt i arterierne

Et polyfenol-ekstrakt fremstillet af udvalgte blå druer fra Sydfrankrig har vist sig i signifikant grad at kunne reducere fedtaflejringer i arterierne - med større virkning end den, man opnår ved at drikke rødvin, siger producenten.

Ved dyreforsøg foretaget ved University of Nutrition i Montpellier, Frankrig var ExGrape Total, der produceres af den franske virksomhed La Gardonnenque, i stand til at reducere fedtaflejringerne med 57% sammenlignet med placebo og med mere end 20% sammenlignet med rødvin.

Resultaterne blev fremlagt af forskningsleder professor J.M. Rouanet ved 1st International Conference of Polyphenols and Health i Vichy i november 2010.

Der kommer flere og flere beviser for, at der er en sammenhæng mellem regelmæssig indtagelse af rødvin og nedsat risiko for kredsløbssygdomme - en sammenhæng, der tilskrives den stærke antioxidante virkning ved polyfenoler i rødvin. Rødvin har vist sig at kunne reducere iltningen af LDL-kolesterol og dermed nedsætte en af risikofaktorerne for åreforkalkning.

De mekanismer, der forebygger tidlige symptomer på åreforkalkning i aorta, er endnu ikke fuldt belyst, men man har fornylig påvist, at polyfenoler fra rødvin regulerer ekspressionen af endothelialt NO-syntase - et stof, der medvirker til at forebygge åreforkalkning, fordi det hæmmer sammenklumpningen af blodplader og reducerer tilstrømning af monocytter, der fremkalder åreforkalkning'

Resultater som disse har øget efterspørgslen efter indholdsstoffer, som kan genskabe de virkninger, der ses ved forsøg med rødvin - stoffer, der kan bruges i kosttilskud og på det voksende marked for funktionelle fødevarer.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012