Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antioxidanter, glutathion, C-vitamin og E-vitamin

75% at de patienter, der får et myocardie-infarkt (blodprop i hjertet), dør et andet sted end på hospitalet, og pludselig død er den første og eneste sygdomsmanifestation hos ca. 20% af dem, der lider af hjertesygdom.

Tilskud af antioxidanter kan have en gavnlig indvirkning, hvis man samtidig ændrer livsstil, holder op med at ryge, kontrollerer sin vægt og dyrker motion. Reagensglasforsøg har vist, at der ikke sker en nævneværdig iltning af LDL-kolesterol, før E-vitamin og andre fedtopløselige antioxidanter er blevet iltet. LDL tilsat E-vitamin har både ved reagensglas- og kliniske forsøg udvist øget modstand mod iltning.

C-vitamin, som er den vigtigste vandopløselige antioxidant, kan fremme antioxidantforsvaret ved at omdanne den iltede form for E-vitamin til dens antioxidante form. C-vitamin regenereres ved hjælp af intracellulært glutathion. Personer med et højt dagligt indtag af C- og E-vitamin og beta-caroten har lavere risiko for hjertesygdom og kan forvente at leve længere.

Der findes flere og flere beviser for, at antioxidanttilskud kan have yderligere sundhedsfremmende egenskaber. I et randomiseret forsøg med 2.002 hjertepatienter kunne man konstatere en sundhedsfremmende virkning ved tilskud af E-vitamin i doser på 400 eller 800 I.E. til forebyggelse af de kombinerede endepunkter af ikke-dødelig myocardie-infarkt og dødsfald som følge af kredsløbssygdom - med en generel reduktion i risikoen på 47%.

Reagensglasforsøg tyder på, at en kombination af antioxidanter har den største virkning, selvom beviserne for C-vitamin og beta-caroten fortsat er uklare. Også antioxidanter som polyfenoler kan spille en rolle.

Kilde: Kendall MJ et al. Antioxidant Therapy - A New Therapeutic Option for Reducing Mortality From Coronary Artery Disease. J Clin Pharm Ther, 1998;23:323-325.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012