Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

”Rødvinsstof” viser effekt mod Alzheimers

Antioxidanten resveratrol, der bl.a. findes i rødvin og tidligere er blevet hyldet for sin sundhedsgavnlige virkning, har vist effekt mod Alzheimers sygdom i et nyt studie.

Antioxidanten resveratrol, der bl.a. findes i nødder og druer og dermed også rødvin, har tidligere vist sig at have en effekt på en række aldersrelaterede sygdomme og er blevet hyldet for sin sundhedsgavnlige virkning for især ældre.

Og nu viser et nyt klinisk studie, at stoffet muligvis også kan have en positiv indvirkning på Alzheimers sygdom. Det skriver branchemediet Medscape.

Fase 2-studiet, der blev præsenteret i den forgangne uge på den såkaldte 7th Clinical Trials Conference on Alzheimer's Disease (CTAD), viste, at høje doser af resveratrol kan stabilisere niveauet af et peptid af aminosyre kendt som Beta Amyloid 40 i både blodet og rygmarvsvæsken i patienter med mild til moderat Alzheimers sygdom.

Det er en velkendt tese, at Beta Amyloid skulle spille en stor rolle i udviklingen af Alzheimers sygdom.

"Vi opdagede, at resveratrol og stoffets metabolitter (nedbrydningsprodukt fra et stofs leveproces, red.) kan gennembryde blodhjernebarrieren og ser ud til at have en indvirkning på centralnervesystemet ved nanomolære koncentrationer," siger hovedforskeren på studiet R. Scott Turner.

Han tilføjer desuden, at man nu overvejer at foretage yderligere studier med resveratrol eller en syntetisk version af antioxidanten.

Resveratrol findes i naturen i ting som nødder og druer, men koncentrationen af stoffet er ikke højt nok i disse ting til at frembringe en sundhedsgavnlig virkning. Derfor er det nødvendigt at isolere stoffet i lægemidler eller lave en syntetisk version af mere tilgængelige stoffer, som efterligner antioxidantens virkning.

Det danske biotekselskab Fluxome arbejdede tidligere på en kosttilskudspille baseret på netop resveratrol. Selskabet solgte dog dette projekt til schweiziske Evolva i slutningenaf 2012. Sidenhen er det danske biotekselskab gået konkurs.

Kilder:
Marambaud P, Zhao H, Davies P. Resveratrol fremmer clearance af Alzheimers sygdom amyloid-beta-peptider. J Biol Chem. 2005; 280 (45).
Vingtdeux V, Giliberto L, Zhao H, et al. AMP-aktiveret proteinkinase signaleringsaktivering af resveratrol modulerer amyroid-p-peptid metabolisme. J Biol Chem. 2010; 285 (12): 9100-9113.
Karuppagounder SS, Pinto JT, Xu H, Chen HL Beal MF, Gibson GE. Kosttilskud med resveratrol reducerer plak patologi i en transgen model af Alzheimers sygdom. Neurochem Int. 2009; 54 (2): 111-118.
Ruszkiewicz J, Albrecht J. Ændringer i mitokondrie antioxidant systemer i neurodegenerative sygdomme og akutte hjernesygdomme. Neurochem Int. 2015.
Albani D, Potito L, Batelli S, et al. Den SIRT1 aktivator resveratrol beskytter SK-N-BE celler fra oxidativ stress og mod toksicitet forårsaget af alfa-synuclein eller amyroid-beta (1-42) peptid. J Neurochem. 2009;110 (5):1445-1456.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012