Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

B12-vitaminmangel og autisme

B12-vitamin synes at være nøglen til hjernesygdomme såsom autisme og skizofreni. Børn med autisme har niveauer af vitaminet i deres hjerne, der er tre gange lavere, end man normalt ser hos raske børn og hos raske voksne op til en alder af 50 år.

Lignende lave niveauer er blevet fundet i patienter med skizofreni, hvilket tyder på, at begge sygdomme er forbundet med en for tidlig nedsættelse af vitaminet.

Flere tidligere undersøgelser har påvist, at B12-vitamin og det folat-afhængige enzym methioninsyntease (MS) har en vigtig rolle under hjernes udvikling og hjernens funktion. B12-vitamin, cobalamin, eksisterer i flere former, inklusive methylcobalamin (MeCbl) og adenosylcobalamin (AdoCbl), der virker som cofaktorer for respektiv MS og methylmalonylCoA mutase.

I en ny undersøgelse målte man koncentrationen af fem forskellige B12-vitaminformer i den frontale cortex hos afdøde: 43 kontrol (alder 19 uger – 80 år) - 12 autister - 9 skizofrene. Hos både autisterne og de skizofrene var MeCbl og AdoCbl niveauerne mere end 3 gange lavere end i kontrolvæv fra personer med samme alder.

Autisme og skizofreni er forbundet med oxidativ stress. Den aktiv form af B12-vitamin, methylcobalamin, understøtter en normal udvikling af hjernen ved at styre en proces kendt som epigenetisk regulering af genekspression.

Hos autisterne var lavere MeCbl forbundet med faldende MS aktivitet og forhøjede niveauer af homocysteine (HCY). Lav niveau af antioxidanten glutathion (GSH) har været forbundet med både autisme og skizofreni.

Gennem et liv synes B12-vitamin-niveauerne at falde i hjernen - det kunne afspejle en tilpasning til øget antioxidant behov, hvorimod stigende mangel på grund af lavt niveau af glutathion bidrager til neurodevelopmentale og neuropsykiatriske sygdomme.

Man finder lave niveauer af B12-vitamin i hjernen hos ældre mennesker i alderen 61 til 80. Måske - men ikke nødvendigvis - kunne det være tegn på udvikling af demens eller Alzheimers.

Reference:
Yiting Zhang,Y. et al. Decreased Brain Levels of Vitamin B12 in Aging, Autism and Schizophrenia. PLOS. January 22, 2016.

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012