Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Forhold for medicinske patienter forværres

Forhold for medicinske patienter forværres

Af Grete Christensen, formand for Dansk Sygeplejeråd

De ældre medicinske patienter kan glæde sig over bedre forhold, når de fremover bliver udskrevet fra hospitalet, men udfordringerne under deres indlæggelse er stadig uløste.

Regeringens akutpakke fra februar vil ikke løse alle problemer med overbelægning, og den vil slet ikke tage hånd om manglen på erfarne sygeplejersker. Og med en befolkning med stadig flere-ældre og et hastigt stigende antal med en eller flere kroniske sygdomme et der kun udsigt til, at forholdene på hospitalerne bliver værre.

Udviklingen lægger et stort pres på, at regeringen og regionerne i de igangværende økonomiforhandlinger finder løsninger og afsætter midler til en bæredygtig udvikling. En økonomisk indsprøjtning kan være med til at sikre højere kvalitet og bedre sammenhæng i behandlingsforløbet.

Store udfordringer
Dansk Sygeplejeråd har de seneste måneder i Sygeplejersken beskrevet de store udfordringer, der er med at fastholde personale på bl.a. de medicinske sengeafdelinger, særligt sygeplejersker. 40 pct. af sygeplejerskerne på medicinske afdelinger har under to års anciennitet. For alle hospitalsansatte sygeplejersker er det tilsvarende tal 8 pct.

En stor gennemstrømning af i sygeplejersker øger risikoen for, at de ældre patienter ikke møder den rette faglighed og oplever manglende kontinuitet i behandlingen og pleje under deres indlæggelse.

Det er særlig problematisk på de medicinske afdelinger, hvor patienterne typisk er ældre med mange forskellige sygdomme samtidig. De har særligt brug for, at der er det nødvendige personale til rådighed.

Der er brug for forsvarlig bemanding og god faglig ledelse, så nyuddannede, kompetente sygeplejersker kan søge sparring og støtte hos erfarne kollegaer, så de som nyuddannede kan imødekomme de mange komplekse patienters behov for observation og pleje. Det kræver, at der afsættes midler til øget bemanding, karriereudvikling og videreuddannelse på hårdt belastede afdelinger.

Handleplan med mangler
Desværre kan vi konstatere, at handleplanen for den ældre medicinske patient ikke indeholder særlige initiativer målrettet de medicinske afdelinger.

Dansk Sygeplejeråd opfordrer derfor parterne bag en kommende økonomiaftale til at afsætte de nødvendige midler, så vi får sat gang i en faglig udvikling på de medicinske afdelinger.

Nu skal vi fremtidssikre afdelingerne og holde på sygeplejerskerne, så de kan se, at det også er attraktivt at arbejde på de medicinske afdelinger.

Jyllands-Posten, 7. juni 2016.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012