Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Venustorn – en plante med bemærkelsesværdige egenskaber

Der er altid mere end én (naturlig) løsning, når man søger hjælp mod sygdom, og man kunne anbefale mange nye former for behandling, hvis der var flere mennesker og faciliteter til at tilbyde hjælp til det stadigt stigende antal personer, der søger hjælpen.

I den vestlige verden er nogle af de 'nye' former faktisk ældgamle, veldokumenterede metoder. Men indtil vi generelt får adgang til disse muligheder, kan vi ty til en meget enkel form for behandling: Te af en helt speciel planterod, Harpagophytum procumbens, i daglig tale kaldet Venustorn eller djævleklorod.

Nedenstående er fra dr. A. Vogels månedlige tidsskrift Gesundheitsnachrichten (juli 1973). Han beskriver sin rejse til plantens hjemsted, Kalahari-ørkenen i Namibia, hvor han var til stede ved opgravning af planten.

Venustorn vokser naturligt i Kalahari-ørkenen og på Namibias stepper. I marts eller april, hvor der er kraftige regnskyl, reagerer planten ved at udvikle saftige blade og smukke, trompetformede blomster, der minder om og er snerle og lyser i en rødviolet farve. Planten vokser i den røde, sandede jord og sender sine rødder dybt ned. Den er blevet sammenlignet med agurkeplanten, fordi dens klatretråde med saftige grønne blade danner en roset omkring roden. Klatretrådene sidder naturligt i et stjerneformet mønster og flyttes mod midten, når man begynder at grave roden op. De øverste rodknolde findes ca. 30 cm under jorden, og de hænger på roden som knoldene på en kartoffelplante. De største rødder findes i en dybde på 80-90 cm og helt op til 60-70 cm fra den centrale rod. Roden er blød og gulhvid og kan let deles med en spade. Den smager bittert som bladene på en artiskok. I regntiden oplagrer planten vand i sine rodknolde i forskellige dybder og har dermed et naturligt vandreservoir, når det er kvælende varmt. Der kan være 9-12 måneder mellem regnskyl, og i den periode holder planten sig i live med det vand, der er oplagret i rodknoldene, og ved at absorbere alle små ophobninger af kondensvand fra dug om aftenen eller om morgenen.

En underlig form
Frøene er gemt i en klo på størrelse med en hånd, og det er det, der har givet planten det ene af dens navne "djævleklorod": Den har adskillige fingerlignende gevækster, der er udstyret med torne; otte torne danner en roset, mens andre otte er bøjet opad. Når denne underlige form er tørret, er den ekstremt sej og hård, og man kan kun med stort besvær fjerne sådan en klo fra det, den får fat i (f.eks. sko). For at frigive frøene er det nødvendigt at tvinge kløerne tilbage med en pincet. Disse djævlekløer er et problem for landmanden på grund af de skader, hans dyr får, når de træder på planten, fordi dyrene er helt ude af stand til selv at komme fri af disse kløer. I de fleste tilfælde får de sår, som kan være blødende.

Fuldstændigt harmløs
Venustorn-rod er velkendt af de indfødte i Namibia, som har anvendt den i århundreder, men først efter 1. verdenskrig begyndte en landbrugspioner, Mr. Mehnert, at undersøge namibiernes behandlingsmetoder og opdagede, hvor effektiv denne rod er mod rigtigt mange af de sygdomme, som også rammer mennesker i Vesten. Han studerede disse metoder i 40 år og udviklede en metode til tørring af roden, når den er gravet op af den røde, sandede jord. Han sendte prøver på roden til nogle læger ved en universitetsklinik i Tyskland, som senere fortalte ham, at de havde brugt midlet med stor succes. De beskrev desuden midlet som fuldstændigt uskadeligt (dvs. at det ikke har nogen form for bivirkninger).

Efter at planten blev introduceret på klinikker og laboratorier i Tyskland og testet ved kliniske forsøg, er Venustorn gradvis blevet kendt over hele Europa, og mange læger har brugt og anbefalet det mod en meget bred vifte af sygdomme, som denne rod er fantastisk til at helbrede.

Adskillige medicinske beretninger bekræfter, at midlet kan anvendes til en lang række forskellige sygdomme på grund af dens stærkt helbredende virkning, som er fuldt på højde med virkningen af de bedste lægemidler af pyrazolon-typen, skriver professor, dr. med., Bernhard Zorn, Friedrich Schiller Universität i Jena, Tyskland, april 1958 i Zeitschrift für Rheumaforschung.

Dr. P. C. Seeger, MD, (Harpagophytum, an effective Plant Remedyi Erfahrungsheilkunde, bind 8, 1973) skriver, at Venustorn-te er yderst stimulerende. Ifølge den gamle indianske medicin er Venustorn særligt effektiv til at stimulere lymfesystemet. Han har ved test observeret, at "det er særligt bemærkelsesværdigt, at når behandlingen er afsluttet, standser helingsprocessen ikke, og der sker ikke tilbagefald eller betændelse - helbredelsen fortsætter".

P. Tunmann og R. Lux gennemførte i 1962 en analyse af kemien i Venustorns bestanddele. Dr. Seeger refererer i detaljer til dette forsøg i ovennævnte artikel, og konklusionen var: "Her har vi endnu et eksempel på, hvordan de gamle empiriske observationer inden for folkemedicinen bliver bekræftet of biokemisk viden". Og i et resumé står der: "Te af harpagophytum - eller Venustorn - er et af de mest stimulerende midler, man kan tænke sig..."

Personer, der lider af alvorlig sygdom, og som ikke tidligere har kunnet få hjælp, har bekræftet, at brugen af Venustorn har kureret dem. Men det er ikke den eneste vurdering af roden - professor Zorn skriver også i Zeitschrift für Rheumaforschung (april 1958), at det har en velgørende, mellemlang påvirkning, som øger vandladningen via dehydrering af ødemer og inflammation. Dette fører til, at man slipper for bindevævssygdomme og de smerter og begrænsninger i bevægelsesmønstret, denne tilstand forårsager.

En anden faktor, som er værd at nævne, er, at den diuretiske virkning af Venustorn også virker lindrende på hjertet og kan dermed forbedre dets funktion. Det har en vitaliserende virkning på muskler og led både ved almindelig gigt og ved urinsyregigt. Desuden har det en positiv indvirkning på kronisk inflammation i urinvejene, slimhinderne, fordøjelseskanalen, særligt mavesækken, samt på lever og galde. Venustorn indeholder ikke toksiske stoffer.

Dr. Steinmetz, Amsterdam, har også offentliggjort sine resultater vedr. behandlingsmæssig brug af roden.

I sin artikel The Great Significance of Harpagophytum Rooti Zeitschrift für Naturheilkunde(1970) skriver dr. Siegmund Schmidt, Bad Rothenfelde: "En renæssance for lægeplanterne! Venustorn giver os et supplement til vores medicinarsenal mod den moderne tids forgiftning. Det er vidunderligt, som den stimulerer kroppens afgiftende og beskyttende mekanismer i kroppen". Han bekræfter nogle af de forskningsresultater, andre læger er kommet frem til: "Det er bemærkelsesværdigt, at efter at behandlingen er ophørt, standser helbredelsesprocessen ikke, og der sker ingen reaktivering af betændelsesprocessen - den helbredelse, der allerede er begyndt, fortsætter. Jeg har ordineret Venustorn i det sidste års tid til mine gigtpatienter. Det har været et værdifuldt supplement til den gængse gigtbehandling hos flere end 100 patienter, og jeg har endog helt kunnet undgå medicin. I milde tilfælde har jeg kunnet nøjes med Venustorn-te! Jeg har også anvendt teen mod lever- og nyresygdom i de sidste seks måneder. Laboratorieresultater, f.eks. S.G.O.T. og Takata-niveau, har vist sig at være normale i næsten alle tilfælde. Professor Mose fra Graz har påvist, at roden har en vis kræfthæmmende aktivitet. Jeg har derfor anbefalet den som supplement til standardbehandling i min nye bog Help for Cancer Sufferers with Biologicol Combination Treatment (Helfer-Verlag, Bad Homburg). Jeg ordinerer nu altid Venustorn-te mod alle sygdomme, fordi teens afgiftende virkning og stimulerende indvirkning på immunforsvaret er værdifuld støtte til standardbehandlingen.

De indfødte i Namibia gnubber den friske rod på sår, fordi de mener, at det fremmer helingsprocessen. Andre pulveriserer den tørrede rod, som derefter påføres det rensede sår. Denne metode hævdes også at fremme helingsprocessen, skrev dr. Vogel i sit tidsskriftGesundheitsnachrichten i 1973, i en artikel om, hvordan han tog ud for at lede efter roden og hjalp med at grave efter den under et besøg i det sydvestlige Afrika. Han tilføjer desuden i sin artikel Teufelskralle, Harpago, at man har fundet ud af, at helbredelsesprocessen fremmes yderligere, hvis man under behandlingen tager større mængder C-vitamin. Dr. Vogel anbefaler to grapefrugter dagligt, hvis man drikker Venustorn-te.

Man ved, at mennesker med meget irritable hudlidelser også med stor succes har anvendt Venustorn, selvom det ikke findes i form af salve eller creme. Til dette formål har de pulveriseret 2-3 Venustorn-kapsler (lavet af et vandigt ekstrakt af Venustorn D.C.1), tilsat en smule varmt vand og blandet det til en glat masse, som derefter påsmøres det betændte hudområde. Rapporter tyder på, at denne påføringsmetode lindrer irritationen inden for 24 timer og starter en helingsproces.

Fremragende resultater
I en speciel evaluering af Venustorn foretaget af dr. Ethnol, Cyrillvon Korvin-Krasinki, OSB, som i mange år har studeret tibetansk og østasiatisk medicin, hvor de medicinske egenskaber ved planterne spiller en stor rolle, siger, at der på ingen måde mangler vanddrivende midler i farmakologien, og at det derfor skal understreges, at virkningen af Venustorn er langt større og dermed vidtrækkende. Dr. von Korvin-Krasinski bekræfter, at dette middel på ingen måde er giftigt - og det er understreget af kliniske observationer foretaget ved universiteterne i Würzburg og München. Han har selv indtaget midlet i længere tid og brugt det på en del af sine bekendte, og han har opnået fantastiske resultater. Under disse tests har han fundet frem til, at "det, der er så usædvanligt ved Venustorn, er dens ekstraordinære alsidighed som middel til behandling. Det ville være vildledende kun at tilskrive det de vanddrivende egenskaber og dermed begrænse det til denne virkning, fordi det i så fald kun ville være til fordel for blæren, nyrerne og gavnlig ved leddegigt og slidgigt".

Lindrende virkning
I den gamle kinesiske Yin-Yang-teori påvirker et vanddrivende middel således organismens Yin-område, som jorden, vandet, kulden er underlagt. Eftersom Yin kun er en del af en helhed, er det altid nødvendigt at supplere et middel med en sådan virkning med et andet, som repræsenterer Yang-princippet for at opnå en styrkende virkning, hvis organismen ikke skal svækkes eller endog beskadiges af disse vanddrivende egenskaber. Yin-princippet svarer til Kapha i den gamle indiske medicin (lymfe, vand)". Tibetan Badkan, Mongol, Badgan (Tibetan, Medizinphilosophie, 11. oplag, 1964, Origo-Verlag, Zürich).

Hjertestyrkende midler tilføjes
"Det er derfor, man som regel tilføjer hjertestyrkende midler til behandling med vanddrivende midler, da ensidig aktivering af de vanddrivende organer ville belaste kredsløbet (som er underlagt Yang) for meget".

Men det, der ifølge dr. von Korvin-Krasinski er så bemærkelsesværdigt ved Venustorn, er, at planten også styrker de organer, der er underlagt det maskuline Yang-princip - i den indiske metodologi, Pitta (galde). Det manifesterer sig i den meget bitre smag, som er galde-udløsende.

"Vi kan konkludere", siger dr. von Korvin-Krasinski, "fra denne underordning af Venustorn til de vanddrivende egenskaber til Yang, at Venustorn ville hjælpe på fantastisk vis i tilfælde af galde- og leverlidelser, cholecystitis, gastritis og tilfælde af bugspytkirtel-insufficiens. (Men Venustorn er inkompatibel med insulinmedicin af enhver art, og man bør standse indtagelsen af denne type midler adskillige dage før behandling med Venustorn for at undgå en chokvirkning). Bemærk, at diabetikere IKKE bør standse indtagelsen af insulin uden samråd med lægen.

Resultatet of disse observationer tillader en at konkludere, at Venustorn kan tages i endog lange perioder uden at have skadelige konsekvenser, og den grundige udrensning af blære og nyrer har på ingen måde en skadelig indvirkning på hjerte eller blodstrøm. Tværtimod - siger den gamle asiatiske lægekunst - er størstedelen af tarmsystemet (tyndtarmen) underlagt Yang og galde, lever og hjerte. Der findes ingen midler i farmakologien, der indeholder stoffer, som repræsenterer begge principper - de er normalt modsætninger og har derfor komplementerende virkning. Venustorn kan derfor anses for at være en undtagelse i behandlingsmæssigt øjemed. Den har stor praktisk betydning", siger dr. von Korvin-Krasinski i sin rapport, "og hvis der til enhver tid, i individuelle tilfælde, skulle opstå en uønsket virkning, som påvirker fordøjelsen, kan årsagen ligge i det faktum, at teen var for udvandet og ikke tilstrækkeligt bitter. Dette kan skyldes, at man anvender for lidt urt, eller at tilberedningsmetoden var utilstrækkelig. Man skal opvarme tepotten, inden den tørrede Venustorn kommes i, og der hældes KOGENDE vand over. Og teen bør heller ikke køles for hurtigt ned. Tepotten bør være af enten porcelæn eller stentøj. Den bør ikke placeres på et koldt sten- eller metalbord, og det er bedst at stille tepotten nær en varmekilde, f.eks. en ovn. Potten bør være skoldhed, inden teen laves - ikke kun varmet - da teen ellers ikke blive stærk nok".

Forbedret velbefindende
"Som resultat af den udrensende virkning på organismen og samtidige stimulering af hele fordøjelsessystemet virker Venustorn også generelt styrkende på hele kirtelsystemet", skriver dr. von Korvin-Krasinski, og "alle, der kender den afgørende rolle for dannelse af bylder og svulster og for helbredelse af angina pectoris og åreforkalkning, som forårsages af tidens dårlige kost, som resulterer i et stærkt belastet stofskifte, vil ikke blive overrasket over adskillige rapporter om helbredelse af svulster efter behandling med Venustorn".

"Ud over denne velgørende effekt på organerne er der en generel fornemmelse af forbedret velbefindende, som kan sammenlignes med den fornemmelse, man har tidligt om morgenen efter en kort, men dyb søvn, og en bemærkelsesværdig lindring i besværet med at gå op ad trappen".

Dr. von Korvin-Krasinski mener, at vesteuropæiske læger, som i de senere år har fået øjnene op for oldtidens diagnostiske og behandlingsmæssige metoder, bør være mere opmærksomme på Venustorn og give deres patienter mulighed for at få fornøjelse af denne vidunderlige rod, særligt fordi den stimulerer både yin og yang. Det ville tilføje den vestlige medicin en ny dimension.

Der findes en analyse
Vi ved alle, at Venustorn er klinisk certificeret som absolut harmløs, og dette findes der en analyse på (hvilket på ingen måde kan siges om mange af de medicinske præparater, der anvendes nu om dage, og selvom man ganske ofte læser i pressen, at mange velkendte, skadelige midler er trukket tilbage, anvendes mange af disse produkter stadig, ofte under et andet navn).

Det rapporteres fra Namibia, at en lang række sygdomme lindres og helbredes ved behandling med Venustorn, hvis man anvender den rette behandlingsmetode og holder sig til den.

Namibia-listen omfatter:

Rheumatisme, lumbago, neuralgi, diabetes, bylder, halvsides lammelse ved hjerneblødning, lever-, galde-, nyre- og blæresygdomme: Kolik forsvinder i løbet af få minutter. Behandlingens virkning kan mærkes efter ca. seks dage, inflammation helbredes efter nogle få uger. Sten udskilles efter fire dage og fremefter. Mave-/tarmsygdomme: Helbredes i løbet af nogle dage eller uger. Sklerose i kranspulsårerne, nældefeber, alderssymptomer: Regelmæssig brug af Venustorn gør blodkarrene elastiske og forynger dem. Blodtrykket reguleres. Ubehag som hovedpine, halsbrand, rynker, fremtrædende årer osv. lindres. Øget virilitet, helbredelse af sygdomme forårsaget af medicin (iatrogene sygdomme), kurerer lammelse efter difteritis. Lindrer tuberkulose og ødem, regulerer blodtrykket, modvirker akne, podagra, leddegigt, iskias, klimakterieforstyrrelser, nikotinforgiftning, åreforkalkning og deraf følgende spasmer, anæmi, allergiske sygdomme (høfeber, astmatisk bronkitis osv.), uræmi, langvarig malaria, blindtarmsbetændelse, trombose, eksem, kredsløbssygdom, fedme.

Ledegigt
Professor Zorn fra Physiological and Chemical Institute ved universitetet i Jena har gennemført forsøg medvirkningen af Venustorn D.C1 på leddegigt. Han fandt frem til, at efter fem ugers behandling forsvandt hævelsen, og leddene blev frit bevægelige. Og vigtigt fra et medicinsk standpunkt var også, at effekten ikke forsvandt efter behandlingens ophør. 

I England er der også masser af tilfælde af leddegigt, hvor man har opnået bemærkelsesværdige forbedringer ved brug af Venustorn. Rapporterne kommer fra alle aldersgrupper: En lille pige på 7 år, der næsten var krøbling i 7 år af leddegigt, kan nu deltage i skolens gymnastiktimer efter seks ugers behandling med kapsler, og hun har cyklet og kørt på rulleskøjter for første gang i sit liv. En 41 år gammel mand, som har gennemgået enhver form for behandling, som videnskaben kan stille til rådighed, inkl. brugen af steroider, finder nu ud af, at han kan kontrollere 'opblussen' og nu kan klare et fuldtidsjob. Hans tilstand blev tilskrevet dårlige nyrer, og han har observeret, at de fungerer meget bedre med Venustorn-behandling.

Jeg har modtaget en fantastisk patientbehandling fra datteren til en ældre kvinde, som gradvis har fået det dårligere, fordi hendes rygsøjle smuldrer. Hendes smerter var så intense i hoved, arme, ben og krop, at det var hjerteskærende at være sammen med hende, men efter fire ugers behandling med tre kapsler pr. dag, kan hun næsten ikke forstå forskellen. Hendes datter siger: "Jeg kan slet ikke finde ord for dette mirakel". Denne - og mange andre - patientberetninger er autentiske. En del har bemærket, at urinen har en tendens til at blive mørkebrun, når man gennemgår en kur. Det er fuldstændigt harmløst og viser blot, at kroppen er ved at frigøre sig for urenheder.

Teen skal tilberedes om aftenen, så den kan trække natten over og drikkes næste dag. En tredjedel af væsken skal tages 10 minutter før et måltid hhv. morgen, middag og aften. Teen bør laves med kogende vand i en skoldhed tepotte (porcelæn eller stentøj). Teen er meget bitter, og hvis man ikke kan drikke den, kan man tage Venustorn-kapsler 10 minutter før et måltid. Ingen anden te er ligeså effektiv og pålidelig mod de skadelige virkninger af den "tåge" over organismen, som forskellige lidelser forårsager. Dr. Vogel skriver i sin artikel, "at det er derfor, denne rod er et favorit-middel blandt indbyggerne i Capetown, som kender dets sundhedsfremmende virkninger".

Forebyggende behandling
Dr. A. Vogel anbefaler denne behandling som forebyggelse og "forårsrengøring", når der er behov for en gennemgribende udrensning af kroppen som forebyggelse mod sygdomme.

Dette er yderst velkomment nu, hvor vi konstant skal frygte de skadelige virkninger af forurening, virusinfektioner, fotokemisk forurening selv i fjerne egne, høfeber osv. De skadelige stoffer, der i mange år har forurenet luften, vandet, jorden og vores mad, har fået befolkningens bevågenhed i løbet af de senere år, selv i den daglige presse, men hvem ved, hvordan man beskytter sig mod dette uden at løbe risikoen for bivirkninger og senvirkninger?

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012