Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grønkål-opskrifter

Grønkål Complex (Brassica oleracea var. Acephala sabellica) er pulveriseret, frysetørret grønkål fra en af de aller ældste sorter med de fleste bittenstoffer og den mørkeste farve. Økologisk Grønkål og persille i fin symfoni!

Grønkål er det nye grønne hit i udlandet, hvor det spises, juices eller pulveriseres og bruges som en vigtig ingrediens i lækre smoothies og i shots.

Grønkål er den ældst dyrkede grønsag i Danmark. Den har haft stor betydning for den danske madkultur. Grønkål er en meget nærende grønsag, der nu igen bliver brugt i utallige sammensætninger i det Nordiske køkken – kun fantasien sætter grænser!

Grønkål er en fantastisk kildet til B-vitaminet folsyre, der er vigtigt for vores blod og vores celledeling. Folsyre er et forholdsvist nyopdaget B-vitamin, der blandt andet dæmper depressioner. Grønkål indeholder samtidig en masse kostfibre, der mætter og fremmer en god fordøjelse.

Grønkål kan altså en helt masse! Samtidig smager det dejligt og kan anvendes i fx smoothies og suppe. Vi mener at en lille smule bladgrønt hver dag er sund fornuft!

Her et bud på et par lækre retter med grønkål, som kan nydes året rundt.

Lækker og nærende grønkålssuppe

(4 personer)

 1. 40 g økologisk Grønkål Complex pulver
 2. 1,5 l økologisk urtebouillon
 3. 2 spsk. økologisk olivenolie
 4. havsalt og peber
 5. 100 g økologiske gulerod i tern
 6. 100 g persillerod i tern

Bland grønkålen med bouillon, salt og olie og lad det simre i 10 min. Tilsæt herefter tern af gulerod og persillerod og kog det hele op i 3-5 min, og server mens fyldet stadig har bid. Smag til med peber og salt.

Pandekager med grønkål og banan

 1. 2 spsk. Grønkål Complex
 2. 2 modne bananer
 3. 3 æg
 4. l dl havregryn
 5. 1 dl mel (kan erstattes med mandel- eller anden nøddemel)
 6. ½ tsk. salt
 7. kokosolie til stegning
 8. evt. ½ tsk. kardemomme

Mix alle ingrediensernes sammen i en skål og lav pandekager af dejen på en varm pande. Til glæde for børnene kan de færdige pandekager stikkes ud med kageforme. Pandekagerne er et hit som eftermiddagssnack, i madpakken eller til morgenmad.

Velbekomme!

Health News 2016

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012