Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kalktilskud når de skal være bedst!

Kalk (calcium) er et godt tilskud til kosten, især for kvinder over de 40. Vores krops optagelse af calcium fra føden og kosttilskud er dog generelt ineffektiv.

Som en tommelfingerregel kan man regne med, at der fra en blandet kost optages ca. 30 procent.

Optagelsen sker hele vejen fra tolvfingertarm til tyktarm. Den er mest effektiv i tolvfingertarmen, men føden tilbageholdes her så kort tid, at der kun optages små mængder. Mest calcium optages der i øverste og nederste del af tyktarmen.

Vigtig for optagelsen er vitamin D, især når indtagelsen af calcium er lille. Vigtigt er det også at tage calcium tilskuddet sammen med måltiderne - det alene kan øge optageligheden med 20-25 procent. Samtidig nedsætter det produktionen af mavesyre.
Calcium citrat matat + D-vitamin


Den almindeligste form for calcium tilskud er calcium carbonat. Videnskabelige undersøgelser viser, at kroppen optager 20 procent mere fra calcium citrat malat end fra calcium carbonat. Forskerne anser dette for at være en afgørende forskel.

Også kalk fra rensede og soltørrede østersskaller er et godt og let optageligt calcium præparat. Den japanske professor Takua Fujita, en af verdens førende osteoporose-forskere, har således i en undersøgelse påvist, at calcium fra østersskal øger knoglemassen i underarmen med 10 pct., mens kontrolgruppen gik 2 pct. tilbage i løbet af 2 år; i rygraden var forskellen endnu mere markant: her øgede østerskal knogletætheden med 4 pct., mens kontrolgruppen gik 9 pct. tilbage.

 

100% ren Østersskal kalk


Health News 2004

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012