Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 

 ProdukterProdukt liste NR.  A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V Y Z Æ Ø Å

-S-
Helseprodukt: Kort beskrivelse:
SAFRAN (Crócus satívus)
Krydderi, i Spanien anerkendt som et krampeløsende og beroligende middel. Farvemiddel, der giver gule farvenuancer. Giftig i større mængder.
SALOMONS SEGL (Polygonátum officinále)
Blodtrykssænkende, vanddrivende; udvortes ved blodudtrædninger og blødninger. Ikke til indtagelse.
SALVIE (Sálvia officinális)
Fordøjelsesforstyrrelser; nattesved; menstruationsbesvær; halsbetændelse. Anvendes sparsomt, bør ikke anvendes af gravide.
SALVIE 90 KAPSLER 300 mg - PHYTONORMSERIEN - NATURLIG
Phytonorm Salvie kapsler er fordøjelsesfremmende og bruges ved tarmluft og diarré samt ved fordøjelsestræghed; modvirker nattesved og klimakterieproblemer; salvie har en antiseptisk virkning, og et theudtræk af kapslerne med kogende vand er et virksomt middel mod halsbetændelse.
SALVIEOLIE 10/50 ml - LYSERENDE
Fordøjelsesforstyrrelser, nattesved, menstruationsbesvær, halsbetændelse.
SANDELTRÆ (Sántalum álbum)
I Kina anvendt som mavestyrkende middel; ellers til rødfarvning af sild og røgning. Af sandeltræ fremstilles en æterisk olie, der er bakteriedræbende.
SANDELTRÆOLIE 10/50 ml - VESTINDISK - NATURLIG
Virker mavestyrkende og bakteriedræbende.
SANDSTAR (Cárex arenária)
Sved- og vanddrivende, brugt som "blodrensningsmiddel" og ved reumatiske lidelser.
SANIKEL (Sanícula europaéa)
Ved kronisk katar, sårmiddel, mod indre blødninger, især i folkemedicinen.
SANTAURT (Eriodícton glutinósum)
Astma, kronisk bronkitis; urinvejsbetændelse.
SAR (Saturéja horténsis)
Også kaldet bønneurt; mavestyrkende, beroligende, slimløsende, bakteriedræbende; køkkenurt, f.eks. i retter med bælgfrugter, idet sar modvirker tendensen til luftdannelse i fordøjelsessystemet.
SARSAPARILLE 90 KAPSLER 400 mg - PHYTONORMSERIEN - NATURLIG
Phytonorm Sarsaparille kapsler er et blodrensende middel med afførende, urin- og sveddrivende egenskaber; deres naturlige indhold af især saponiner bevirker, at de er virksomme i behandlingen af forskellige hudlidelser, herunder allergibetinget udslæt, psoriasis, kløende eksemer, tuberkuløs hudli-delse, kronisk sårdannelse og skrofulose.
SARSAPARILLEROD (Smílax útilis)
Indeholder svampe- og bakteriedræbende stoffer, virker sved- og vanddrivende, udrensende, stof-skiftevirksom, "blodrensningsmiddel"; gunstig virkning på lever og nyrer. Anvendelse: Hudlidelser (uren hud, psoriasis, skrofulose); reumatiske lidelser; urinvejslidelser.
SASSAFRAS (Sassafrás officinále)
Vanddrivende; bruges som "blodrensningsmiddel".
SASSAFRASOLIE 10/50 ml - LYSERENDE - NATURLIG
Hudurenheder, reuma, gigt, menstruationsbesvær, brænden i urinvejene. Udvortes mod gigtsmerter og insektstik.
SAUNA OLIE 50 ml - NATURLIG
Giver en frisk og vitaliserende duft, der også virker velgørende og lindrende på luftvejene
SCHIZANDRA 90 KAPSLER - NATURLIG
Schizandra er hjemmehørende i Nordkina og er historisk en af Kinas vigtigste urter. Det kinesiske navn Wu Wei Tzu betyder "fem-smags-frugt". I dag bruges Schizandra kapsler som et tonikum (styrke- og energimiddel) i lighed med Ginseng G1000. Schizandra kapsler betragtes som et adaptogen, dvs. et middel, der modvirker stress og normaliserer kroppens funktioner. Antioxidant.
SCHIZANDRA TONIKUM 250 ml - NATURLIG
Schizandra er hjemmehørende i Nordkina og er historisk en af Kinas vigtigste urter. Det kinesiske navn Wu Wei Tzu betyder "fem-smags-frugt". I dag bruges Schizandra kapsler som et tonikum (styrke- og energimiddel) i lighed med Ginseng G1000. Schizandra kapsler betragtes som et adaptogen, dvs. et middel, der modvirker stress og normaliserer kroppens funktioner. Antioxidant
SCHWEDENKRÄUTER MARIA TREBEN TONIKUM 250 ml
En urteblanding, der har en gunstig virkning på alle former for betændelsestilstande, snue og influenza, reuma og gigt, tarmlidelser, hæmorider og træg galde- og mavefunktion.
SELEN, AMINO- ORGANISK AMINOCHELERET 60 TABLETTER 100 mcg
Nye undersøgelser (1997) bekræfter, at organisk aminocheleret Amino-Selen udøver en beskyttende virkning mod kræft, det er et uundværligt mineral for, at immunsystemet kan fungere normalt. Amino-Selen spiller desuden en hovedrolle ved forebyggelse af hjertefejl og slagtilfælde, det fremmer normal seksuel funktion, hjælper kroppen med at bekæmpe infektionssygdomme, fjerner giftstoffer fra forurening, lindrer ledbesvær, forbedrer synet, giver sundhed til hud og hår og forhindrer for højt blodtryk.
SELLERI (Ápium gravéolens)
Roden har en vanddrivende virkning; køkkenurt; frøene virker vanddrivende, nervestimulerende og bruges ved reumatiske lidelser; i folkemedicinen desuden ved blære- og nyrelidelser.
SENNEP, GUL (Sínapis álba)
Gul sennep dyrkes som foder-, krydderi- og olieplante; til fabrikation af spisesennep; fordøjelsesstyrkende. Anvendelse: Hudstimulerende middel; fordøjelsesbesvær; reumatisme; ledsygdomme; bronkitis; lungebetændelse; angina pectoris; smerter i hjertekulen.
SENNEP, SORT eller BRUN (Brássica nígra)
Samme indikationsområde som for gul sennep.
SENNES (Cássia acutifólia og andre arter)
Udtræk af sennesblade mod kronisk og akut forstoppelse, når den ikke er opnået på grundlag af bestående tarmkatar eller betændelse og slimafgang osv. Sennesbælge virker afførende i noget mildere grad end bladene og giver ikke mavekneb. Sennesbladepulver bruges til marmelade. Anvendes sparsomt.
SETE-SANGRIAS 80 KAPSLER 320 mg - BRASILIANSK SPECIALITET - NATURLIG
Virksom på symptomer på for højt blodtryk og åreforkalkning. Rensende for blodet og mave-tarmsystemet.
SETE-SANGRIAS 80 KAPSLER 320 mg - BRASILIANSK SPECIALITET - NATURLIG
Virksom på symptomer på for højt blodtryk og åreforkalkning. Rensende for blodet og mave-tarmsystemet.
SHII-HAI JAPANSK 90 KAPSLER 450 mg - NATURLIG
Shii-hai kapsler er fremstillet af den meget enzym-holdige japanske svamp Lentinus Edodes (Berk.). Den naturlige enzym-sammensætning i Shii-hai har vist sig i stand til at sænke kolesterolet i blodet, derfor anbefales præparatet især, når kosten er meget fedtholdig, og når der består en øget risiko for åreforkalkning. Shii-hai indeholder desuden D-vitamin og betragtes i Japan som en vigtig immunstyrkende faktor, f.eks. over for infektioner.
SILICA BIO 90 KAPSLER 300 mg - NATURLIG
Bio Silica kapsler har en høj organisk kiselværdi, mindst 12% kiselsyre (SiO2) og 0,73% flavonoider. Styrker knogler, tænder, negle, hud, hår og bindevæv. Moderne undersøgelser tyder på, at dette mineral også har betydning for arteriernes og hjertets sundhed.
SINGRØN (Vínca mínor)
Indeholder alkaloider med blodtrykssænkende og beroligende virkning; de sænker desuden blodsukkerspejlet. I folkemedicinen bruges drogen som stimulerende og vanddrivende middel samt som bittermiddel. Må i Danmark ikke anvendes til indtagelse.
SKALLIN PLUS 90 KAPSLER - NATURLIG
Skallin er et uovertruffet middel til at få gang i en træg mave og til normalisering af tarmfunktionen. Takket være sit rige indhold af plantefibre og stoffet pentose er Skallin også effektivt udrensende af tarmen og tilmed af dens udposninger; det binder og fjerner kropsgifte, giver et bedre stofskifte, sundere hud, mindre vævsophobninger (fedme) og bedre velbefindende. Nye undersøgelser viser, at Skallin er i stand til at sænke kolesterolspejlet med 16% i løbet af kort tid. Fås også i pulver til udrøring i væske, yoghurt o. lign. Skallin er også indeholdt i det kolesterolsænkende og maveregulerende præparat Resultat Plus (med æblepektin).
SKALLIN PLUS PULVER 50/250/500 g - NATURLIG
Skallin er et uovertruffet middel til at få gang i en træg mave og til normalisering af tarmfunktionen. Takket være sit rige indhold af plantefibre og stoffet pentose er Skallin også effektivt udrensende af tarmen og tilmed af dens udposninger; det binder og fjerner kropsgifte, giver et bedre stofskifte, sundere hud, mindre vævsophobninger (fedme) og bedre velbefindende. Nye under-søgelser viser, at Skallin er i stand til at sænke kolesterolspejlet med 16% i løbet af kort tid. Fås og-så i pulver til udrøring i væske, yoghurt o. lign. Skallin er også indeholdt i det kolesterolsænkende og maveregulerende præparat Resultat Plus (med æblepektin).
SKJOLDDRAGER (Scutelléria galericuláta)
Bittertonikum, febersænkende.
SKOVMÆRKE (Asperúla odoráta)
Mavepine; nedsat leverfunktion; søvnbesvær hos børn og ældre; kramper. Anvendes sparsomt.
SKOVRANKE (Clemátis vitálba)
Vanddrivende, bakterie- og svampedræbende. Anvendelse: Urinvejslidelser hos mænd; kirtellidelser; dårligt helende sår.
SKOVSYRE (Rúmex acetosélla)
Anvendes i homøopatien ved lever- og fordøjelsesforstyrrelser. Farveplante, der giver gullige farvenuancer.
SLANGEROD, SORT (Cimicífuga racemósa)
Droge med hormonlignende virkning. Reuma; neuralgier; astma; klimakteriebesvær. Må i Danmark ikke anvendes til indtagelse.
SLANGEROD, VIRGINIA (Aristolóchia serpentária)
Sveddrivende, stimulerende, slimløsende, mavestyrkende; mod slangebid. Må i Danmark ikke anvendes til indtagelse.
SLÅENTORNBÆR (Prúnus spinósa)
Adstringerende (sammentrækkende), mildt afførende. Anvendelse: Mavesvaghed, diarré; blære- og urinvejslidelser.
SNEBOLLEBARK, AMERIKANSK (Virbúrnum prunifólium)
Livmodervirksom (afspændende), vanddrivende. Anvendelse: Menstruationssmerter/kramper; astma.
SNERRE, GUL (Gálium vérum)
Vanddrivende, svedfremkaldende. Anvendelse: Hudsygdomme, sår; mave- og tarmkatar; lungehindebetændelse; ødemer.
SOLBÆRBLADE (Ríbes nígrum)
Ødemer; reuma og gigt; kig- og krampehoste.
SOLDUG (Drósera rotundifólia)
Vanddrivende, krampeløsende, stimulerende. Anvendelse: Kig- og irritationshoste; bronkial astma; opkastninger; leverlidelser; arteriosklerose; vorter, fregner, ligtorn (udvortes).
SOLSIKKEBLOMST (Heliánthus ánnuus)
Solsikkeblomst bruges som feberbekæmpende middel, når kinin ikke virker, især ved malaria.
SPIDSKOMMEN (Cúminum cýminum)
Beroligende, især ved kolik (tarmkramper).
SPIRULINA UNIK 180 KAPSLER 320 mg - NATURLIG
Unik Spirulina har et usædvanligt højt proteindhold, der hører til de højeste for rent vegetabiske produkter. Det er et afstemt, næringsrigt kosttilskud, der overgår sojabønners, osts, ægs og mælks sammensætning. Unik Spirulina indeholder alle 8 livsvigtige aminosyrer, som kun kan optages gennem ernæringen. Alle aminosyrer udvikles i den naturlige, vegetabilske vækstproces. Desuden rig på vitaminer og mineraler og også derfor meget velegnet under slankekure. De blågrønne mikroalger består af spiralformede kæder, som udvider sig, når de kommer i forbindelse med væske; derved bidrager Unik Spirulina til at skabe en mæthedsfornemmelse. Antioxidant.
SPORMINERALER, BIO ELEKTRISKE 100 TABLETTER - NATURLIG
Almindeligt havvand har næsten samme sammensætning som menneskets blod. Bio Elektriske Spormineraler er fremstillet af renset, bakteriefrit og stærkt koncentreret havvand fra den Store Saltsø i staten Utah, USA. Vandet har samme optimale sammensætning af letoptagelige, biotilgængelige (biotilgængelig = optages direkte) mineraler som havvand, men i en så høj koncentration, at dråberne er i stand til at lede en elektrisk strøm (heraf navnet "Bio Elektriske Spormineraler"); især indeholder præparatet store mængder af de såkaldte elektrolytter, dvs. mineraler, der er nødvendige for at lede den elektriske strøm i kroppen (især natrium, kalium og calcium). Vi mister elektrolytter, bl.a. når vi sveder (varme, fysisk arbejde, sport), og dermed mister vi energi. Præparatet er derfor ikke blot et almindeligt spormineraltilskud, men desuden meget velegnet til at erstatte elektrolyttab i forbindelse med sport osv. Indeholder sammen med alfalfa og kelp alle de godt 60 biotilgængelige spormineraler, som man i dag véd er nødvendige for den menneskelige organisme.
SPORMINERALER, BIO ELEKTRISKE DRÅBER 100 ml - NATURLIG
Almindeligt havvand har næsten samme mineralsammensætning som menneskets blod. Bio Elektriske Spormineraler dråber og tabletter er fremstillet af renset, bakteriefrit og stærkt koncentreret havvand fra den Store Salt Sø i staten Utah, USA. Vandet her har samme optimale sammensætning af letoptagelige, biotilgængelige (biotilgængelig = optages direkte) mineraler som havvand, men i så høj en koncentration, at dråberne er i stand til at lede en elektrisk strøm (heraf navnet "Bio Elektriske Spormineraler"); især indeholder præparatet store mængder af de såkaldte elektrolytter, dvs. mineraler, der er nødvendige for at lede den elektriske strøm i kroppen (især natrium, kalium og calcium). Vi mister elektrolytter, bl.a. når vi sveder (varme, fysisk arbejde, sport), og dermed mister vi energi. Præparatet er derfor ikke blot et almindeligt spormineraltilskud, men desuden meget velegnet til at erstatte elektrolyttab i forbindelse med sport osv. Indeholder sammen med alfalfa og kelp alle de godt 60 biotilgængelige spormineraler, som man i dag véd er nødvendige for den menneskelige organisme.
SPORT ACTION 600 g
Fremstillet af letopløseligt maltodextrin. Kulhydraterne optages hurtigt i kroppen, og der frisættes energi; egnet når der stilles ekstra krav til energieksplosion og udholdenhed.
SPORTSDRIK NR 1 GINKGO BILOBA/GUARANA - VELSMAGENDE STYRKEDRIK INSTANT 225 g - NATURLIG
En velsmagende drik, som indeholder de naturlige energistoffer i ginkgo og guarana. Kan blandes med Power Sport 84 mælkeproteindrik. Naturligt brændstof til optimal ydelse og præstation.
SPORTSDRIK NR. 2 TRANEBÆR/ACEROLA - VELSMAGENDE STYRKEDRIK INSTANT 225 g - NATURLIG
En velsmagende drik, som indeholder de naturlige styrkende stoffer i tranebær og acerola. Kan blandes med Power Sport 84 mælkeproteindrik. Naturligt brændstof til optimal ydelse og præstation.
SPRINGKNAP (Parietária officinális)
Vanddrivende, sårhelende.
STEDMODERBLOMST (Vióla trícolor)
Stedmoderblomst virker udrensende og nærende på huden. Anvendelse: Akne, uren hud; børnesår; eksem.
STENBRÆK (Saxífraga granuláta)
STENKLØVER (Melilótus officinális)
Vanddrivende, duftmiddel, beroligende, krampeløsende. Anvendelse: Åreknuder, hæmorider; bensår; ødemer; neuralgier; hævelser, bylder, reuma (udvortes). Anvendes sparsomt.
STENURT (Sédum ácre)
Blodtrykssænkende; i folkemedicinen mod epilepsi, betændelse, forbrændinger.
STEVIA, SØD 50 g - BRASILIANSK URTESPECIALITET - NATURLIG
Naturligt sødemiddel uden sukkerets bivirkninger, nyttig ved diabetes, mod for højt blodtryk, infektioner, ideelt i slankeprogrammer. Det aktive stof steviosid søder 300 gange mere end sukker. Kan man acceptere tilstedeværelsen af de grønne plantepartikler, kan Sød Stevia bruges direkte i bagværk, ellers laves et theudtræk, der også kan bruges til usødet frugtsaft, urtethe og marmelader (har ingen konserverende virkning som almindeligt sukker). Ikke egnet til kaffe.
STJERNEANIS (Illícium vérum)
Krydderi; slimløsende, beroligende, mavestyrkende.
STJERNEANISOLIE 10/50 ml - LYSERENDE - NATURLIG
Fordøjelsesbesvær, tarmluft, kolik hos børn, nervøse spændinger.
STORKENÆB (Geránium robertiánum)
Adstringerende (sammentrækkende), i folkemedicinen ved diarré, blødninger, sår. Roden indeholder 19-44% garvestof.
STRANDLØG (Scílla marítima)
Indeholder hjertevirksomme substanser. NB! Giftdroge! Må i Danmark ikke anvendes til indtagelse.
STRANDMANDSTRO (Erýngium marítimum)
Mælkesekretionsfremmende middel.
STREGBÆLG (Galéga officinális)
Vand- og sveddrivende; fremmer mælkesekretionen.
STÆRKT SAMMENTRÆKKENDE THE 100 g (ifølge Julia Vøldan) - NATURLIG
En the blandet af stærkt sammentrækkende urter; anvendes i behandlinger, hvor der arbejdes med sammentrækkende og udvidende værdier.
SUMPPORST (Lédum palústre)
Vand- og sveddrivende, brækmiddel. Kighoste; reuma; hudlidelser. Må i Danmark ikke anvendes til indtagelse.
SVALEURT (Chelidónium május)
Krampeløsende, smertestillende. Angina pectoris; vorter (i folkemedicinen). Må i Danmark ikke anvendes til indtagelse.
SÆBEROD (Gypsóphila strúthium)
Bruges til fremstilling af saponium album, sæbeagtig opløsning, der bruges til bl. a. rensning af tekstiler.
SÆBEURT (Saponária officinális)
Sveddrivende, anvendes ved hudlidelser. Anvendes sparsomt.


De viste produkter forhandles af helsekostbranchens specialvareforretninger, Matas materialisterne, Helsekostforretninger og apoteker.

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012