Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blæretang - havalger får dig i form

Havalger kender vi som nogle fedtede, utiltalende planter, der ligger omkring på stranden. Men disse makroalger har deres faste plads i naturmedicinen og helsebranchen. Talassobade og -pakninger giver afspænding til krop og sjæl. De aktive stoffer i disse planter virker desuden understøttende i mange helbredsprocesser.

Især de brune alger er vigtige for os, da de hører til de nærings- og vitaminrige søplanter. Hertil regnes blæretang Fucus vesiculosus.

De brune alger optager gennem en semipermeabel membran næringsstoffer fra havvandet. Skadelige stoffer filtreres ud og oplagres således ikke i algerne. Blandt stofferne i de brune alger forekommer der ikke bare mineraler og sporelementer. Foruden diverse vitaminer og ca. 20 aminosyrer indeholder de vigtige polysaccharider. Der er også fundet antibiotisk virksomme polyphenoler, såkaldte fucophloretoler. Andre indholdsstoffer er magnesium, jern, calcium, jod, kalium, silicium, natrium, krom, zink, selen o.a.

Mangfoldigheden af næringsstoffer er vigtig for patienter med generelt nedsat almenbefindende som træthed, uoplagthed, udmattelse, tilbøjelighed til infektioner, men også ved koncentrationssvækkelse, samt hår-, hud- og negleproblemer. Indholdsstoffet
fucoidan er muligvis oven i købet i stand til at virke tumorhæmmende. En af de vigtigste virkninger er dog udskillelsen af tungmetaller, især kviksølv.

Alginater hjælper med at udskille tungmetaller
Vores krop belastes uophørligt af miljøet, kosten og ikke mindst kviksølvholdige tandfyldninger: amalgam er stadig hovedleverandører af kviksølv til vores organisme. Ca. halvdelen af den daglig optagne mængde kviksølv stammer fra amalgamfyldninger.
Tungmetaller, som samler sig i vores organisme, findes i opløst form i blodet og tarmen, men oplagres også i knoglerne, muskulaturen, fedtvævet, hjernen, leveren eller nyrerne. Der er altid tale om en ligevægt mellem opløst og uopløst form. Når opløste tungmetaller trækkes ud af tarmen, går efterfølgende oplagrede ioner over i fri form. De står så ligeledes til rådighed for en afgiftning via tarmen.. Cellevæggene i de brune alger indeholder en stor andel sure polysaccharider, de såkaldte alginsyrer. Disse syrer foreligger for størstedelen i form af deres salte, natriumalginater. Natrium kan her let udskiftes med andre metal-ioner. På denne specielle måde kan alginsyrerne binde indtil 30% af deres egenvægt til sig af tungmetaller eller radionuklider og føre dem ud af kroppen. Dette princip kan man drage nytte af bl.a. ved en tungmetalafgiftning: Alginater binder tungmetal-ioner i tarmen, og da polysacchariderne ikke kan resorberes gennem tarmslimhinderne, bliver alginat-tungmetal-komplekset ført ud sammen med afføringen.

Kviksølvudskillelse - kemisk eller naturlig?
Havalger er et meningsfuldt middel ikke mindst ved akut kviksølvbelastning fra amalgamplumper. Foretager man en afgiftning med medikamenter (kompleksdannere som dimer-captopropan-natriumsulfonat, DMPS), komplekseres kviksølv gennem sulfhydrylgrupperne og udskilles gennem nyrerne. I tilfælde af nedsat nyrefunktion, og i og med at nyrerne allerede er belastede som følge af en akut eller kronisk tungmetalforgiftning, kan dette være problematisk. Gennemfører man som forebyggelse eller behandling en afgiftning med havalger, bindes kvivksølvet til alginater og udskilles via tarmen, således at nyrerne skånes.

Da blæretang ikke er alles kop the, foreslås det at bruge et færdigpræparatet i Blæretang kapsler fra din sundhedskost- eller helseforretning.

Health News 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012