Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Zink - det bør du vide

Zink er et metallisk grundstof. Det udgør et af de mineraler, der er livsvigtige for, at vores krop kan fungere. Det kan antages, at et voksent mennesker indeholder 2-4 g zink. Zink findes i alle celler, men er især koncentreret i hjerne, øjne, hår, hud, negle, hypofyse, binyrer, kønsorganer, skjoldbruskkirtlen, lever, nyrer, knogler og blod. 70 forskellige enzymprocesser er afhængige af, at den fornødne mængde zink er til stede i kroppen. Man antager, at dagsbehovet for et voksent menneske er 15 mg.

Hvor finder man zink
 
Zink findes i bl. a. grøntsager, østers, kød, fisk, lever, ølgær, benmel, bønner, nødder, hvedekim, æg, mælk, fuldkornsprodukter, ris, gulerødder og rødbeder. Zink findes også i forskellige kosttilskud som forhandles i bl. a. helsekostforretninger.

Natur-Drogeriets Zink tabletter, hvis kosten ikke er dækkende – ikke tilsat farve-, aroma- eller konserveringsstoffer - når zink skal være praktisk, prisgunstig og synkevenlig!

Hvad kan mangel medføre? 
De første mangelsymptomer kan vise sig som øget modtagelighed for infektioner, eksem, langsom sårheling og sterilitet. Ændringer i smags- og lugtesans, træthed, allergi, dårlig indlæringsevne, apati, depression, aggression, manglende potens, menstruationsforstyrrelser, nedsat mælkedannelse hos ammende mødre, vægttab, åreforkalkning, forhøjet blodtryk, blodmangel, nedsat blodtilførsel til benene, testikelsvind og senilitet mener man kan skyldes zinkmangel. Zink får almindelige sår til at heles 3 gange så hurtigt, og man mener, at zink kan optræde som modgift ved visse former for forgiftning.

Hvordan opstår zinkmangel?
 
Det menes, at kun ca. 10% af den zink, vi får gennem kosten, bliver optaget af kroppen. Mangel hos mennesker kan f. eks. skyldes for civilisationspræget kost, forkert tilberedning af maden samt for stort indhold af fosfor i denne. Brug af vanddrivende og afførende midler kan også medføre, at vi kommer i underskud med zink. Hvis der er anvendt for megen kunstgødning under dyrkningen af afgrøderne, kan dette medføre, at planterne ikke har optaget zink fra jorden.

Generelt
Det antages, at zink først bliver giftigt, når man kommer op på doser på mere end 150 mg pr. dag, og så antages det, at stoffet kan være kræftfremkaldende. Zink øger celledelingen, og man bør derfor være opmærksom på, at det kan være farligt for kræftpatienter. En følsom mave kan blive irriteret af zink i store doser. Zink og kobber modarbejder hinanden, og dette kan medføre kobbermangel, det kan klares ved, at man tager f.eks. zink om morgenen og kobber om aftenen.

Kvinder, der spiser zinktabletter i graviditeten, har store muligheder for at føde et barn, der vejer det, det skal. Et tilskud på 30 mg zink pr. dag er nok, viser amerikanske forsøg.

Læs også:
Zink - det er både de små og store ting, der tæller
Zink er vigtigt for din krop
Acne med lysere udsigter
Zink - mineralet med de mange funktioner
Zink holder på håret
Cirrhose, muskelkramper og zink
Zink reducerer risiko for spiserørskræft
Ikke glemt at kosttilskud helbreder
Godartet prostatahypertrofi og zink
Zink mod diarré hos børn
Smuk hud med zink
Zink - mineralet du måske mangler
Kredsløbssygdomme, diabetes og zink
Sportsbelastede får gavn af zink
Genvej til logisk tænknig med zink
Zink mod senilitet
Bekæmp infektioner med zink!
Zink kan fremme helbredelsen af lungebetændelse hos børn
Zink bremser udbredt øjensygdom

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012