Artikler: 7000  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

  Artikler & Produktviden
  Produktfakta
  
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Alzheimers og nedsat hukommelse og indlæring

Gammel kinesisk urt virker som Alzheimers-medikament 

Nye undersøgelser peger på, at den aktive substans i en kinesisk mosplante Huperzia serrata kan sættes ind i behandlingen af Alzheimers sygdom. Planten har i Kina i adskillige år været brugt i behandlingen af demens.

Alzheimers sygdom er karakteriseret af anormaliteter og degeneration af neuronerne i hjernen. Den vigtigste celle-til-celle substans i hjernen er acetylcholin, som vides at være af betydning for bl.a. den korrekte hukommelsesfunktion. Forskerne har gennem videnskabelige eksperimenter påvist, at den aktive substans i 
Huperzia serrata - huperzin A - forhindrer enzymet acetylcholin-esterase i at ødelægge acetylcholin. Derfor kan huperzin A øge koncentrationerne af acetylcholin og bringe lindring af sygdomssymptomerne ved Alzheimers sygdom. For nylig er det desuden blevet påvist, at huperzin A kan reducere celledød i nerverne.

Undersøgelser viser, at huperzin A ikke er toksisk, selv når det ordineres i 50-100 gange højere doser, end der kræves til behandling. Det gør Huperzia serrata
 til en særdeles lovende kandidat i behandlingen af Alzheimers, ligesom kliniske undersøgelser i Kina har fastslået, at huperzin A signifikant bedrer symptomerne hos patienter med demens- og hukommelsesproblemer.

Huperzia serrata  forhandles som kosttilskud i den danske og udenlandske helsebranche. 

Ref.: Xu, S. S. et al.: Huperzine A in capsules and tablets for treating patients with Alzheimer disease. Chung Kuo Yao Li Hsueh Pao. 1999 Jun; 20(6): 601-3.
Sun, Q. Q. et al.: A capsules enhance memory and learning performance i 34 pairs of matched adoloscent students. Chung Kuo Yao Li Hsueh Pao. 1999 Jul; 20(7): 486-90. 

Health News 2001

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012