Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lecithin Complex - mere info

Vejen væk fra forkalkning/blodpropper og for tidlig død

Kolesterol - et skældsord.  Som et resultat af den opreklamerede teori om, at fødevarer, som indeholder kolesterol, medvirker til et højt blodtryk, slagtilfælde, hjertesygdomme og andre lidelser, er  kolesterol  blevet til et skældsord. Mange mennesker er kommet til at opfatte æg, smør, fløde, lever, sødmælk og creme fraiche som »mordere«, og de undgår omhyggeligt disse naturprodukter til fordel for syntetisk fremstillede surrogater.

Forbruget af sukker - som får leveren til at arbejde hektisk med at producere kolesterol - er gået i vejret med chokerende 200 procent i sidste århundrede. I mellemkrigstiden var forbruget af æg - et af naturens mest ideelle produkter - jævnt faldende. Nu er mælkeproducenter nødt til at reklamere for at konkurrere med industriens læskedrikke. I mange danske hjem har fedthydreret margarine erstattet det naturlige smør. Naturlig ost erstattes af syntetiske gummier, og den lækre, tykke fløde - som blev nydt i overflod i de dage, da problemer med kolesterol var ukendte - bliver nu erstattet af de værste kemiske blandinger.

Ikke overraskende bliver dødelighedsprocenten i forbindelse med sygdomme, der er forbundne med kolesterol, ved med at stige.

Naturens balance.  Kolesterol er et livsvigtigt næringsstof - vi ville ikke kunne leve uden!  Men kolesterol er et mættende fedt stof, som skal emulgeres, inden kroppen kan udnytte det  - og i denne enkle kendsgerning ligger nøglen til vores såkaldte kolesterolproblem.

Legemet fremstiller kolesterol af fedtstof, sukker, eller indirekte af protein, så mængden af ren kolesterol i vores kost gør ingen eller kun lidt forskel. Med mindre du er forberedt på ingenting at spise, er der ingen mulighed for at standse produktionen af kolesterol. Men vanskeligere er det at få lecithin, det vigtigste af de emulgerende fedtstoffer.

Med mindre kroppen tilføres særlige næringsstoffer, er den ude af stand til at fremstille lecithin.  Og disse næringsstoffer - først og fremmest vitamin B6, cholin, inositol, magnesium, og de absolut nødvendige fedtsyrer fra vegetabilsk olie - undergår en totalødelæggelse i nutidens meget bearbejdede, kemisk behandlede fødevarer.

Således fremstiller en kost bestående af raffinerede fødevarer, kolesterol, men uden den naturlige lecithin, der er nødvendig for at emulgere den.

Selvfølgelig får vi så problemer! Det kan ikke være anderledes.

Analyse af lecithin:

Næringsstofindhold pr. 100 g

Væske (%)

1,33 g

Protein (%)

4,53 g

Æterekstrakt

99,95 g

Råfiber

Spor 

Aske (%)

6,83 g

Calcium (mg/g)

92 mg

Fosfor (mg/g)

2140 mg

Kobber (mcg/g)

100 mcg

Total jern (mcg/g)

6,5 mg

Tilgængeligt jern (mcg/g)

0,360 mg

Magnesium (mg/g)

164 mg

Kalium (mg/g)

170 mg

USP-enheder A-vitamin

100 USP-enh.

Tiamin (mcg/g)

11,5 mcg

Riboflavin (mcg/g)

33 mg

Pantotensyre (mcg/g)

5,59 mcg

Niacin (mcg/g)

12 mcg

Pyridoxin (mcg/g)

29 mcg

Cholin (mg/g)

2,931 g

K-vitamin (g)

589 enh.

Inositol (mg/g)

2,1 g

Folsyre (mcg/g)

60 mcg


Efter oplysninger fra A. E. Staley Manufacturing Company, Decatur, Illinois. 

Lecithin - naturens rensemiddelLecithin Complex indeholder en kolossal mængde næringsstoffer. Hvis de næringsstoffer, der er brug for til produktionen af lecithin, ikke findes i din kost (spis meget frisk grønt!), ophobes der kolesterol og andre fedtstoffer i kroppen, på næsten den samme måde som koldt fedt ophobes på afløbet i din køkkenvask. Hjælpemidlet er i begge tilfælde indlysende -  emulgér fedtstoffet og rens røret!

Lecithin Complex granulat er et naturligt kosttilskud, der fjerner fedtstof, som er ophobet i arterierne, på samme måde som afløbsrensemidlet fjerner fedtstof ophobet i rørene. De nedbryder kolesterolen til mikroskopiske partikler, som opslæmmes, passerer gennem arterievæggen og bliver udnyttet af vævene.

I sin fortræffelige bog,  Let's Get Well,  skriver den meget kendte ernæringsekspert Adelle Davis: »Så tidligt som i 1935 blev det ved forsøg påvist, at hjertesygdomme fremkaldt ved ordinering af kolesterol, kunne forebygges blot ved at give en lille mængde Lecithin Complex; og siden har man gentagne gange produceret arteriosklerose i forskellige dyrearter, enten ved at formindske blodets lecithin eller ved at forøge kolesterolen.  Hvis tilstrækkelig Lecithin Complex bliver givet, opstår sygdommen ikke, ligegyldigt hvor megen kolesterol, der tilføres. Og selv hvis arteriosklerosen er langt fremskreden, bliver helbredet genoprettet, efter at Lecithin Complex er blevet tilsat kosten.« 2-4 spiseskefulde daglig udrørt i vand eller juice.

Medicinalvarer kan være værdiløse - og farlige.  Den nu kasserede anti-kolesterolmedicin, MER/29, troede man var »et skridt hen mod kontrollen af kolesterol i blodet og leveren uden  ændring af kosten og uden fare for patienten«.  Efter at læger havde ordineret medicinen til mindst 400.000 patienter, og efter at fabrikanten havde tjent den nette sum af 12 millioner dollars, blev myndighederne opmærksomme på, at den var årsag til blindhed, hårtab, hudsygdomme og tab af seksuallysten!

Da medicinen ganske stille blev taget ud af markedet, vendte lægerne sig mod andre medicinalvarer som »et skridt fremad« mod kontrollen af kolesterol. En af disse medicinalvarer var Atromid S, en medicin som kan fremkalde blindhed og andre helbredsproblemer - det vil tiden vise. Men skal vi dømme ud fra et brev fra en af vore kunder i en større helseforretning, der giver ernæringsvejledning, så fremgår det, at medicinen i det mindste er værdiløs. 

Brevet (i vores kartotek) lyder:

"Min mand har haft forhøjet kolesterol, som han har fået lægehjælp for de sidste 3½ år. Han har fået en kost bestående af lidt fedtstof, lavt kolesterol (en begrænset mængde magert kød, ingen æg, ingen sødmælk eller ost osv. Han har også taget en kapsel kaldt Atromid, som lægerne ordinerede. I stedet for at falde er hans kolesterol steget. Da han startede på denne kost, var hans kolesterol på 260. Efter at han havde fulgt en diæt i 3½ år, var hans kolesterol på 480 ved sidste beregning.

Jeg har hørt, at kolesterol tilbageholdes af lecithin, og at vitamin E måske er gavnlig& "

Fru M. E. D.
P. III

Fakta om ernæring.  Nogle afrikanske indfødte, hvis føde er uforædlet, får 60 til 65 procent af deres kalorier fra fedtstoffer; de har ingen arteriosklerose, ingen hjertesygdomme, og deres blods kolesterol ligger gennemsnitligt på 125 milligram.

Frivillige, som er ved at komme sig efter hjertetilfælde, har dagligt i varierende perioder indtaget 10 æg, 16 æggeblommer, fedtstof fra 32 æg, og endog 9 til 60 gram ren kolesterol; deres blods kolesterol øgedes ikke, forudsat at æggene blev kogt, altså tilberedt, uden mættede eller hydrerede fedtsyrer.

Vorherre har i sin natur altid udstyret føden med de næringsstoffer, som er nødvendige, for at vi kan udnytte dem!

I de dage, da kolesterolproblemer var uhørte i Amerika, blev smør brugt i praktisk taget enhver fødevare, som ikke lige blev kogt i fløde - også æg, ost og sødmælk var faste bestanddele i kosten.

Men i de dage fyldte folk ikke deres maver med raffinerede fødevarer, som de fedtstof-emulgerende faktorer var blevet fjernet fra. De spiste ikke 120 pund bleget hvidt sukker årligt; de spiste  ikke  de latterligt mærkede »berigede« kornsorter og brød; de konsumerede ikke hydrerede fedtstoffer i deres jordnøddesmør, kogeolie, kager osv.; og de fik sandelig heller ikke smidt tonsvis af kemiske tilsætningsstoffer ned i deres fødevarer hver dag!

God ernæring er sikker - og effektiv.  For igen at citere Adelle Davis: »Hvis kosten på alle måder er tilstrækkelig, så er det normalt ikke vanskeligt at sænke kolesterolen til 180 milligram eller mindre«.

Den identiske naturlige Lecithin Complex, som din krop behøver, er tilgængelig i pulvergranulat en mild neutral form, som kan tilsættes føden eller tages i juice. Og de vitaminer og mineraler, som er fjernet fra forædlet føde, kan du få i Maximum multivitamin/mineraltabletter, der indeholder hele 34 vitalstoffer.

Prøv en kur med Lecithin Complex granulat - 2-4 spiseskefulde daglig udrørt i vand eller juice - og 1 Maximum tablet daglig, i bare tre  måneder - resultatet vil tale for sig selv.

Læs også:
Lecithin: Amerikanerne opdager lecithinet

Referencer:
Sundhedskostarkiv 1972
Nutrition Cottag
Adelle, Davis bog »Let's Get Well«.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012