Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Panax Korea Ginseng

art-ginsengGinsengrod er en af de ældste lægeplanter i Østasien og har været anvendt og skattet af befolkningerne i Kina, Korea og Japan i de sidste 4-5000 år. 

Baggrunden for denne usædvanlige popularitet der i de senere år har bredt sig til en stadig større del af den øvrige verden - er de mange beretninger, der er indsamlet om rodens helbredende og styrkende kraft, og følgende er bevist gennem tusindvis af undersøgelser verden over at Panax C.A. Meyer Korea Ginseng øger modstandskraften og udholdenheden, giver større hjernefunktion og bedrer psykiske problemer, sænker blodtryk og kolesterol, styrker lever og nyrefunktion m.m. 

Det er forståeligt, at Panax Korea Ginseng har overlevet al modstand gennem tiderne. Heller ikke den ortodokse medicins almindelige modvilje mod ginseng har kunnet rokke ved denne vidunderrods popularitet. Men hvad siges ellers i nyere tid fra faglig side om ginsengroden?

I 1737 finder vi i Europa den første optegnelse om ginsengrod, nemlig hos tyskeren Weldmann, der kender den som et styrkemiddel og nervetonikum og angiver, at den kun sjældent findes i apotekerne, »idet den er ganske kostbar og dyr«.

I vort eget århundrede har interessen for ginsengrodens medicinske og helsemæssige egenskaber været stigende, og fra flere forskellige sider er der fremkommet positive udtalelser om den.

Prof. dr. Eckhardt skrev allerede i 1947 i tidsskriftet »Universitas«: »Ginseng er uundværlig for Asien, hvor den skattes som det daglige brød«. Prof. Eckhardt gjorde også opmærksom på, at ginsengrod virker opkvikkende og stimulerende, frem for alt på ældre mennesker.

På det farmakologisk-kemiske institut på Münchens Universitet opnåede man ved forsøg således en meget gunstig virkning på personer med funktionelle hjerteforstyrrelser og uregelmæssigt blodtryk.

Endvidere fremførte prof. dr. H. Peter i 1962 nogle meget interessante iagttagelser i sin artikel »Om ginsengdrogens farmakologi, offentliggjort i »Physikalisch-Diätetische Therapie«, Heft 5, 1962.

I september 1974 blev der afholdt en international ginseng-konference i Seul/Sydkorea - landet, der kan opvise årlig omsætning af ginsengrod på mere end 600 mill. kr., og som eksporterer til over 50 for- skellige lande verden over. På den internationale gerontologiske konference i Lugano i Schweiz i 1975 blev der fremlagt et detaljeret bevismateriale, der dokumenterede ginsengrodens helbredende virkninger på den menneskelige organisme. I dag bruger millioner af mennesker ginsengrod i form af ekstrakter, pulver i tabletter og kapsler og tonikum af Panax ginsengroden.

Hvilke positive virkninger har man på nuværende tidspunkt sikkert kendskab til?

Virkningsspektret er ret bredt, men almindeligvis sætter man fokus på ginsengrodens gunstige indflydelse på energi, styrke og koncentrationsevne; det har også vist sig, at den bedrer øjenfunktionen, mindsker natteblindhed, normaliserer blodtrykket og »smører« alle kropsfunktioner, således at de fungerer bedre. 

Helsekostmarkedet er i de senere år blevet oversvømmet af en lang række ginsengpræparater af stærkt svingende pris og kvalitet. Hvad skal den enkelte forbruger være opmærksom på for at få det bedste og eventuelt også billigste produkt? Følgende baggrundsoplysninger er nyttige, når man står overfor at skulle vælge mellem to eller flere produkter: 

  • 99% af alle videnskabelige data om ginsengrod er fremkommet ved undersøgelser af den hvide/gule Panax Ginsengrod.    
  • Den røde ginseng er fremstillet af den hvide under varmebehandling (ca. 70 grader) og bliver kun i professionel reklame fremhævet som noget særligt, men af fagfolk og ved råvareindkøb betragtes den som værende af ringere kvalitet og mere mishandlet end den hvide. Ved råvareindkøb er rød ginseng altid 20-50% billigere end den hvide Panax ginseng.    
  • Kæmpe ginseng-reklamer skal altid betales af forbrugerne.    
  • Kunstige vitaminer, farve- og tilsætningsstoffer er et usundt og fordyrende vedhæng på ginseng.    
  • Internationalt har man vedtaget et kvalitetskriterium for »ægte virksom ginseng«, der skal indeholde en garanteret mængde aktive stoffer (f.eks. saponiner). Man er blevet enige om at kalde det analytisk afprøvet Panax ginseng efter C.A. Meyer«. Dette er mange gange suppleret med beskyttede/patenterede numre som G 100, G 114, G 150 eller G 1000 eller navne som Panax Ginseng, Kemsam Ginseng osv.    
  • Ved en gennemgang af den danske materialist og helsebranches ginsengsortiment viser det sig, at Korea Ginseng Tonikum G 1000 (Natur-Drogeriet) er den stærkeste og billigste.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012