Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Sikker slank uden sult…!

Komplekse kulhydrater - en ærlig slankekur, der ikke tjenes mange penge på...!

Skal en slankekur gennemføres med succes, er den første og vigtigste betingelse at motivere sig selv.

Brug, om nødvendigt, gerne nogle uger på at overbevise dig selv om det fornuftige i at komme af med fedtet, og gør samtidig en indsats for, at dine omgivelser, især din familie, støtter dig. Når din motivation er i orden, er dit slankeprogram allerede en halvvejs succes!

Dernæst er det mest afgørende at ændre kosten efter dine slankemål.  Under kuren gælder det om 1) at nedbryde fedtvævet, 2) at bevare muskelvævet, 3) at tilføre kroppen de nødvendige næringsstoffer, herunder sørge for, at den lades op med energi og 4) at spise sig mæt hver dag: sulter du dig selv, er der stor risiko for, at du giver op, før du når dit mål.

Vildfarelser om sund og slankende kost.  Der findes mange vildfarelser om vores næringsbehov, ikke mindst når man ønsker at slanke sig.

Mange tror, at de såkaldte  »kostcirkler«  over  »varieret«  kost er en slags facitliste, der viser, hvordan kosten skal sammensattes for at være ideel.

Men i virkeligheden er kostsammensætningen her for det meste ubalanceret: den indeholder praktisk taget altid for meget fedt og protein og for lidt kulhydrater.

Grønsager og frugt  er prima næringsmidler, men lad være med at tro, at det er nødvendigt at spise kolossale mængder dyre og eksotiske frugter og grønsager for at gå ned i vægt.

Ganske vist får du masser af vitaminer, mineraler, fibre osv., men det er næsten umuligt at blive ordentligt mæt eller få en god mavefunktion, hvis man overvejende eller måske udelukkende lever af disse næringsmidler

Protein -  f.eks. i form af 1 glas  Build Up  proteintilskud før hvert måltid - kan være et led i et slankeprogram, eftersom kroppen bruger mere energi på at forbrænde 1 gram protein, end 1 gram tilfører kroppen.

Men det er ren overtro, at protein dvs. magert kød, æg, mejeriprodukter osv. - skulle udgøre grundlaget i lødig kost, herunder i lødig slankekost.

Ekstra protein kan ikke lagres i kroppen, men omdannes til fedt og sukker, som kan oplagres. Protein er heller ikke nogen vigtig kilde til øjeblikkelig energi, tværtimod tapper meget proteinrig kost kroppen for energi, mens nedbrydningen og omdannelsen af føden står på.

Mirakelkure med løfter om drastiske vægttab  på meget kort tid er heller intet værd - hvis der virkelig var én eneste af dem, der virkede, ville der ikke blive lanceret nye hvert andet øjeblik.

I øvrigt frarådes meget store vægttab og i det hele taget vægtudsving: sådanne vægttab kan nemlig kun opnås ved, at kroppen berøves vigtige næringselementer, hvilket meget vel kan have uheldige helbredsmæssige konsekvenser.

I de fleste tilfælde er vægttab på 2-3 kilo om måneden et passende mål for en gradvis og fornuftig vægtreduktion. I det hele taget er  ekstreme metoder  ingen god idé, Under  faste  består din føde udelukkende af fedt fra dine egne fedtdepoter - en særdeles ensidig og usund kost.

De komplekse kulhydrater.  En anden vildfarelse er at mene, at kartofler, pasta osv. er fedende.  Tværtimod!  Kartofler, pasta, brød og grød (af hele fuldværdige korn), ris, tørrede bønner og linser består af såkaldte  komplekse kulhydrater, som er idealføden for mennesker, og ikke fedende.

Læs også:
Kartoffelkur: Hver dag et halvt kilo tyndere

Komplekse kulhydrater er det bedste næringsmiddel også i en effektiv slankekur, fordi det er den eneste kilde til blodsukker, som kan forbrændes rent uden skadelige biprodukter. Komplekse kulhydrater forbrændes gradvis i organismen, som »henter« energi fra føden, efterhånden som den har brug for det.

Simple kulhydrater -  sukker - forbrændes derimod hurtigt, hvorefter blodsukkerniveauet og dermed energien falder igen. Moderne undersøgelser har vist - i modsætning til hvad man troede tidligere - at komplekse kulhydrater ikke kan omdannes til fedt i vores krop, de forbrændes i stedet for

Det er fedtet i kosten, der sætter sig som fedt på kroppen.  Det foregår så direkte, at man ved at undersøge en persons fedtvæv kan finde ud af, hvilke typer fedt, vedkommende har spist igennem årene.

En kost, der baserer sig på komplekse kulhydrater, behøver ikke være kedelig - gå på opdagelse i fremmede landes køkkener, og bliv inspireret af f. eks. italienske, græske, kinesiske eller indiske retter, der bygger på pasta, bælgfrugter, ris, hirse osv. - eksotisk og anderledes!

Skal man derfor slanke sig, har man brug for ekstra mange komplekse kulhydrater, fordi  fedtet brændes i de komplekse kulhydraters flamme.  Motionerer man samtidig, gøres vægtreduktionen mere effektiv, men ikke så meget som de fleste tror. Motion er altid godt, men vil man tabe sig, er kostomlægningen langt vigtigere, og her gælder det: mange komplekse kulhydrater og så lidt fedt som muligt. Man regner med, at så lidt som 2-4 gram linolsyre = en stor tallerken Jawsgrød eller grød af grovvalset havregryn, dækker vores normale fedtbehov.

En tommelfingerregel.  Den amerikanske idrætsmediciner Robert Haas opstiller følgende ideale kombinationer af næringsstoffer:

  • komplekse kulhydrater:   
  • 60-80% af de daglige kalorier.   
  • simple kulhydrater: (sukker) 5-10% af de daglige kalorier.   
  • protein: (animalsk og vegetabilsk)   
  • 10-15% af de daglige kalorier.   
  • fedt: (animalsk og vegetabilsk)   
  • 5-20% af de daglige kalorier.

Sådan bliver du varig slank.  Det hele er i grunden såre enkelt, når du først har forstået, hvilke næringsmidler der er grundlaget for en sund og fornuftig kost/slankekost glem alt om sære mirakelkure og poppede påfund og  gør de komplekse kulhydrater til grundlaget i din kost, så opnår du uden sult eller risiko for næringsbrist gradvis din idealvægt.

I praksis betyder det, at du må spise lige så meget af brød, grød, pasta, ris, kartofler og tørrede bælgfrugter, som du har lyst til, men  begræns dig i forhold til fedt i enhver form.

Disse næringsmidler er mættende i sig selv, og det sætter en grænse for, hvor meget du kan spise af dem. Hvis du synes at en sådan kost ikke lyder »spændende", så tænk på, hvor meget den kan varieres med urter og krydderier, der ikke indeholder kalorier. Endvidere kan frugt og grønsager (undtagen avocado og oliven) bruges »ad libitum«, idet de består af vand, fibre, enkle og komplekse kulhydrater og tilfører vigtige vitaminer og mineraler. Magert kød og mager fisk kan også indgå i programmet i mindre omfang, det samme gælder for magre mejeriprodukter som kvark og hytteost, mens man mest muligt begrænser brugen af alle slags nødder, smør, madolier, æg og ost. Mælk er et flydende næringsmiddel, og forbruget bør ikke overskride 1 eller 2 glas daglig.

Verdens vigtigste væske hedder  vand,  og du bør drikke 6-8 store glas daglig, gerne i form af urtethe.

Husk, at flere mindre måltider mætter bedre end få store - er du sund og rask, har du sandsynligvis ikke brug for særlige kosttilskud til disse sunde og fuldværdige levnedsmidler, men det er alligevel en god forsikring at tage en  Maximum  multivitamin/mineraltablet daglig sammen med  Super Blæretang kapsler, som har et højt indhold af vigtige spormineraler, der undertiden mangler i frugt og grønsager.

Er du først kommet af med din overvægt, oplever du et sjældent nyvundet velvære. For at motivere dig selv til at forblive slank, så glæd dig over din »nye« krop og husk på, hvordan du havde det, og hvordan du så ud, da du var fed. Og så kan du i øvrigt også glæde dig over, at du som slanker blevet et meget »bedre liv«. Masser af sygdomme som hjerte- og kredsløbsforstyrrelser, sukkersyge, åreknuder osv., osv. er nemlig forbundet med fedme - når du har opnået din ønskevægt, rykker du dermed ud af en farlig risikozone, hvor mange af vores såkaldte civilisationssygdomme har deres udspring.

Referencer:  Der er i tidens løb blevet fremsat mange - ofte modstridende - teorier om, hvad der er optimal ernæring for mennesker. Den danske læge og ernæringsforsker  Mikkel Hindhede (1862-1945) gennemførte i mellemkrigstiden en række revolutionerende ernæringsforsøg, og mange af hans konklusioner - bl.a. fremhævelsen af de komplekse kulhydraters betydning - bekræftes i dag af moderne forskning. Stadigvæk gyldig og med mange interessante iagttagelser er derfor: 
Mikkel Hindhede: 
Fuldkommen Sundhed og Vejen dertil, København 1936. 
Også: 
Robert Haas: 
Spis og vind, København 1987. 
Dr. med. M. O. Bruker: 
Unsere Nahrung, unser Schicksal, Lahnstein 1986.

Test dig selv: Er du for tyk?
Gang din højde i meter med sig selv.
Divider resultatet op i din vægt i kilo.
Ligger facit mellem 20 - 25, er du normalvægtig. Ligger det mellem 25 - 30, er du overvægtig.
Ligger det over 30, er du fed.
Eksempel: Højde 1,75m x 1,75 = 3,0625,Vægt 70 kilo.
70: 3,0625 = 22,9 (normalvægt).

Effektiv slankehjælp.  »Godt begyndt - er halvt fuldendt!« Her er nogle tip, der gør det lettere at komme i gang med kostomlægningen, samtidig med at din slankekur gøres mere effektiv: Mange har haft glæde af at inddrage disse seks produkter i deres slankeprogram:

Skallin  eller  Resultat Plus:  geniale fiberprodukter uden kalorier, der normaliserer tarmfunktionen og fylder op i maven, således at du nemmere bliver mæt. Skallin og Resultat Plus er effektivt udrensende, fjerner kropsgifte, giver bedre stofskifte og velbefindende. Et ekstra plus er det, at de sænker kolesterolspejlet og dermed forebygger mod åreforkalkning. Fås som pulver til udrøring og kapsler (Skallin Plus).

Unik Spirulina:  Den blågrønne Spirula-alge har hjulpet mange mennesker af med de overflødige kilo. Unik Spirulina har et usædvanligt højt indhold af proteiner, mineraler og vitaminer. De blå-grønne mikroalger består af spiralformede kæder, der udvider sig, når de kommer i kontakt med væsken i mavesækken; derved giver Unik Spirulina en mæthedsfornemmelse, samtidig med at den tilfører næringsstoffer i optimal sammensætning. Fås som kapsler.

Amazing:  Dette styrkende og energigivende præparat kan du supplere med, hvis du i perioder mangler energi. Amazing har en gunstig indflydelse på hjerte og kredsløb, og det særlige stof  guaranin,  som findes i præparatet, har en appetitdæmpende virkning. Fås som pulver til udrøring og i kapsler.

Caye/BODY-HEAT: "Jeg købte dette her vidunderprodukt i min lokale helsekostforretning, og gik i gang. De første 90 kapsler gav ikke noget synligt resultat, men da jeg begyndte på den næste dåse, skal jeg ellers lige love for, at der kom gang i forbrændingen. Jeg begyndte at tabe mig og det gik faktisk ret hurtig. Jeg tabte mig den første måned ca. 4 kilo. Jeg lavede ikke nogen livsstilsændring eller nogen form for sport. Det var simpelhed de kapsler, som jeg var begyndt at spise, der satte min forbrænding i gang. Nu ca. 2 måneder efter har jeg smidt 9 kilo og det uden sport og diæt.

Denne vidunderlig lille kapsel, som hedder Caye eller BODY-HEAT og indeholder et rent naturprodukt som hedder cayennepeber, har givet mig så meget velvære, at jeg i dag har fået min selvtillid tilbage og en ny garderobe, og meget mere energi. Jeg er gået fra en størrelse 44 til en størrelse 40. Skønt ikke! Mangler stadig at smide de sidste 5 kilo, men det har jeg helt sikkert gjort inden sommer. Jeg syntes, at jeg vil dele denne store forandring i mit liv med andre. Som også skulle give sig selv chancen for at prøve BODY-HEAT".

Venlig hillsen

Fru Rasmussen
8600 Silkeborg

Komplekse kulhydrater som slankefaktor findes i helt optimal form i ceralieprodukterne  Jaws  grødblanding og  Basis Fars Mix, der er ideelle, velsmagende grundnæringsmidler.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012