Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Elimin vulkanjord

Elimin vulkanjord - til såvel indvortes som udvortes anvendelse - har disse egenskaber:

  • absorberer toksiner, urenheder, tarmluft og ubehagelig kropslugte,    
  • eliminerer virus og bakterier,    
  • helbreder og disinficerer,    
  • blødgør og neutraliserer syre-overskud og beskytter slimhinderne,    
  • stimulerer immunsystemet og genopretter en ødelagt tarmflora,
  • neutraliserer diarre

Vulkanjord  har mennesker anvendt i kropsplejen og sygdomsbehandlingen lige siden oldtiden. Vulkanjord er meget mineralrig, og alt efter mineralsammensætningen kan den have forskellig farve. Elimin er hvid på grund af indholdet af aluminiumoxid (se mineralanalyse nedenfor). Men mindst lige så vigtig for Elimins terapeutiske egenskaber er  den enestående absorberingsevne,  der gør, at Elimin er i stand til at fjerne mange forskellige skadelige stoffer fra kroppen, både indvortes og udvortes.

Sådan virker Elimin vulkanjord

Indvortes:
De ganske fine partikler i Elimin vulkanjord absorberer ammonium-ioner og andre simple N-forbindelser, der alle er mere eller mindre toksiske (giftige), og oplagrer dem under passagen gennem tarmen.

Elimin er  selektivt  absorberende, ernæringsmæssigt relevante ioner og komplekse molekyler (aminosyrer, vitaminer, sukkerarter, medikamenter osv.) fjernes ikke. Takket være denne afgiftningsvirkning aflastes de vigtige organer (lever, milt, nyre, hjerne og nervesystem), og enzym-, hormon- og immunsystemerne understøttes.

Elimin fremmer tarmmotorikken, forbedrer blandingen af ernæringsstofferne og forstørrer restvolumen af den indtagede ernæring. Samtidig neutraliserer Elimin overskydende mavesyre og supplerer kosten med mineraler og sporelementer.

Udvortes:
Elimin besidder en stor absorberingskraft og fjerner således giftstoffer. Elimin frembringer 
ved kold påsmøring  en fordampningseffekt på det behandlede sted på huden og dermed en for- stærket gennemblødning og vævsaktivering, der stimulerer borttransporten af skadelige stoffer i de nedre hudlag.

Ved varm påsmøring  opstår der en overopvarmning af det behandlede sted, hvilket ligeledes fremmer gennemblødningen, og skadelige stoffer fjernes således fra området.

Anvendelsesområder


Indvortes:
Mave- og tarmproblemer.
Elimin binder skadestoffer og overskydende mavesyre og modvirker på denne måde mave- og tarmgener som halsbrand, opstød, oppustethed og de ubehagelige følger af  for megen alkohol, nikotin og fede spiser.  Regelmæssig indtagelse af Elimin giver en almen blodrensende virkning med positive konsekvenser for hele organismen: ligeledes bedres tarmfunktionen gennem finmassagen af slimhinderne. Bemærk, at Elimin ikke er et afføringsmiddel, men et tarmregulerende middel.

Mund og svælg. Elimins betændelsesbekæmpende egenskaber begunstiger helbredsprocessen i mund og svælg ved  tandkødsbetændelse, trøsk,e halsproblemer og dårlig ånde. Anvendelsen sker ved mundskylning eller gentagen gurglen (i theskefuld Elimin i et halvt glas vand). På denne måde renses de steder i mund og svælg, som det ellers er vanskeligt at nå,  forrådnelsesstoffer elimineres,  og en oversyring af munden forhindres. Ved sygdomme i tandkødet, tandrodsbetændelse og bullenskab blandes der en grød af Elimin og eddike eller vand, og denne lægges på det smertende sted.

Dosering. Elimin indtages 1-3 gange daglig, 1 theskefuld pr. gang, før måltiderne, eller efter anvisning. Pulveret udrøres i vand eller the.

Indskrænkninger i anvendelsen. Vekselvirkning med andre medikamenter er ikke bekendt; dog bør man ikke indtage medikament ter sammen med Elimin, men udskyde indtagelsen ca. 2 timer. Elimin kan indtages under graviditet og amning.

Skadelige bivirkninger ikke bekendte: Ikke bekendte.

Udvortes:
Elimin udrøres til en lind grød med vand, evt. kamillethe.

Hudproblemer. Elimin egner sig til behandling af mange forskellige hudlidelser, som vanskeligt helende, væskende og kløende overfladebetændelser i form af  eksem, bylder, filipenser, allergier, samt betændte og vanskeligt helende sår af enhver art.

Ved solbrændthed  og andre  for- brændinger og ætsninger f remmer Elimin helning på grund af sin betændelseshæmmende egenskab.

Til øjeblikkelig behandling af  insektstik,  ledsaget af ophovning og betændelse, er Elimin ligeledes velegnet.

Elimin virker gunstigt på alle former for  uren hud.  Giftstofferne fjernes fra huden, og huden strammes og forynges.

Ansigtsmasker. Elimin udrøres til en salveagtig grød sammen med vand, kamille- the, kærnemælk, yoghurt, kvark, mælk eller andet. Massen pålægges med fingrene eller en pensel i et 2-3 mm jævnt lag. Ansigtsmasken skal tørre godt, og efter ca. 20 minutter skylles den af med lunkent vand eller kamillethe. Efterfølgende behandles huden med en nærende creme eller hudolie. Det anbefales at foretage behandlingen 2-3 gange ugentlig. 

Kroppakninger. Elimins dybdevirkning beror på to forskellige anvendelsesmetoder:

a) Varm: Ved  bronkialkatar hoste, brystsmerter, arthritis, reuma, iskias, hekseskud, neuralgier uren hud.

b) Kold: Ved  sportsskader forstuvninger, forstrækninger, indre kvæstelser og blodudtrædning, venebetændelse, hævede kirtler, led-, muskel- og nervelidelser

Elimin røres sammen med vand (varmt eller koldt) til en grød. Især ved koldanvendelse anbefales det at tilsætte lidt eddike. Massen smøres direkte på huden eller det syge sted. Kun ved meget ømfindtlig hud eller åbne sår tilrådes det at ]ægge et tyndt stykke bandage imellem.

I særlige tilfælde, hvor der optræder hudirriterende udsondringer, er det bedst at foretage en tørbehandling til opsugning af disse udsondringer.

Bade. Både med Elimin fremmer blodgennemstrømningen og stimulerer den indre renselse og positive omstemning af organismen. Varigheden af badet - der kan være af hele kroppen eller en del af den- ne - bør være ca. 30 minutter, og man bør ikke foretage mere end 2-3 bade om ugen. Til bad af hele kroppen bruges der 0,5-1,0 kilo Elimin.

Bivirkninger.  Ikke bekendte.

Elimin forhandles i dåse med 300 gram og kan købes på apoteker, hos materialister og i helsekostforretninger. Opbevares tørt.

Importør: Natur-Drogeriet A/S

Referencer:
Rose-Marie Nöcker: Heilerde.

Gesundwerden aus der Kraft der Natur, München, 1985.

Mineralanalyse Elimin:

1 g Elimin indeholder:

 

Middelværdi

Standardafvigelse

Kiselsyre

SiO2

360 mg

320-400 mg

Calciumoxyd

CaO

50 mg

40-60 mg

Aliminiumoxyd*

Al203

80 mg

50-110 mg

Jernoxyd

Fe203

140 mg

110-170 mg

Magnesiumoxyd

MgO

200 mg

170-230 mg

Kaliumoxyd

K2

10 mg

5-15 mg

*Al203-aluminiumoxyd er vanskeligt opløseligt. Al203 foreligger ikke som rent oxyd, men er bundet til f.eks. aluminiumssilikater, der ligeledes er vanskeligt opløselige.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012