Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Avocado-olie - naturren

Ernæringseksperter har vist, at naturren avocado-olie er en af de mest næringsrige olier for mennesket til såvel indvortes som udvortes brug.

Omfattende forskning har i de senere år placeret naturren avocado-olie som en af de mest alsidige og næringsrige planteolier. Ikke blot indeholder den en stor mængde af de vigtige flerumættede fedtsyrer (op til 74%), men desuden forekommer der andre vigtige vitaminer og substanser i olien i betragtelige kvantiteter.

En af de vigtigste af disse er vitamin E, et fedtopløseligt vitamin, der kan oplagres i kroppen. Vitamin E har den funktion, at det hindrer vitamin A i at nedbrydes og forbinde sig med andre substanser. Endvidere spiller vitamin E også en vigtig rolle for celleåndingen i musklerne, især hjertemusklen. Man formoder også, at det hjælper med til at bringe næring til cellerne, styrke cellevæggene og beskytte de røde blodlegemer. Vitamin E har været brugt til at fremme frugtbarheden. De gamle aztekere kendte avocados som et middel til at forøge kønsdriften.

Avocado-olie er en af de rigeste naturlige kilder for carotin (vitamin A). Carotin omdannes i organismen til vitamin A. Vitamin A har mange funktioner, men er bedst kendt for sin betydning for synet, idet mangel kan føre til natteblindhed; det hjælper også i væksten og udbedrer vævet, er med til at bevare hudens sundhed og fremmer udskillelsen af mavesafter. Carotin har ikke vitamin A's toksiske virkninger, fordi kroppen kun optager så meget, som den har brug for.

Essentielle fedtsyrer, under ét kaldet vitamin F, findes i særligt høje koncentrationer i avocado-olie. Omfattende undersøgelser har vist, at et tilskud af essentielle fedtsyrer nedsætter kolesterolmængden og fedtaflejringer. Dette bekræfter, at essentielle fedtsyrer er nødvendige for normal transport af fedtstoffer.

Desuden indeholder avocado-olie relevante mængder lecithin. Det er en god organisk kilde for fosfor og en af de bedste for cholin. Cholin bruges i medicinen som en hjertestimulant. Lecithin menes at være nødvendig for fedtstofskiftet, og det hjælper ikke kun med til at absorbere fedtstoffer, men arbejder også under fordøjelsen på at maksimere effektiviteten af de fedtopløselige vitaminer A, D og E. Naturlig lecithin siges at indeholde en kraftig blodtrykssænkende substans.

Også stoffet octacosanol findes i forholdsvis store mængder i avocado-olie (omkring 2½ gange mere end i koldpresset hvedekimolie). Octacosanol er en aktiv energigivende faktor.

Ægte, naturren avocado-olie indeholder ikke kolesterol. Det har en andel af flerumættede fedtsyrer på 74%. Den naturlige olie udvindes af modne avocados gennem en særlig patenteret proces. Det betyder, at denne kvalitetsolie ikke behandles med kemikalier, og at den ikke udsættes for stærk varme under fremstillingsprocessen. Når næringsstofferne på denne måde er naturlige, er de altid garanteret den maksimale effektivitet og styrke.

Naturren avocado-olie kan også anvendes ren som hudplejemiddel, idet den er meget hudnærende, bevarer hudens elasticitet og hindrer udtørring. Avocado-olie er en reel, ren vare uden noget af alt det mærkelige, der normalt fyldes i avocado-olie for at kunne kalde den creme. 

Avocado-olie kan anvendes som en lækker massageolie sammen med Olifit-Tidselolie i blandingsforholdet 1:2.

Naturren avocado-olie kan købes hos de fleste materialister og helsekostforretninger.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012