Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ved optimal ydelse og sportspræstationer

Den naturlige vej til større udholdenhed og præstationsevne - Naturprodukter der hjælper dig, når der kræves ekstra energi

art-sportspigeKravet om stadig bedre resultater inden for konkurrencesporten har skærpet forskernes interesse for at finde frem til ufarlige hjælpemidler, der kan øge idrætsudøverens udholdenhed og præstationsevne. Disse ofte nye og overraskende opdagelser har ikke kun betydning for sportsfolk, men i virkeligheden for os alle, fordi vi alle på et eller andet tidspunkt har brug for ekstra energi, nårvi skal yde vort bedste - eller lidt til.

Det er blandt naturprodukterne, man har fundet de mest lovende - og samtidig fuldstændig uskadelige - resultatforbedrende hjælpemidler. Topidrætsfolk - f.eks. langdistanceløbere - sværger til forskellige produkter, som de er overbeviste om er af afgørende vigtighed, når det drejer sig om at tjene de sidste minutter eller sekunder før målstregen - og forskerne er i dag langt bedre end tidligere i stand til at forklare, hvorfor disse produkter virker.

Bi-Pollen - et koncentreret næringsmiddel. Blandt de langdistanceløbere, der har brugt delte blandt eliteløbere uhyre populære naturprodukt, kan nævnes de olympiske mestre Lasse Viren og Abebe Bikila.

Bi-Pollen er et utroligt alsidigt næringsmiddel, idet det indeholder ikke mindre end 18 proteiner og aminosyrer, 16 forskellige vitaminer, 16 mineraler og 18 enzymer, samt yderligere nogle bestanddele, som endnu ikke er udforsket, og som man mener også kan have betydning for dets energiskabende egenskaber. En polsk undersøgelse blandt soldater viste, at den gruppe, der regelmæssigt spiste pollen, havde en klar konditionsforbedring i forhold til den gruppe, der ikke fik stoffet, når alle var udsat for den samme fysiske træning. Det er således ikke underligt, at de mennesker, der føler sig trætte og uoplagte, oplever, at de bliver friskere og raskere, når de har spist Bi-Pollen i en tid.

E-vitaminet - styrker udholdenheden. I vitamingruppen er det først og fremmest E-vitaminet, der har været i søgelyset. Cabe Mirkin, en af USAs førende fysiologer, anbefaler løbere 300-400 mg E-vitamin dagen før et langdistanceløb.

Dog skal man være opmærksom på, at eftersom E-vitamin er fedtopløseligt, oplagres det i kroppen, når det forbruges. Ved indtagelse af høje doser, bør man derfor samtidig tilføre ekstra C-vitamin, der er vandopløseligt og således uskadeligt, såfremt der anvendes syreneutral Mega C vitaminer 300 eller 500 mg. Disse to vitaminer fungerer sammen, og en øget dosis af C-vitamin nedsætter behovet for E-vitamin.

Amazing - coffein i naturlig og positiv form. Det blev allerede for en halv snes år siden konstateret i USA, at coffein ikke alene virker umiddelbart opkvikkende, men også har positiv effekt under udholdenhedsarbejde.

Forklaringen ligger i, at en del af kroppens fedtsyrer frigøres af coffeinet, således at de optages i blodet og derved stilles til rådighed for de arbejdende muskler, som på denne måde tilføres ekstra energi.
Uden coffein bliver koncentrationen af frie fedtsyrer i blodet så lav, at muskler overhovedet ikke bruger fedt som brændsel, før glykogendepoterne er tømt. Herefter tærer en idrætsudøver alene på fedtdepoterne, der er et langt mindre effektivt brændstof, og som tilmed kræver mere ilt; men hvis musklerne allerede fra starten forbrænder såvel fedtsyrer som glykogen, rækker sidstnævnte meget længere, og udholdenheden forbedres - ifølge amerikanske undersøgelser med op til 10%.

Det må ud fra en helsemæssig betragtning frarådes at »hente« coffeinet i kaffe eller Coca Cola, der begge, på grund af riste- og brankestoffer henholdsvis sukker- og sirupsstoffer, kemiske substanser osv., absolut er at anbringe på »den sorte liste«. Ønsker man f.eks. før en sportsydelse eller en særlig arbejdsindsats at øge udholdenheden anbefales Amazing pulver (½ theskefuld udrørt i juice - mest virkningsfuld), der indeholder naturligt coffein i moderat dosis, afbalanceret af produktets øvrige energistoffer, således at der sikres en ideel optagelse og omsætning af coffeinet uden negative virkninger som f.eks. slaggeophobninger i vævene, der selvfølgelig altid er betinget af, at man forbrænder, hvad man indtager.

Ginseng G 1000 - til styrkelse og restitution. Ginseng har længe været populært blandt f.eks. russiske sportsfolk. Selv om man ikke er fuldstændig klar over, hvordan Ginseng virker, ved man dog, at de aktive stoffer i produktet påvirker de dele af hjernen, som styrker kroppens steroider, dvs. de hormoner, der kontrollerer bl.a. blodtrykket, energiomsætningen, proteinomsætningen og produktionen af røde blodlegemer.

Dette betyder, at Ginseng virker alment stimulerende og samtidig hjælper kroppen til hurtigere resititution efter hårde fysiske anstrengelser, og det forklarer, hvorfor Ginseng har vundet enormt frem blandt idrætsfolk verden over. Det er altafgørende, at anvende Panax Ginseng efter C.A. Meyer standard, da det er eneste garanti for indhold af virksomme ginsinosider. G 1000 betyder, at en portion/kopsel indeholder 1000 mg.

Sammenfattende 
kan vi altså konkludere, at der findes risikofrie, effektive midler til at forbedre vore fysiske præstationer, hvad enten det drejer sig om arbejde eller sport, og hvad enten vi dyrker sport på konkurrence- eller motionsplan. Og det er midler, der er langt bedre end den meget udbredte praksis at indtage ekstra sukker før og under en belastningssituation: Ved en øget sukkeroptagelse risikerer man den såkaldte insulinreaktion, dvs. at kroppen udskiller en øget mængde insulin. Herved falder blodsukkeret - og det samme gør udholdenheden!

Dragebalsam. Tigerbalsam har skiftet navn til 
Dragebalsam, fordi den er gjort mere virksom ved, at der er tilført mere af det stof, der stimulerer blodcirkulationen, også i dybden. Dragebalsam - den der er mest BID i! Når man smører den på et hold over lænden eller en stiv nakke eller ømme skuldre, kan man efter nogle minutters forløb mærke, hvordan salven løsner og varmer, fordi blodtilstrømningen stimuleres.

Lys Drage-balsam indeholder foruden kamfer også menthol- og pebermynteolie og udtræk fra eukalyptustræet. Der er ingen kemikalier eller dyriske substanser i den, og den er lavet efter original orientalsk recept.

Den sarte neutrale E-vitamin salve. Amerikanske undersøgelser viste, at E-vitaminer havde en positiv indflydelse på sårheling, hvis de blev påført gennem en neutral salve.

Siden er E-vitamin salven gået sin sejrsgang i land efter land og er da også i Danmark betragtet som et populært folkemiddel, da den anvendes til mangfoldige problemer, som ligger inden for området »gør-det-selv-skavanker«.

E-vitamin salven gør sig gældende inden for sårheling, rifter, forbrændinger, hudkløe, en irriteret baby numse, solforbrænding, tør hud, eksem mm.

E-vitamin salven har gennem sit høje indhold af naturlige E-vitaminer og naturlige hudvenlige planteolier vist sit værd i mangen et hjem.

Referencer: 
Sundhedskost Arkiv 1985

Springtime 1985

Power Sport 1983.