Energi Kosttilskud Sport og motion

Naturlig vej til større udholdenhed og præstationsevne

Kravet om stadigt bedre resultater inden for konkurrencesporten har skærpet forskernes interesse for at finde frem til ufarlige hjælpemidler, der kan øge idrætsudøverens udholdenhed og præstationsevne. Disse ofte nye og overraskende opdagelser har ikke kun betydning for sportsfolk, men i virkeligheden for os alle, fordi vi alle på et eller andet tidspunkt har brug for ekstra energi, når vi skal yde vort bedste – og måske lidt til.

Det er blandt naturprodukterne, man har fundet de mest lovende – og samtidig fuldstændigt uskadelige – resultatforbedrende hjælpemidler. Topidrætsfolk, fx langdistanceløbere sværger til forskellige produkter, som de er overbeviste om er af afgørende vigtighed, når det drejer sig om at tjene de sidste minutter eller sekunder før målstregen, og forskerne kan i dag langt bedre end tidligere forklare, hvorfor disse produkter virker.

Pollen er et naturmiddel med stor indvirkning på præstationsevne og udholdenhedPollen – et koncentreret næringsmiddel

Blandt de eliteløbere, der har brugt dette naturprodukt, kan nævnes de olympiske mestre Lasse Viren og Abebe Bikila.

Pollen er et utroligt alsidigt næringsmiddel, idet det indeholder ikke mindre end 18 proteiner og aminosyrer, 16 forskellige vitaminer, 16 mineraler og 18 enzymer, samt yderligere nogle bestanddele, som endnu ikke er udforsket, og som man mener også kan have betydning for dets energiskabende egenskaber. En polsk undersøgelse blandt soldater viste, at den gruppe, der regelmæssigt spiste pollen, havde en klar konditionsforbedring i forhold til den gruppe, der ikke fik stoffet, når alle var udsat for den samme fysiske træning. Det er således ikke underligt, at de mennesker, der føler sig trætte og uoplagte, oplever, at de bliver friskere, når de har spist pollen i en tid.

E-vitamin styrker udholdenheden

I vitamingruppen er det først og fremmest E-vitamin, der har været i søgelyset. Cabe Mirkin, en af USAs førende fysiologer, anbefaler løbere 300-400 mg E-vitamin dagen før et langdistanceløb.

Dog skal man være opmærksom på, at eftersom E-vitamin er fedtopløseligt, oplagres det i kroppen, når det forbruges. Ved indtagelse af høje doser, bør man derfor samtidig tilføre ekstra C-vitamin, der er vandopløseligt og således uskadeligt (hvis du anvender et syreneutralt produkt som fx Mega C). Disse to vitaminer fungerer sammen, og en øget dosis af C-vitamin nedsætter behovet for E-vitamin.

Ginseng G 1000 – til styrkelse og restitution

Ginseng har længe været populært blandt fx russiske sportsfolk. Selv om man ikke er fuldstændig klar over, hvordan Ginseng virker, ved man dog, at de aktive stoffer i produktet påvirker de dele af hjernen, som styrker kroppens steroider, dvs. de hormoner, der kontrollerer bl.a. blodtryk, energiomsætning, proteinomsætning og produktion af røde blodlegemer.

Dette betyder, at Ginseng virker alment stimulerende og samtidig hjælper kroppen til hurtigere restitution efter hårde fysiske anstrengelser, og det forklarer, hvorfor Ginseng har vundet enormt frem blandt idrætsfolk verden over. Det er altafgørende at anvende Panax Ginseng efter C.A. Meyer standard, da det er eneste garanti for indhold af virksomme ginsenosider. G 1000 betyder, at en portion/kapsel indeholder 1000 mg.

Sammenfattende kan vi altså konkludere, at der findes risikofrie, effektive midler til at forbedre vore fysiske præstationer, hvad enten det drejer sig om arbejde eller sport, og hvad enten vi dyrker sport på konkurrence- eller motionsplan. Og det er midler, der er langt bedre end den meget udbredte praksis at indtage ekstra sukker før og under en belastningssituation: Ved en øget sukkeroptagelse risikerer man den såkaldte insulinreaktion, dvs. at kroppen udskiller en øget mængde insulin. Herved falder blodsukkeret – og det samme gør udholdenheden!

Drage Balsam indeholder stoffer, der påvirker udholdenhed og præstationsevneDrage Balsam

Drage Balsam (tidligere Tigerbalsam) er gjort mere virksom ved, at der er tilført mere af det stof, der stimulerer blodcirkulationen, også i dybden. Når du smører den på et hold over lænden eller en stiv nakke eller ømme skuldre, kan du efter nogle minutters forløb mærke, hvordan salven løsner og varmer, fordi blodtilstrømningen stimuleres. Drage Balsam indeholder foruden kamfer også mentol- og pebermynteolie og udtræk fra eukalyptustræet. Der er ingen kemikalier eller animalske substanser i den, og den er lavet efter original orientalsk recept.

E-vitamin salve påvirker på sin egen måde din udholdenhed og præstationsevneDen sarte, neutrale E-vitaminsalve

Amerikanske undersøgelser har vist, at E-vitaminer har en positiv indflydelse på sårheling. Siden er E-vitaminsalven gået sin sejrsgang i land efter land og er da også i Danmark betragtet som et populært middel i hjemmeapoteket, da den anvendes til mangfoldige problemer, som ligger inden for området “gør-det-selv-skavanker”.

E-vitaminsalven er fantastisk til sårheling, rifter, forbrændinger, hudkløe, en irriteret baby numse, solforbrænding, tør hud, eksem mm. Den har gennem sit høje indhold af naturlige E-vitaminer og naturlige hudvenlige planteolier vist sit værd i rigtigt mange hjem.

Læs også
Pollen – superfødevare for alle pengene
E-vitamin: Hvad er det, og hvad gør det?
E-vitaminsalve tager sig af dine ar
Koffein kan lindre muskelsmerter efter træning
Grøn te og udholdenhed
Muno Colostrum til bedre sportspræstationer
E-vitamin beskytter kroppen ved træning
Kostvejledning forbedrer triatleters præstationsevne
Urteopkvikker

Kilder 
Sundhedskost (arkiv) 1985
Springtime 1985