Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Englinol-balsam

Mod bensår og andre kredsløbsproblemer

Englinol-balsam  er et rent naturprodukt, udviklet af den svenske ingeniør Sune Sundin. Produktet har vist sig meget virksomt ved forskellige lidelser, der er forbundet med et dårligt blodkredsløb, f.eks. bensår. Undersøgelser viser, at det kan virke på flere områder:

  • forebyggelse af dårligt blodkredsløb   
  • bekæmpelse af betændelsestilstande   
  • nedsættelse af for højt blodtryk   
  • mod eksem og psoriasis problemer

Sune Sundin fik selv gammelmandsdiabetes i slutningen af 1960'erne, men rigtigt besværligt blev det, da hjertet også begyndte at gøre knuder, og han fik indopereret en pacemaker. Især venstre ben blev ramt. Foden blev iskold og blålig i farven, underbenet hvidt som et lagen med store væskende bensår, som ikke ville læges, og så kom smerterne.

"Jeg prøvede mange forskellige salver uden noget større resultat",  fortæller Sune Sundin. - "Lægerne var inde på forskellige løsninger, og en overgang ville man trykbehandle mig i en dykkerklokke på Helsingborg hospital. Men man sagde også rent ud, at det temmelig sikkert blot ville blive en tilfældig forbedring, og at jeg nok måtte indstille mig på, at benet skulle amputeres! Det var et hårdt slag, og jeg var parat til at prøve alt".

Ved et tilfælde fandt han imidlertid blandt sin moders efterladte papirer opskriften på en særlig balsam, en opskrift, som moderen havde fået fra en »klog kone« ved navn Lund-Jonkes Kristin. Denne balsam lod Sundin nu fremstille for at afprøve det på sine egne ben. Der var tale om en balsam med en usædvanlig høj renlighedsgrad og optagelsesevne.

Blodcirkulationen kom så pludseligt i gang og med sådan en hast, at det var lige ved at skræmme stakkels Sune Sundin. Efter et par dages behandling vågnede han nemlig med en fuldstændig sort storetånegl!

"Jeg blev virkelig bange og troede, at der var gået koldbrand i benet", siger han. - Men det var lige modsat: En læge, jeg konsulterede, forklarede, at der under neglen havde været en gammel blodansamling, som meget vel havde kunnet udvikle sig til koldbrand, men i og med at olien satte fart i cirkulationen, søgte blodet op til neglen.

Den sorte negl var altså et første sundhedstegn. - Efter yderligere 5, måske 6 ugers pensling var alle mine bensår lægt!

Fra dagligt at have penslet og masseret sine ben og fødder med balsamen, nøjes han nu med én behandling om ugen. Derimod bruger han balsamen til behandling af andre skavanker, bl.a. har han opdaget, at den har en gunstig virkning på hans åreknuder. Andre har kunnet konstatere en velgørende reduktion af deres psoriasis.

Læge Boris Lunderquist, Osby (Sverige), som i flere år har interesseret sig for forskellige slags bensår samt for kredsløbssygdomme, åreforkalkningsproblemer og allergier, har undersøgt Sune Sundins sygdomsforløb og udtaler:

"Den 9. september 1987 kunne jeg med egne øjne se ingeniør Sune Sundins ben, der hvor han havde haft sine alvorlige bensår. Intet tegn på bensår kunne iagttages. Det skal her bemærkes, at hr. Sundin har sukkersyge. Huden på underbenet var uden pigment, og pulseringen i årerne var normal".

Disse behandlingsresultater er af meget stor interesse, fordi det her drejer sig om lidelser, som det hidtil har vist sig vanskeligt at bekæmpe. Efter at tre læger i 1982 fik Nobelprisen i medicin for deres forskning i prostaglandiner, har meget af dette naturmiddels virkemekanisme også kunnet forklares videnskabeligt.

Prostaglandiner har vist sig at lindre visse typer af hudsygdomme (f.eks. psoriasis), og de har betydning for forskellige betændelsesfænomener som gigt og andre ledinflammationer.

Inden for medicinen har man hidtil mest udnyttet prostaglandinernes effekt intravenøst. Men med Sune Sundins tilførelsesmetode af de essentielle fedtsyrer, hvilket sker transidermt (dvs. gennem huden), forventer man en højere helbredelsesprocent af bl.a. bensår, tør eksem, kuldeskader, muskelsmerter osv. Virkningen af prostaglandinerne synes at medføre en udrensning af blodårerne for belastende aflejringer, slagger og blodfedt. Prostaglandinerne dannes i organismen af  arakidonsyre  og andre essentielle fedtsyrer, dvs. af fedtstoffer, som må tilføres udefra, da kroppen ikke selv kan producere dem.

Denne rent vegetabilske balsam, som i Danmark forhandles gennem  Natur-Drogeriet A/S  under navnet  Englinol,  indeholder essentielle fedtsyrer til prostaglandinproduktionen fra solsikke-, vindruekerne-, raps-, oliven-, fyrrenåle- og solbærolie. Rensningsmetoden ved fremstillingen er af stor betydning for gennemtrængeligheden i huden, og endvidere er produktet allergitestet.

Englinol-balsam  forhandles af materialister og helsekostforhandlere i pakning med 250 ml og som roll-on med 60 ml.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012