Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Gotu-Kola virker selv på elefanter

art-gotukolaDen vokser i de varme lande, i Indonesien, Kina, Sydafrika og de tropiske egne af Amerika. Den bruges i Indien og Kina som hjerneføde, men den virker ikke på samme måde som stimulanser. En eller to kapsler kan på naturlig vis genoprette en svækket eller nedbrudt helse.

Gotu-Kola  er navnet på denne eksotiske plante, der er værdsat i mange lande i Asien - i Indien er det kendt, at elefanterne spiser Gotu-Kola, så tit de har mulighed for det, og det er indernes overbevisning, at det er denne plante, der er årsagen til elefanternes høje alder og fænomenale hukommelse. 

I den traditionelle ayurvediske medicin i Indien er den en af de mest anvendte lægeurter. I dag har man i Vesten et godt kendskab til Gotu-Kolas medicinske egenskaber takket være flere moderne videnskabelige undersøgelser.

Det er konstateret, at planten indeholder substanser, som styrker gennemblødningen, virker blodrensende og betændelseshæmmende. Især folk med svagt kredsløb i benene og dertil hørende symptomer (tungheds- og stramningsfornemmelse, natlige kramper) kan få glæde af Gotu-Kola (Monteverde, Scandale m.fl., 1987).

Patienterne oplever en hurtig lindring af symptomerne, og en fuldstændig overvindelse af lidelsen kan i flere tilfælde opnås i løbet af 1 måned (Giardina, 1987).

Også ødemer (væskeansamlinger) i benene og vanskeligt helende bensår behandles med held (Pointel, 1987, Eun, 1985).

I en stor undersøgelse efterprøvede man 500 urters virkning på herpes (Herpes Simplex Virus), en lidelse, der giver store behandlingsmæssige problemer. Gotu-kola er en af de lægeplanter, der er mest virksom over for herpes, så effektiv at den efter forskernes mening kan danne grundlag for en rationel terapi (Zheng 1989).

Opmuntrende resultater blev opnået i behandlingen af kroniske leverlidelser (Damis, 1979).

I Asien nyder Gotu-Kola et lige så stort ry som Ginseng-roden, og alle steder finder man beretninger om dens styrkende, helbredende og livsforlængende egenskaber. Præparatet er ikke-toksisk, har ingen skadelige bivirkninger og anbefales til behandling af de nævnte lidelser.