Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hudpleje kapsler og uren hud

Huden…
 - består af ca. 65% vand, 13% fedt - og resten er proteiner og mineraler
 - har en overflade på op til 2 m2 
 - vejer op til 10 kilo - eller = sjettedel af kroppens samlede vægt 
 - har en pH-værdi på 5,5 
 - er 0,1 mm tyk på øjenlågene og op til 5 mm på fødderne 
 - indeholder 2 millioner svedkirtler, som producerer op til 5 liter vand om dagen
 - taber 1,5 g skæl pr. dag.

Problemet.    Slås du med uren hud? Så ved du også, at det er et problem, det kan være svært at løse. Samtidig med at det påvirker humør og selvtillid.

Hvad skyldes det?    Uren hud eller »akne« skyldes betændelse omkring talgkirtlerne i huden. Der opstår bumser og filipenser, som virker skæmmende, især i ansigtet. Desinficerende (rensende) sæbe og salver begrænser udviklingen af uren hud, men i masser af tilfælde - først og fremmest blandt unge - er det langt fra nok. Der behøves noget, der også virker indefra.

Hvad kan man gøre?    Sørg for, at kosten er så fedt- og sukkerfri som muligt, pas f.eks. på chokolade, der indeholder både sukker og fedt!

Men nu er der endelig kommet et naturpræparat, der gør det lettere at holde huden ren og pæn. Navnet er  Hudpleje kapsler,  og det består af forskellige urter, som bekæmper betændelse, samtidig med at de  nærer og renser  huden.

Hudpleje kapsler er sammensat af disse urter:

Burrerod.    Franske forskere (Vincent og andre) har vist, at burrerod spiller en vigtig rolle for sukkerstofskiftet, men endnu vigtigere er virkningen mod uren hud (furunkulose); samtidig fandt de en antibiotisk effekt og en virkning mod stafylokokbakterier. Den engelske plantespecialist M. Grieve kalder burrerod »en af de bedste blodrensere - i forbindelse med alle hudproblemer er den et sikkert virkende middel« (A Modern Herbal, 1985).

Stedmoderblomst    er en anden vigtig plante, som hjælper huden. Forskerne P. Molnar og andre bekræftede i dyreforsøg, at hudlidelser bedres, når der til føden tilsættes stedmoderblomst (Phytochemistry 25, 1985). Stedmoderblomst har i mange år været optaget som et lægemiddel i USA, og her er salver med stedmoderblomst til behandling af eksem og uren hud populære. Stedmoderblomst er nærende for huden og forstærker virkningen af burrerod.

Sarsaparillerod,    der bl.a. takket være sit indhold af saponiner virker på hududslag, især psoriasis (Hager: »Handbuch der Pharmazeutischen Praxis«). Den stimulerer stofskiftet og nyrernes og leverens funktioner.

Bærkarse.    Denne urt indeholder vigtige antibiotiske stoffer. De to tyske forskere F. Boas og G. Winter viste, at de antibiotiske stoffer først virker i blodet mod forskellige virus, derpå går de over i urinen, hvor evt. sygdomskim i nyrer og blære trænges i baggrunden. Den antibiotiske virkning holder sig i flere timer.

Behandlingen.    Hudpleje kapsler er fremstillet efter en helt speciel recept og anbefales til behandling af  uren hud    og eksem; det er et naturligt præparat uden skadelige bivirkninger af nogen art. Det forhandles i dåse med 90 kapsler, og den anbefalede daglige dosis er 3-9 kapsler, alt efter behov.

Hudpleje kapsler    forhandles af apoteker, materialister og helsekostforretninger.

Referencer: 
Hagers handbuch der pharmazeutischen Praxis
Max Wichtl: Teedrogen.