Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

MSM Lignisul

MSM  Lignisul (methyl-sulfonoyl-methan) er et naturligt forekommende næringsstof, en svovlkomponent, der findes i menneskers og alle andre hvirveldyrs næring. Svovl findes i alle levende organismer. Det tilhører den samme kemiske familie som ilt. Hos organismer, der lever i miljøer uden ilt, erstatter svovl ofte ilt som kilden til den kemiske energi, der holder livet i gang. Det er ikke et farmaceutisk præparat, men et kosttilskud.

Svovl, det ottende mest udbredte mineral i vores krop, har en lang historie som et helbredende middel. I århundreder har mennesker drukket af svovl- og mineralrige varme kilder til behandling af en række forskellige lidelser. Mens svovls naturlige betændelsesbekæmpende egenskaber har vist sig gavnlige ved en række sygdomme, som f.eks. artritis, muskel- og ledsmerter, ved man stadig meget lidt om, hvordan det præcist arbejder i kroppen.

Betydningen af svovl. Uden svovl ville der ikke findes liv, som vi kender det. Dette er nogle af svovls essentielle funktioner, der muliggør, at vi lever: det opretholder proteinstrukturen i kroppen, medvirker i dannelsen af keratin, et stof der er vigtigt for hår og negle, støtter produktionen af immunoglobulin, der opretholder det normale immunsystem, idet det katalyserer de kemiske reaktioner, som omdanner føde til energi, og neutraliserer eller eliminerer toksiner fra kroppen (svovl er nødvendigt for at skabe/opretholde molekylestrukturen, især svovlaminosyrerne methionin, cystein, taurin.

MSM og dets beslægtede bestanddele udgør kilden til 85% af den svovl, der findes i alle levende organismer. Kredsløbet for disse naturligt forekommende svovlkomponenter begynder i havet, hvor mikroskopiske planter kaldet plankton frisætter svovlbestanddele. Disse salte omdannes i havvand til det meget flygtige stof dimethyl-sulfid (DMS), som kommer op af havvandet som en gas. Det stiger derefter op i den øvre atmosfære, hvor DMS i tilstedeværelse af ozon og højenergi-ultraviolet lys omdannes til sine fætre DMSO og MSM. Til forskel fra DMS er både DMSO (dimethyl-sulfoxid) og MSM (methyl-sulfonoyl-methan) opløselige i vand, og når de vender tilbage til jordoverfladen, er det som regn. Planter optager hurtigt MSM i deres rodsystem og koncentrerer det hundredfold. MSM og det svovl, det indeholder, inkorporeres i planternes struktur. Gennem plantestofskiftet bliver MSM sammen med andre svovlbestanddele, som det har frembragt, til slut mineraliseret og transporteret tilbage til havet. Derpå begynder kredsløbet på ny.

Næsten alle i vores moderne samfund mangler MSM, og med alderen bliver mangeltilstanden mere udtalt. Hvad der sker i dag, er, at for mange af vores levnedsmidler bliver forarbejdede. Den højeste koncentration af MSM forekommer i mælk. MSM er en naturlig komponent i meget frisk frugt, i birketræer, grønsager, havdyr og kød. Men varme og anden forarbejdning nedsætter indholdet af MSM. Løg, hvidløg, asparges, kål, broccoli og rosenkål er svovlrige produkter, men ikke lige så meget som æg og rød peber.

Den mest effektive måde at sikre tilstrækkelig tilførsel af MSM og drage nytte af dets terapeutiske fordel er at tage det som et dagligt kosttilskud. MSM findes i kapsler, der tages sammen med måltiderne eller i krystallinsk form til at blande i væske. Det kan også købes som en creme, lotion eller gel til at smøre direkte på huden til behandling af smerte- og betændelsestilstande.

Hvor kan man anvende MSM Lignisul? Selv om MSM almindeligvis karakteriseres som et gennembrud i behandlingen af knogleskørhed, rækker dens fordele langt videre end til behandling af kroniske sygdomme. Faktisk er sportsfolk og fitness-entusiaster i de senere år begyndt at bruge MSM Lignisul til at reducere smerter, ømhed og inflammationer, der er forbundet med skader, forstrakte muskler og overbelastede led. Mange bruger MSM Lignisul i salveform til lindring af smerter forstuvede ankler, albuer og skuldre, forstrakte muskler og ledbånd og seneskader.

Erfaringen viser, at MSM Lignisul ofte er så effektivt til at lindre smerter, at lægerne kan nedsætte doseringen for anden medicin. Slutresultatet er lindring med feber og ingen af de bivirkninger, der ofte optræder ved lægeordineret medicin. Det er vigtigt at forstå, at da MSM er et naturligt forekommende svovl, der findes i kroppen, ligner det ikke de uorganiske sulfider, sulfitter og sulphater, som mange mennesker er allergiske overfor.

En anden helse-fordel ved MSM Lignisul er, at det er glimrende til at forebygge allergier. Måske er det det vigtigste stof, vi har til dette formål siden fremkomsten af antihistaminer for ca. 40 år siden. Folk der tager MSM Lignisul oralt eller undertiden supplerer med næsedråber, får ikke den almindelige brænden i øjnene eller løbende næse eller hæshed, som er forbundet med allergi over for pollen, støv og mug.

MSM Lignisul har også antiparasit egenskaber. Forskere har undersøgt de to mest almindelige parasitter i fordøjelseskanalen. Giardia er en parasit-infektion i tyndtarmen, der forårsager dårlig fødeoptagelse hos mennesker. Det er den mest hyppige årsag til vandbåret diarré i USA. MSM Lignisul er taget oralt ganske effektivt til at holde symptomerne under kontrol og bekæmpe de indtrængende organismer.

Mange kvinder klager over gærinfektioner, der skyldes en parasit kaldet trichomonas. Symptomerne er tiltagende kløe og øget afføring, der kan være ildelugtende og misfarvet. Både lokale og orale præparater giver en effektiv behandling.

MSM Lignisul hjælper med at kontrollere for meget mavesyre/halsbrand. Patienter der får syredæmpende medikamenter som Zantac, kan få deres tilstand forværret, fordi de bliver afhængige af dem.

Undersøgelser. Forskere ved Oregon Health Sciences University undersøgte en gruppe mus, der havde tendens til ledskader i stil med reumatisk artritis. De fandt, at de dyr, der fik et foder tilsat 3% MSM Lignisul-opløsning som drikkevand, led ikke af nogen nedbrydning af deres ledbrusk. I en kontrolgruppe, hvor musene kun fik postevand, kunne der hos 50% konstateres degeneration i brusken.

Undersøgelser ved Oregon Health Sciences University af 35 personer, der led af kronisk snorken, viste, at MSM Lignisul efter 1-4 dage kunne give en signifikant reduktion af snorken hos 80% af personerne, når de 15 minutter før de lagde sig til hvile, dyppede begge næsebor med en 16% opløsning. 

I en kontrolundersøgelse fik otte personer, der var blevet hjulpet af MSM Lignisul, efterfølgende en saltopløsning i stedet for MSM Lignisul. Syv af de otte patienter begyndte igen at snorke kraftigt. Ændringen viste sig inden for 24 timer. Da behandlingen med Bio Lignisul MS blev genoptaget, opviste de otte igen en signifikant reduktion i snorken.

Mange års klinisk anvendelse på Oregon Health Sciences University har vist, at MSM Lignisul lindrer smerter og modvirker betændelsestilstande uden bivirkninger:

  • Hæmning af smerteimpulser langs nervefibre (analgesi)        
  • Lindring af betændelsestilstande        
  • Øget blodtilførsel        
  • Reduktion af muskelkramper        
  • Blødgøring af vævsar

Til dato er mere end 12.000 patienter blevet behandlet på universitetet med MSM Lignisul med doseringer på over to gram daglig uden toksiske virkninger. MSM Lignisul er omtrent så toksisk som vand, selv almindeligt bordsalt kan være mere toksisk. MSM Lignisul er et krystallinsk fast stof, uden duft og smag og opløses let i vand.

Forskerne gennemførte en dobbeltblind placebo-kontrolleret pilot-undersøgelse, der viste, at 100% af personerne havde øget hårvækst sammenlignet med placebo-gruppen. Kun en person i placebo-gruppen opviste en øgning af hårvæksten. Desuden fik 30% mere glans i håret, mens ingen i placebo-gruppen opviste nogen forbedring.

En anden dobbeltblind, placebokontrolleret pilot-undersøgelse viste, at 50% på MSM Lignisul havde øget vækst af neglelængde og - tykkelse sammenlignet med placebo-gruppen. Ca. 10% i placebo-gruppen havde øget neglevækst, mens ingen havde vækst i tykkelsen.

På basis af resultaterne af de to undersøgelser konkluderede forskerne, at oral indtagelse af MSM Lignisul er et værdifuldt tilskud til hår- og neglevækst. Hår- og neglevækst øgedes signifikant i en kortere periode på seks uger.

Hårundersøgelsen involverede i alt 21 patienter - fem mænd og 16 kvinder. Dataene blev indsamlet af en autoriseret kosmetolog. Undersøgelses-parameterne inkluderede neglelængde, -tykkelse, glans og almindeligt udseende.

Alle personer der fik tilskud af MSM Lignisul, var imponerede over den ændring, der skete i deres hårs sundhed og udseende. Kosmetologerne kunne bogstaveligt talt se forskel på de personer, der havde fået MSM Lignisul, og dem der ikke havde.

Følgende lidelser har vist sig at kunne behandles med succes med MSM Lignisul:

Akne - Allergier - Artritis - Arvæv - Brandsår - Cancer - Diabetes - Forstoppelse - Hud/hår/negle, problemer mm. - Insektstik - Ledlidelser (MSM Lignisul kombineret med Chondro-Lenk og Brusk-Lenk) - Lungesygdomme - Lupus - Mavesyre, for meget/halsbrand - Mental skarphed - Muskelømhed/smerte - Negle, skøre/bløde - Overfølsomhed over for medikamenter - Parasitter - Reumatisk artritis - Snorken - Solskoldethed - Stress - Øjensygdomme

Hvidere tænder. Efterhånden som vi ældes, ældes vores tænder også, og samtidig bliver de mørkere. Adskillige har gjort den erfaring, at når de børster tænder med MSM Lignisul, bliver deres tænder hvidere. Først børster man tænderne normalt, derpå renses tandbørsten, og nogle MSM Lignisul-krystaller kommes på den våde børste, nok til at dække toppen af børsten. Vent et øjeblik, til krystallerne bliver bløde og opløses. Derpå børstes som normalt (2 gange daglig). Efter ca. 2 uger vil det vise sig, om tænderne bliver hvidere.

Toksicitet. I langtidsundersøgelser med forsøgsdyr fandt man ingen toksiske virkninger ved orale doser på 8 g pr. kg kropsvægt. De fleste mennesker tager 2-8 g dagligt som kosttilskud.

For at bedømme den dødelige dosis af en bestemt substans bruger man en test, der kaldes LD-50 (L = letal/dødelig, D = dosis). Tallet 50 refererer til den mængde af substansen, der er nødvendig, for at dræbe 50% af forsøgsdyrene. For MSM Lignisul er LD-50-værdien beregnet til 20 g pr. kg kropsvægt. For at sætte det i perspektiv kan oplyses, at LD-50-værdien for almindeligt bordsalt er 2,5-3 g pr. kg kropsvægt. MSM Lignisul er således en af de mindst toksiske substanser, der findes inden for biologi og medicin. Det rangerer på linje med vand, der også har en LD-værdi, der ligger højere end 20 g pr. kg kropsvægt.

Produkterne fra Natur-Drogeriet A/S er Pharma grade F+F-kvalitet og fremstillet under anvendelse af de nyeste, globalt anerkendte kvalitetskontrol-systemer (ISO 9001 og ISO 14000) i alle aktivitetsfaser: produktion, analyse, forskning.
De aktive ingredienser fremstilles i overensstemmelse med GMP-reglerne.

Referencer:
Benjamin, Ben E. Listen to Your Pain.    New York: Penguin Books, 1984. 
Bonica, John J., ed. The Management of Pain.   Philadelphia: Lea & Febiger, 1990. 
Deichman, W. B., R. W. Gerarde, eds. Toxicology of Drugs  & Chemicals,  Fourth Edition. New York: Academic Press, 1969. 
Hannington-Kiff. Pain Relief.  Philadelphia: J.B. Lippincott, 1974. 
Heinerman, John. The Healing Benefits of Garlic.  New Canaan, CT: Keats Publishing, Inc., 1994. 
Huxtable, Ryan J. Biochemistry of Sulfur:  New York: Plenum Press, 1986. 
Jacob, S. W., E. E. Rosenbaum, D. C. Wood. Dimethyl Sulfoxide (Basic Concepts),  New York: Marcel Dekker, Inc., 1971. 
Jacob, S. W., ed. Biological Actions ol Dimethyl Sulfoxide,  Vol. 243. New York: New York Academy of Sciences, 1975. 
Jacob, S. W., C. Francone, W. Lossow. Structure and Function in Man,  Fifth Edition, Philadelphia: W.B. Saunders and Co., 1982. 
Jacob, S. W., R. J. Herschler, H. Schmellenkamp. The Use of DMSO in Medicine.  München: Springer Verlag, 1985. 
Jacob, S. W, J. G. Kappel. DMSO.  München: Springer Verlag, 1988. 
Jacob, S. W., C. Francone. Elements of Anatomy and Physiology.  Philadelphia: W.B. Saunders and Co., 1989. 
Mitchell, Stephen C. Biological Interactions of Sulfur Compounds.  Bristol, FA: Taylor & Francis, 1996. 
Mussinan, Cynthia J., Mary E. Keelan. Sulfur Compounds in Foods.  Washington, DC: American Chemical Society, 1994. 
Pfeiffer, Carl, Mental and Elemental Nutrients.  New Canaan, CT: Keats Fublishing,1975. 
Rapp, Doris. Is This Your Child's World?  New York: Bantam Books, 1996. 
Saltzman, Eric S., William J. Cooper. Biogenic Sulfur in the Environment.  Washington, DC: American Chemical Society, 1989. 
Tarshis, Barry. DMSO-The True Story of a Remarkable Pain-Killing Drug.  New York: Morrow, 1981. 
Werbach, Melvyn R. Nutritional Influences on Illness.  Tarzana, CA: Third Line Fress, 1996. 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012