Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Magnesium nyttig også i høje doser

Ifølge forskerne har ca. 10% af befolkningen en for ringe serummagnesium koncentration. Der er derfor mening i at tage magnesiumtilskud.

Magnesium er et essentielt mineral for mennesker. Ernæringseksperter anbefaler, at voksne personer indtager 300350 mg magnesium daglig. Unge mennesker, gravide og ammende har et øget behov på 50 mg/daglig. Også sportsfolk henholdsvis patienter på vanddrivende medicin eller med diarré bør på grund af det øgede magnesiumtab indtage ekstra magnesiumdoser. Ved siden af den manglende tilførsel gennem koster spiller også optagelsesforstyrrelser eller en unormal høj udskillelse en rolle for et for ringe serummagnesiumspejl.

De vigtigste magnesiumkilder er fuldkornsprodukter, nødder, frugter og grønsager. Men ikke mindst syreregn og de ændrede gødningsmetoder har gjort jorden mere magnesiumfattig, således at de levnedsmidler, der dyrkes på den, indeholder en relativt lav magnesiummængde. Ved varmebehandling går magnesium yderligere tabt.

Magnesiummangel kan true sundheden på flere måder. Hyppigst drejer det sig om en reduktion af magnesiums calciumantagonistiske virkning. Mineralet er nemlig den fysiologiske modspiller til calcium og en formindskelse af den ekstracellulære magnesiumkoncentration forhøjer koncentrationen af det intracellulære calcium. Omvendt fører en forhøjet ekstracellulær disponibilitet af magnesium til en formindsket optagelse af calcium i cellen. Denne calciumantagonistiske effekt spiller en rolle f.eks.. ved muskel, hjertemuskel og nerveceller.

Det er derfor meningfuldt med en magnesiumtilførsel i høje doser for alle mennesker, som har et øget magnesiumbehov (unge, gravide, ammende) eller en forøget magnesiumudskillelse (sportsfolk, patienter på vanddrivende midler eller digitalis). Også ældre mennesker, som spiser lidt, og fastende bør bruge magnesium som et kosttilskud.

Ikke kun udligning af mangel
Magnesium er uafhængigt af en bestående mangeltilstand også farmakologisk virksom, når serumkoncentrationen kan hæves klart over 0,8 mmol/l. Især patienter med kardiologisk symptomatik (hjerteinfarkt, angina pectoris, hjerterytmeforstyrrelser), med gynækologisk symptomatik ligesom mennesker med læggekramper, muskelspændinger, mavetarmkraper eller migræne har fordel af en magnesiumterapi.

Således har en undersøgelse af 505 patienter med stabil eller ustabil angina pectoris vist en signifikant reduktion af hyppigheden af angina pectorisanfald over et tidsrum på 51 dage, samt en forbeding af det subjektive velbefindende.

En anden undersøgelse dokumenterer de positive virkninger af højdoseret magnesium på gravide, som fra den 13. til 38. graviditetsuge indtog 300 mg pr. dag. Hyppighed og varighed af et stationært hospitalsophold kunne i forhold til placebogruppen nedsættes med 45% henholdsvis 55%.

Se efter prisgunstige Mega-Magnesium 90 tabletter (200 mg) i din matas eller helsekostforretning!

Anbefalet dosis: 3 tabletter daglig, eller efter anvisning.

Health News  2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012