Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Motion ofte bedre end medicin

Bibelens vise ord, der blev givet mennesket for ca. 6.000 år siden, at "i dit ansigts sved skal du tjene dit brød" (1 Mos 3, 19), er nu ved at blive opdaget igen.

Solid dokumentation fra både ind- og udland viser, at motion og genoptræning i vid udstrækning kan få ældre tilbage til hverdagen efter blandt andet blodpropper og faldulykker. Motion er simpelt hen den stærkeste og mest effektive medicin til forebyggelse og behandling af en lang række sygdomme.

Men meget få læger, kommuner og politikere i Danmark har blik for motionens muligheder.

"Det meget udbredte myte er, at det manglede da bare, at ældre kan læne sig tilbage og nyde alt mulig hjælp, når de nu har betalt skat i et langt liv. Men i virkeligheden er det en bjørnetjeneste. De ældre bliver inaktive, hvilket betyder forringet livskvalitet, flere sygdomme, depressioner og tidligere død", siger ældreforsker ved Videnscentret på Ældreområdet, dr. med Henning Kirk.

Men at myten lever i bedste velgående i Danmark, er efterårets valgkamp og den nye finanslov gode beviser på. Pengene ruller til mere hjemmehjælp og sygehuse, mens genoptræningen er forbigået.

"Hvis lægerne bliver mere opmærksomme og bedre til at forklare, at motion er markedets mest effektive medicin, er vi nået et stykke", siger praktiserende læge Leif Skive fra Hillerød, der selv har sat motionen i system for sine egne patienter.

Health News 2002

Nu efter to år kommer der en melding fra professor, dr. med. Bente Klarlund Pedersen:

Få en recept på en god løbetur! Står det til professor Bente Klarlund Petersen skal lægerne til at udskrive recepter på motion. Talrige videnskabelige beviser underbygger nu teorien om, at en halv time om dagen brugt på fysisk aktivitet kan forebygge mange sygdomme, give bedre velvære og forbedre både helbred og potens.

Til daglig leder professoren et forskerteam på tyve, der forsker i muskler, hun arbejder med patienter på intensiv afdeling, og hun var en af de første for femten år siden til at skrive videnskabelige artikler om sammenhængen mellem motion, immunforsvaret og sundhedstilstanden.

Hun har forsket i muskler og præsenterer videnskabelige beviser på sammenhængen mellem sundhed og motion i tilgængelig form i Bogen "Recept på morion". Den handler om motion som forebyggelse, siger Bente Klarlund, der planlægger en bog nummer to "Motion på recept" om motion som behandling.

Health News 2004

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012