Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hyben lindrer gigt, giver energi og bedre søvn

Klinisk afprøvning af hybenpulver bekræfter tidligere afprøvninger, der har påvist en virkning mod slidgigt.

Hybenpulver, givet i en bestemt dosering, har en gavnlig effekt på slidgigt, viser en dansk undersøgelse, hvor hyben er blevet afprøvet på 100 patienter med dokumenteret slidgigt.

Behandlingen fandt sted over en periode på 2 gange 3 måneder, hvor deltagerne indtog 5 kapsler om morgenen og 5 kapsler om aftenen.

Hidtil har det været kendt, at hybenpulver virker mod gigt, men ingen har vidst, hvilket stof i hyben der har effekt. Nu har tre forskningsinstitutioner i samarbejde fundet et stof, der viste sig at reducere betændelsesfunktionerne i cellekulturer.

Når det aktive stof kendes, kan gigtpatienterne tilbydes et standardiseret, veldokumenteret naturprodukt med en velkendt effekt af samme størrelse fra gang til gang. Dertil kommer, at medicinen er langt billigere end den syntetiske medicin.

Virkning også bekræftet i Norge
En norsk undersøgelse underbygger de positive resultater af den danske undersøgelse af hybenpulver. Odd Warholm, ortopædkirurgisk overlæge og leder af et forskerteam på Vestfold Central Sygehus i Tønsberg, undersøgte 100 patienter med diagnosticeret slidgigt.

Patienterne, der havde betydelige smerter og stod på venteliste til en ny hofte eller et nyt knæ, fik i 4 måneder enten placebo eller hyben. Virkningen af hybenpulveret blev kontrolleret ved at måle, hvor højt patienten kunne løfte sit ben og ved hoftens evne til at dreje - og dermed om patientens bevægelighed blev bedre eller dårligere.

Gruppen, der blev behandlet med hybenpulver, fik øget bevægelighed og havde - sammenlignet med placebo-gruppen - færre smerter og lettere ved at klare f.eks. indkøb, rengøring og ind/udstigning af bil. Desuden havde de langt mere energi og en bedre søvnkvalitet.

Health News 2002 - T. H. Bolandrini

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012