Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Kisel – mineralet som videnskaben har overset

Kisel er et meget udbredt mineral på jorden. Videnskaben har dog ment, at kisel ikke have nogen betydning for den menneskelige ernæring. Men i de senere år har forskerne gennemført eksperimenter, der viser, at kisel er et af de vigtigste mineraler for bindevævet, der omfatter brusk, ledbånd og væggene i arterierne.

Kisel og reumatisme
Kisel muliggør, at kalken i knoglerne fæstner sig bedre, og det forbedrer sammenbindingskraften i kollagenet, der sikrer vævenes elasticitet.

Det er fastslået, at der under en såkaldt demineraliseringsproces i knoglerne sker et hurtigere tab af kisel end af kalk. Kisel er i øvrigt et strukturelement, som er afgørende for vævenes elasticitet.

Når andelen af kisel går ned, stiger andelen af calcium i vævene, og deres elasticitet forringes. Takket være sin evne til at fæste calcium fremskynder kisel helingen af knoglebrud.

Kisel og arteriosklerose (åreforkalkning)
En finsk undersøgelse, der strakte sig over 25 år, viste, at dødeligheden for mennesker med hjerte/karsygdomme er dobbelt så høj i det østlige Finland som i den vestlige del af landet.

Grundige undersøgelser har afsløret, at den eneste væsentlige forskel mellem de to dele af landet er kiselkoncentrationen i drikkevandet. Meget lav i den østlige del (hvor dødeligheden er høj) og normal i den vestlige (hvor dødeligheden er mindre). Kisel har således efter alt at dømme en væsentlig funktion i forebyggelsen af hjerte/karsygdomme, idet det bidrager til at vedligeholde elasticiteten i karvæggene, uundværligt for at modificere variationerne i blodtrykket.

Hvorfor mangler vi kisel?
Tilførslen af kisel sikres gennem drikkevandet og mange forskellige frugter og grønsager samt bælgfrugter og korn.

Mangeltilstande består:

  • fordi drikkevandet kan være fattigt på kisel (f.eks. er det i nogle lande meget kalkholdigt); 
  • fordi den moderne kost (hvidt brød, grønsager og frugt uden skræl osv.) ikke tilfredsstiller organismens behov.

Hvad skal man gøre?
Bio Silica 
kapsler er et kosttilskud fremstillet af den meget kiselholdige plante agerpadderokke.  Bio Silica  har en høj organisk kiselværdi, med mindst 12% kiselsyre. Regelmæssig indtagelse af  Bio Silica  bevirker, at vævenes elasticitet genoprettes, samt at udviklingen af gigtlidelsen hæmmes; endvidere forebygges komplikationer i forbindelse med arteriosklerose (åreforkalkning). Præparatet har desuden en meget gunstig virkning på hårets, hudens og neglenes sundhed.

Kilde: Dr. Celestino Cingolo:  Farmacia e fitoterapia, Ed. SCE Milano.

Health News 2002