Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lecithin – godt for nerver og kolesterol

Lecithin betragtes som hjernenæring. I en undersøgelse opdagede forskerne: hvad der er godt for tankevirksomheden, er også godt for blodsukkerspejlet.

I sin søgen efter livets hemmelighed opdagede den franske videnskabsmand prof. dr. Maurice Gobley i 1847 lecithin i æggeblomme. Senere viste det sig, at denne substans findes i sojabønner i en langt bedre kvalitet. Men fra begyndelsen stod det fast: lecithin er et væsentligt grundstof til styrkelse af nervernes og åndsevnernes gode funktion. Takket være disse egenskaber har naturlig lecithin erobret verden.

Men hvad er lecithin? Det drejer sig om en substans, der findes i organismen, og som indgår i mange stofskifteprocesser. Lecithin forekommer f.eks. i fedtstoffer, bælgfrugter, mælkeprodukter, jordnødder og hvedekim.

Den mængde, man får fra den almindelige kost, er dog for lidt til at sikre den optimale forsyning. Derfor har de fleste af os brug for supplerende lecithin i en anden form.

Lecithinets hemmelighed: det leverer cholin, hvoraf vores krop selv kan fremstille acetylcholin, det vigtigste transmitterstof i hjernen.

Læger og videnskabsfolk har mange gange bekræftet denne kendsgerning og undersøgt lecithinets styrkende indflydelse på nerverne. I lang tid betragtede man det udelukkende som et næringsstof for hjernen.

Ingen havde derfor regnet med det, som blev afsløret i en undersøgelse i 1962. Endnu en gang skulle 234 forsøgspersoner testes for, hvor meget deres hjerneaktivitet profiterede af lecithin. Dosis var 3 spiseskefulde pr. dag. Så skete der noget uventet: nogle af deltagerne, der havde forhøjede blodfedtværdier, fik pludselig langt bedre værdier. Tilfældet havde givet medicinen en ny terapi-mulighed: naturligt lecithin som kolesterol-sænker!

Denne opdagelse blev taget op af de tyske videnskabsfolk dr. Juchems og dr. Gross på den Medicinsk Poliklinik ved universitetet i Würzburg. Og de vakte stor opsigt i fagkredse, da de kunne bevise, at man kan sænke forhøjede kolesterol-værdier med lecithin. Eksperimenter af dr. Kiese i München bekræftede derpå yderligere, at lecithin faktisk har denne dobbelteffekt.

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012