Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Amino-Selen – så vigtigt er det

Beskytter cellerne, revolutionerer kræftterapien
Uden selen kan vi ikke leve. Godt nok behøver vi kun et milliontedel gram pr. dag (til sammenligning ligger jernbehovet 500 gange højere), men alligevel lider mange af selenmangel. Især gamle mennesker, gravide og ammende kvinder, dialysepatienter og ekstremt stressplagede personer er ramt. Vil man have rigeligt med selen, skal man spise mere fisk, fjerkræ, ris skaldyr, fuldkornsprodukter, sojabønner og æg. Men mange eksperter mener, at det ikke er tilstrækkeligt, da jordbunden mange steder er udpint på grund af den intensive dyrkning.

Det kan få alvorlige følger for cellerne i vores krop, for uden sporelementer er de uden beskyttelse over for de frie radikaler. Disse aggressive affaldsprodukter fra vores stofskifte angriber først og fremmest immuncellerne. På denne måde svækkes vores forsvarssystem. Det giver risiko for akutte infektioner, der kan udvikle sig til kroniske lidelser.

art-selenlaege

Kræftlæge dr. Olaf Kunhnke
advarer mod selenmangel.

"Sporelementet er en vigtig

bestanddel i den biologiske

tumorterapi".

Størst betydning har selen dog i kræftforebyggelsen. Man kunne således påvise, at der foruden en beskadigelse af cellerne sættes en hurtigere aldringsproces i gang, når selenkoncentrationen i blodet er lav. Det kan på længere sigt føre til udvikling af kræft. Dr. Stephan Wey fra Lauf/Tyskland anbefaler derfor, at man daglig tager en lavdoseret selenpræparat til forebyggelse af kræft.

Selen har også fået en øget opmærksomhed, når det gælder behandlingen af kræft. Det kan påvises, at selen reducerer bivirkningerne af den traditionelle kræftbehandling, uden at svække virkningen af en kemo- eller stråleterapi. Og ikke nok med det: første undersøgelser viser, at forskellige terapier inden for både den etablerede og den alternative behandling virker endnu bedre, når patienten får et selentilskud. Til disse behandlinger hører f.eks. forskellige kemoterapier ved tyktarmskræft samt anvendelse af mistelten i holistisk kræftmedicin. Dr. Olaf Kuhnke fra Rosenheim ved München kræver derfor: "Selen bør stilles alle kræftpatienter til rådighed i rigelige mængder. Det er i dag en uundværlig del af den biologiske kræftterapi".

Det er ikke kun i tumorbehandlingen, at selen har fået større og større betydning. Holistisk orienterede medicinere bruger det også ved så forskellige sygdomme som diabetes, nyresvigt, hjerte-kredsløbssygdomme og reuma. Andre anvendelsesområder er jodmangel, akutte betændelser i kroppen, styrkelse af immunforsvaret før og efter operationer eller beskadigelser på nervesystemet.

 

Bedste køb i Danmark: Organisk Amino Selen (100 mcg), dåse med 60 tabl.


Health News 2002.

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012