Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Candolic - et godt alternativ til naturligt hvidløg

Hvis du hører til dem, der absolut ikke kan fordrage smagen eller lugten af hvidløg, men gerne vil nyde godt af hvidløgets fortræffelige egenskaber, er der hjælp at hente hos Natur-Drogeriet A/S.

Naturmidlet Candolic, som er et lugtdæmpet special-hvidløgspræparat, er blandt andet meget virksomt, når det gælder om at få bugt med de bakterier, som fremkalder svampesygdommen Candida albicans.

Udviklingen af nye bakterier, som er modstandsdygtige overfor alle kendte antibiotika, er blevet et stort sundhedsproblem - Ikke mindst på hospitalerne. Men læger ved Boston's University Medical Center har opdaget, at hvidløg kan dræbe alle disse bakterier. Lægerne anvendte frisk hvidløgsekstrakt, der var fortyndet 250 gange og fandt, at ekstrakten dræbte alle de undersøgte bakterier - også dem, der var modstandsdygtige over for alle andre antibiotika.

Lægerne mener, at hvidløgs antibiotiske virkning skyldes, at det indeholder allicin. Dvs. at kun hvidløgspræparater, der indeholder alliin og derfor er i stand til at danne allicin, har en medicinsk effekt på disse bakterier.

Lugtfrie hvidløgskapsler er i dag et meget anvendt kosttilskud - spørgsmålet er så, om de er ligeså virksomme som friske hvidløg, når det gælder bekæmpelsen af mikrober. Producenter og forhandlere siger ja, men Natur-Drogeriet A/S har foretaget en laboratorieundersøgelse af nogle af de mest kendte lugtfrie hvidløgspræparater - samt af Candolic Det er præparaternes virksomhed overfor Candida albicans og bakterierne Staphylococcus aureus og Esceriacia coli, som er testet - og resultatet var opsigtsvækkende. Ingen af de lugtfrie hvidløgspræparaterviste nogen hæmmende virkning - tværtimod kunne der konstateres øget vækst omkring præparaterne. Candolic - som ikke er 100 % lugtfrit, men lugtdæmpet - var som det eneste undersøgte præparat virksomt over for alle tre mikrober.

Opløsning af bakteriel overvækst og slimhindepåvirkning
Den bakterielle overvækst i maven og tolvfingertarmen vil blive opløst på naturlig vis, når syrepro­duktionen genoperettes, og/eller der gives tilskud af betain-HCl. Men det er en god idé at fremskyn­de denne proces ved brug af antimikrobiale plantestoffer, der udrydder eksisterende overvækst og erstatter den med en normal mælkesyrebakterie-domineret flora i tyndtarmen.

Til det formål har man ved forsøg påvist, at det antimikrobiale stof allicin fra hvidløg, cinnamal­de­hyd fra kanel og berberin fra gyldensegl har en stærkt hæmmende indvirkning på overvækst-bakte­rier som staphylococcus, E.coli og gærsvampe – uden at påvirke lactobacilli og bifido-bakterier (Rees et al, 1993). Den beskyttende virkning af allicin mod Salmonella, Staphylococcus aureus og E. coli kan ses af figuren nedenfor.

Nedenstående skema viser en oversigt over allicins antimikrobiale aktivitet med hæmmende ind­virkning på en lang række forskellige mikroorganismer.

Mindste koncentration med hæmmende virkning (MIC) på forskellige mikro­organismer

Mikroorganisme

MIC ved 24 timer
µg/ml

Staphylococcus aureus

26

Eschericia coli

44

Candida albicans

36

Saccharomyces cerevisiae

49

Bacillus cereus

47

Listeria monocytogenes

60

Salmonella enteritidis

62

Pseudomonas aeruginosa

237

Lactobacillus sp.

390-520

Enterococcus sp.

650-1820

Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012