Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grøn the virker mod kræft

Den grønne te bliver mere og mere populær, efterhånden som det bliver mere og mere klart, at den kan beskytte mod en række alvorlige sygdomme som kræft i bugspytkirtel, bryster, spiserør, tyktarm, samt muligvis også mod Parkinsons.

Grøn te indeholder nogle stoffer - phenoler - der virker som antioxidanter, det vil sige at de beskytter cellerne og dermed menneskets DNA. Når celler deler sig, kan der ske skade på arvematerialet, og det kan være begyndelsen til udvikling af
kræft. Antioxidanter nedsætter antallet af skader og således også risikoen for kræft.

Amerikanske og kinesiske forskere undersøgte 18.244 kinesiske mænd i alderen 45 til 64 år. Man fandt 190 tilfælde af mavekræft og 42 tilfælde af kræft i spiserøret, og de blev sammenlignet med 772 tilsvarende mænd uden kræft.

De viste sig, at mænd med phenoler i urinen og dermed i kroppen havde halv så stor risiko for at få kræft som mænd uden. Forinden var der blevet justeret for andre faktorer som tobaksrygning, alkohol mm.

"Denne undersøgelse er et direkte bevis på, at polyphenoler kan virke forebyggende på udviklingen af kræft i mave og spiserør", fortæller prof. Mimi Yu fra Keck School of Medicin i Californien.

Også hos Kræftens bekæmpelse er der interesse for de nye resultater. Anne Tjønneland, som er seniorforsker ved Institut for Epidemiologisk Kræftforskning i Kræftens Bekæmpelse, siger:

"Det er en interessant undersøgelse. Styrken ved den er, at man har indsamlet data om tedrikningen, før folk blev syge og så fulgt op og har set på, hvad risikoen for at få kræft i spiserøret har været i forhold til, hvor meget te de har fået. Vi ved i forvejen, at der er stoffer i grøn te, der har effekt i dyreforsøg, fordi te har et højt indhold af kræftforebyggende stoffer".

Forsøg med mus peger desuden i retning af, at phenolerne også kan sætte en stopper for de frie radikalers ødelæggelse af hjernecelle, en proces der fører til Parkinsons syge.

Grøn og sort te kommer fra samme plante, men den sorte te har gennemgået en fermenteringsproces. Den grønne te opvarmes derimod, så bladene bevarer deres naturlige grønne farve. Grøn te har et højere indhold af antioxidanter end sort te.

I Danmark får ca. 500 mennesker hvert år kræft i maven, mens ca. 350 får kræft i spiserøret.

Bedste køb i Danmark
Grøn Ky the - 100 g
Grøn the Sencha - 100 g
Grøn the Gunpowder - 100 g
Grøn the m. pebermynte - 100 g
Grøn Chi the - 100 g
Grøn Aften the - 100 g

Læs også:
Grøn the - en moderne drik
Grøn the mod tyktarmskræft?
CellSikker - antioxidanter
Grøn Complex
Grøn Chi The


Health News 2002

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012