Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Grøn the mod tyktarmskræft?

Grøn the i the og kapsler er blevet en mode-faktor, men den er mere end det

Polyphenolerne i grøn the hæmmer væksten af karcinom-celler i tyktarmen. Dette er blevet fastslået af en gruppe under P. H. Lee-Anderson fra San Diego, Californien. Grøn the kan indtages som the eller kapsler og er for en stor del af befolkningen blevet en sikker og populær kostfaktor. Hvad der endnu mangler, er undersøgelser af doseringen.
Karcinom i tyktarmen er som bekendt resistent over for konventionelle kemoterapeutiske substanser. Så meget vigtigere er det at finde alternative, ikke-toxiske og acceptable virksomme substanser til primær- og sekundærprævention. Nu er det bekendt, at polyphenoler i næringsmidler opviser kræftforebyggende egenskaber. Et af disse polyphenoler er epigallocatechingallat (EGCG), som allerede har vist sin kræfthæmmende virkning i dyreforsøg og tilsyneladende ikke har nogen bivirkninger.
For at afprøve polyphenolernes virkning på karcinom-cellerne i den menneskelige tyktarm, blev forskellige arter af sådanne celler udsat for for forskellige koncentrationer af EGCG (0-400 mikromol) i 1-3 dage. Herved fandt man ud af, at 200 og 400 mikromol inden for 2-3 dage hæmmede væksten af kræftceller. Thymedin-indlejringen var efter en 3-dages behandling reduceret med 95%. Foreløbige iagttagelser viser, at en behandling tilsyneladende bremser tyktarm-karcinom-cellerne i G2/M-fasen af cellens cyklus. Interessant nok blev der 10 dage efter den 3-dages behandling med dette aktive stof iagttaget en celledød.
Disse opdagelser kan være en hjælp til udviklingen af kliniske undersøgelser med personer, der har en øget risiko for arvemæssigt betinget, sporadisk optræden af tyktarmskræft.
Forskere ved det amerikanske Purdue-University i West Lafayette har kunnet påvise, at EGCG forhindrer kræftcellerne i at producere enzymet tNOX. Dette enzym er nødvendigt for at sunde celler kan dele sig. Forskellen mellem sunde celler og kræftceller består i, at kræftcellerne producerer det uophørligt, mens de sunde celler kun producerer det, når de bliver stimuleret til det af væksthormoner. De amerikanske forskere konstaterede, at EGCG ikke påvirkede delingen af sunde celler. 

Health News 1999

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012