Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Knust hørfrø og fedtfattig kost hæmmer prostatakræft-celler

Ved at supplere kosten med flere lignaner fra knust hørfrø, som kan købes med sunde fedtsyrer, og i øvrigt spise fedtfattigt kan mænd med prostatacancer hæmme tumorvæksten. Dette viser et nyt mindre studie.

20 mænd med prostatakræft fik i en periode på gennemsnitligt 34 dage op til en planlagt prostataoperation en kost, hvor 20% af den samlede energimængde udgjordes af fedt. Forsøgspersonerne blandede fedtfattige fødemidler som juice og yoghurt med Bio Flax hørfrøolie og fik på denne måde 20 gram Bio Flax hørfrøolie daglig.

Man konstaterede, at cancercellerne delte sig langsommere (lavere antal mitoser i biopsi), og at et øget antal cancerceller gik til grunde under behandlingen (øget antal nekroser). Forsøgspersonerne havde desuden lavere kolesterol- og testosteronværdier end kontrolgruppen. Den seksuelle lyst var ikke forskellig i de to grupper.

Studiet, der blev ledet af Dr. Wendy Wahnefried fra urologisk afdeling på Duke University Medical Center North Carolina, USA, konkludere, at selv om der registreredes en reduktion af flere cancermarkører under studiet, var der ingen sammenhæng mellem PCA og kosten. Dog var der en ikke-signifikant tendens til reduceret PCA, jo yngre personerne i diætgruppen var.

Der er behov for yderligere studier for at afgøre, om der er en sammenhæng mellem prostatacancer og lavt fedtindhold i kosten og indtagelse af knust hørfrø.

Knust hørfrø, der i middelalderen blev brugt i brød og til grød, har ikke siden industrialiseringen været brugt i menneskeføde og er i dag kun kendt som bestanddel i afføringsregulerende terapeutika.

I øvrigt binder stoffer i knust hørfrø sig til testosteron og renser således blodet for dette hormon, der med sikkerhed vides at have betydning for prostatakræftens vækst.

Læs også:
Hørfrø - når det skal være bedst!
Isoflavon og lignan - naturlig kræftforebyggelse
Kræftbehandling med planteøstrogener
Isoflavon Soja mod livmoderkræft
Sojaprotein nedsætter også risikoen for hjertesygdom hos mænd
Lignanholdig hørfrøolie - helsefordele
Cancer - næringsstoffer der beskytter

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012