Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Blue Vision - klinisk virkning

Blue Vision = tidl. Øjenklar kapsler

De farmakologiske resultater opnåede med ekstraktet af V. myrtillus frugter (blåbær) har ført til en klinisk afprøvning af ekstraktet i behandlingen af arteriernes fragilitet (skrøbelighed) og permeabilitet (gennemtrængelighed), både primært og sekundært i forhold til for højt blodtryk, diabetes og arteriosklerosis.

Fra 1984 har der været foretaget adskillige undersøgelser, der viste ekstrakternes effektivitet i behandlingen af perifere karlidelser og venøs insufficiens i benene, af synsforstyrrelser som følge af svækket foto-sensibilitet eller forringelse af mikrocirkulationen i retina (nethinden) og kliniske symptomer efter operation.

Perifere karsygdomme og kronisk venøs insufficiens i benene.
Mellem 1964 og 1968 har franske forskere berettet om, at anthocyanosidekstrakt fra blåbær fremviste en god terapeutisk virkning i kliniske undersøgelser af patienter med perifere karlidelser af forskellig oprindelse. Disse resultater er blevet bekræftet i en undersøgelse af personer med kapillærskørhed. Effektiviteten af ekstraktet hos patienter med kapillærskørhed sekundært til patologiske lidelser som diabetes, arteriosklerosis eller for højt blodtryk synes at være afhængig af en tidlig og langvarig behandling med høje doser.

Effektiviteten af standardiserede blåbærekstrakter på kapillær permeabilitet og fragilitet er blevet undersøgt i kliniske studier, omfattende i alt 146 personer med ulcerativ dermatitis efter post-tromboser eller venøs varicøs stasis, fremkaldt af kronisk dårlig gennemblødning i benene eller med forringet kapillærfasthed efter forskellige sygdomme som leverlidelser, mavesår og næseblod i forbindelse med for højt blodtryk. Hos patienter med ulcerativ dematitis reducerede anthocyanosiderne (240 mg/pr. dag oralt i 10 dage = 16 Blue Vision kapsler dagl.) proteinindholdet i det udsondrede materiale, frembragt af venøs stasis som følge af venøs okkulation på et område med forringet mikrocirkulation. En forbedring af de objektive symptomer som ødemer og dyschromiske hudfænomener, og subjektive som tunghed, paresthesia og smerte blev observeret hos patienter med åreknuder nederst på benene efter en behandling med anthocyanosider (48 mg/pr. dag oralt i 30 dage = 3 Blue Vision kapsler dagl.).

Hos patienter med øget kapillærskrøbelighed efter sygdom viste anthocyanosiderne (160-800 mg/pr. dag oralt = mindst 11 Blue Vision kapsler dagl.) en god karbeskyttende virkning, idet de reducerede de kliniske symptomer på nedsat kapillærmodstand som petechiae, skjult blod ved blå mærker og i afføringen.

Effektiviteten af blåbærantocyanosider (480 mg/pr. dag i 30-180 dage = 30 Blue Vision kapsler dagl.) er blevet bekræftet i undersøgelser med diabetiske og dyslipidæmiske patienter, på patienter med sygdomme opstået ved stasis i benene som prævarikost syndrom, åreknuder, postphlebitinsk syndrom og med svære arterioskerosefremkaldte karlidelser.

I en dobbeltblind placebo-kontrolleret undersøgelse af 47 patienter med perifere vaskulære lidelser af forskellig oprindelse reducerede blåbærekstrakt (480 mg/pr. dag i 30 dage = 30 Blue Vision kapsler dagl.) subjektive symptomer som parestheia, smerter, tunghed, og forbedring af ødem og bevægelig i fingerleddene hos patienter med Raynauds syndrom.

Den terapeutiske effektivitet af blåbærekstrakt over for venøs insufficiens blev påvist af Signorini et al. og Gatta ved anvendelse af ovennævnte doser.

Blue Vision kapsler fra Natur-Drogeriet A/S indeholder 15 mg antocyanosider pr. kapsel.

Resultaterne, opnået med 568 patienter, ramt af venøs insufficiens i benene og behandlet med anthocyanosider i perioden mellem 1979 og 1985, er blevet analyseret af Berta og Zucchi. En hurtig forsvinden af symptomerne og en klar forbedring i den kapillære-venulære microcirkulation og lymfedræning var de mest betydningsfulde opdagelser. Det kan udledes af denne kritiske gennemgang, at en pharmakologisk behandling med anthocyanosider er en effektiv støtte i bekæmpelsen af det varikøse syndrom.

Den velgørende virkning af anthocyanosider (320 mg/per dag i 60-90 dage) i 54 tilfælde med plebopati, opstået som følge af stasis under graviditet, blev rapporteret af Grismondi. En signifikant bedring af subjektive symptomer som tunghed, smerte, brænden og kløen og en reduktion af ødemer og kapillær fragilitet blev iagttaget.

Hos astmatiske og kroniske bronkitispatienter reducerede blåbærekstrakt (480 mg/pr. dag i 10-30 dage = 21 Øjenkapsler dagl.) mikrocirkulatoriske forandringer, fremkaldt af cortison terapi.

Lidelser der skyldes forringet foto-sentivitet eller ændringer i mikrocirkulation i nethinden
Blåbærekstrakt, alene eller sammen med beta-caroten og vitamin E, givet til sunde mennesker eller til patienter med synslidelser, gav hos et stort antal personer en betydelig forbedring i nattesynet, en hurtigere tilvænning til mørket og hurtigere reetablering af synsskarpheden efter udsættelse af skarpt lysglimt.

Undersøgelser udført på lufttraffikkontrollører, flypiloter, bil- og truckchauffører klargjorde, at anthocyanosidekstrakter var i stand til at forbedre nattesynet og tilvænningen til mørket.

Virno et al. evaluerede virkningerne af en kombination af blåbærekstrakt (150 mg/per dag i 15 dage = 10 Blue Vision kapsler dagl.) og retinol, på sensibiliteten af nethinden hos nærsynede patienter. En markeret forbedring i nethindens sensibilitet observeredes i 32 ud af 42 undersøgte øjne. Lignende resultater blev opnået af Caselli hos patienter, der lider af nærsynethed eller simpel grøn stær.

Desuden rapporterede Gandolfo, at en forbindelse af antocyanosider, beta-caroten og vitamin E (hhv. 354 20, 80 mg/per dag) forbedrede det visuelle felt hos nærsynede patienter, både efter en kort og efter en længerevarende behandling.

Den kliniske effektivitet af blåbærekstrakt (320 mg/per dag i 90 dage = 21 Blue Vision kapsler dagl.) med hensyn til at forbedre nethindefunktionen hos normale og nærsynede patienter blev demonstreret af Spadea et al. og Contestabile et al.

Vannini et al. undersøgte i en dobbelblind placebo-kontrolleret undersøgelse af 40 sunde personer aktiviteten af blåbærekstrakt (240 mg oralt i en enkel dosis) på pupil-bevægelserne. Blåbærekstrakt gav en mere effektiv pupil fotomotorisk reaktion, mere tydelig 2 timer efter ordineringen af produktet.

I tilfælde med alvorlige øjensygdomme som retinopatier af forskellig type, grøn stær og toksisk amblyopia rapporteredes antocyanosidekstrakt at mildne forandringerne på nethindekar-niveau eller at forhindre forandringerne i synsfeltet.

Den mulige effektivitet af blåbærekstrakt i behandlingen af retinopati blev evalueret hos patienter med en sekundær type diabetes mellitus og ikke-profilerativ retinopati, der fik 480 mg pr. dag i 180 dage. Blåbærekstrakt gav en klar forbedring af retinopati med markeret reduktion eller forsvinden af nethindeblødninger.

I en dobbeltblind placebokontrolleret undersøgelse blev 40 patienter med diabetes eller hypertensiv retinopati behandlet med blåbærekstrakt (320 mg i 30 dage eller placebo). Der kunne konstateres en betydelig bedring hos 77-90% af patienterne.

Andre kliniske anvendelser
Patienter, som gennemgik haemorrhoidectomi, ordineredes i perioden efter operationen 320-480 mg blåbærekstrakt pr. dag sammen med almindelig medicinsk behandling og betændelseshæmmende og smertestillende midler. Sådanne postoperative symptomer som kløen og ødemer reduceredes. Resultaterne af en undersøgelse af 150 gravide kvinder med venøs insufficiens i benene og akut-fase hæmorroider bekræftede effektiviteten af antocyanosiderne (260-320 mg pr. dag i 90 dage) med hensyn til at reducere ubehaget ved begge slags lidelser.

Antocyanosiderne bruges også i otorhinolaryngological kirurgi for at hindre blødning. Gentile rapporterede i en enkeltblind placebokontrolleret undersøgelse af 181 patienter (3-76 år gamle), at forudgående behandling med blåbærekstrakt (160-320 mg pr. dag i 10 dage inden operationen) reducerede intra- og post-operative blødninger og forhindrede anfald af efterfølgende blødningskomplikationer.

Mattioli et al. fremhævede effektiviteten af blåbærekstrakt (320 ordineret 7 dage før og 10 dage efter operationen) med hensyn til at reducere post-operative komplikationer mg pr. dag, i kosmetisk-funktionel næsekirurgi.

Forlænget behandling med anthocyanosider (320 mg/pr. dag i 180 dage) viste sig effektiv med hensyn til at reducere den idiopatiske epistaxis som følge af abnorm kæpillærsvaghed i slimhinden, i sammenligning med placebo.

Desuden vistens det i en dobbeltblind undersøgelse af 30 patienter med kronisk primær dismenorrhea, at Blue Vision signifikant reducerede dismenorrhea symptomer (ved en dosis på 320 mg/pr. dag i tre dage før og under menstruationsperioden).

Referencer:
Allegra C., Pollari G., Criscuolo A., Minerva Angiol. 7, 39 (1982).

Alrieri R., Sole P., C.R. Soc. Biol. 158, 2338 (1964).

Amouretti M., Thérapeutique 579, 48 (1972).

Anonym, Génie médical 243, 59 (1968).

Baj A., Bombardelli E., Gabetta B., Martinelli E. M., J Chromatogr. 279, 365 (1983).
Belleoud L., Leluan D., Boyer Y., Rev. Méd. Aéro. Spat. 5, 45 (1966).
Belleoud L., Leluan D., Boyer Y., Rev. Méd. Aéro. Spat. 6, 5 (1967).

Benigni R., Capra C., Cattorini P.E., "Plante Medicinali - Chimica farmacologia e terapia", Vol. II, Inverni della Beffa, Milano, 1962, pp 951-958.

Berger F., "Handbuch der Drogenkunde", Band 3, Verlag fur Medizinische Wissenschaften, Wilhelm Maudrich, Wien-Düsseldorf, 1952, pp 313-319.

Berta V., Zucchi C., Ftoterapia 59, Suppl 1, 27 (1988).

Bertuglia S., Malandrino S., Colantuoni A., Scripta Phlebologica 2, 44 (1994).

Bettini V., Aragno R., Bettini M. B., Braggion G., Calore L., Concolato M.T., Favaro P., Penada G., Montin S., Fitoterapia 62, 1 (1991).

Bettini V., Aragno R., Bettini M.B., Braggion G., Calore L., Morimando I., Penada G., Sabbion P., Fitoterapia 64, 45 (1993).

Bettini V., Fiori A., Martino R., Mayellaro F., Ton P., Fitoterapia 56, 67 (1985).

Bettini V., Mayellaro F., Patron E., Ton P., Terribile Wiel Marin V., Fitoterapia 55, 323 (1984).

Bettini V., Mayellaro F., Pilla L, Ton P., Terribile Wiel Marin V., Fitoterapia 56, 3 (1985).

Bettini V., Mayellaro F., Ton P., Zanella P., Fitoterapia 55, 265 (1984).

Bettini V., Mayellaro F., Ton P., Zogno M. Fitoterapia 55, 201 (1984).

Bonacina F., Galliani G., Pacchiano F., Il Farmaco Ed. Py. 28, 428 (1973).

Brenneisen R., Steinegger E., Pharm. Acta HeIv. 56, 341 (1981).

Brenneisen R., Steinegger E., Pharm. Acta Helv. 56, 180 (1981).

Carmignani G., Lotta Contra La Tubtrc. E Malattie Polm. Soc. 53, 732 (1983).

Caselli L., Arch. Med. Interna 37, 29 (1985).

Cignarella A., Bertozzi D., Pinna C., Puglisi L., Planta Med. 58, Suppl. 1, A 581 (1992).

Cluzel C., Bastide P., Tronche P., C. R. Soc. Biol. 163, 147 (1969).

Cluzel C., Bastide P., Wegman R., Tronche P., Biochem. Pharmacol. 19, 2295 (1970).

Colantuoni A., Berteglia S., Magistretti M. J., Donato L., Arzneim. Forsch. 41, 905 (1991).

Colombo D., Vescovini R., Giorn. Il. Ost. Gin. 7, 1033 (1985).

Contestabile M.T., Appolloni R., Suppressa F., D'Alba E., Pecorelli B., Boll. Ocul. 70, 1157 (1991).

Corsi C., Pollastri M., Tesi C., Borgioli A., Boscarini A., Fitoterapia 56, Suppl. 1, 23 (1985).

Coutinho D., Barcaui P.P., Rev. Bras. Oftal. 34, 47 (1975).

Cristoni A., Magistretti M.J., Il Farmaco Ed. Pr. 42, 29 (1987).

Curri B. S., Bombardelli E., Therapia Angiol. 32, 117 (1976).

Curri B. S., Lietti A., Bombardelli E., Giorn. Min. Derm. 111, 509 (1976).

Detre Z., Jellinek H., Miskulin M., Robert M.A., Clin. Physiol. Biochem. 4, 143 (1986).

Eandi M., "Post marketing investigation on Tegens preparation with respect to side effects", 1987.

Eandi M., "Relazione dell'Esperto sulla Documentazione Farmacologica e Tossicologica Relativa alla Specialità Tegens, 1987.

Ferretti C., Blengio M., Malandrino S., Pifferi C., XIth International Symposium on Medical Chemistry, Jerusalem, Israel, September 2-1 (1990).

Ferretti C., Magistretti M. J., Robotti A., Ghi P., Genazzani E., Pharmacol. Res. Comms. 20, Suppl. 2, 150 (1988).

Fiorini G., Biancacci A., Graziano F. M., Ann. Ottal. Clin. Ocul. 6, 371 (1963).

Fournier P., "Le livre des Plantes Medicinales et Vénéneuses", Tome 3, P. Lechevalier Editeur, Paris, 1948, pp 69-73.

Friedrich H., Schönert J., Arch. Pharmaz. 306, 611 (1973).

Friedrich H., Schönert J., Planta Med. 14, 90 (1973).

Frohne D., Z. Phytotherapie 11, 209 (1990).

Gandolfo E., Boll. Ocul. 69, 57 (1990).

Gatta L., Fitoterapia 59, Suppl. 1, 19 (1988).

Gentile A., "Relazione clinica nell'impiego preventivo a scopo antiemorragico degli antociandioli del mirtillo in chirurgia otorinolaringoiatrica", 1987.

Ghiringhelli C., Gregoratti L., Marastoni F., Min. Cardioang. 26, 255 (1977).

Gismondi G.L., Min. Gin. 32, 1, (1980).

Grieve M., "A Modern Herbal", Vol. I, Hafner Publishing Co., New York and London, 1967, pp 99-100.

Guermonprez. L., Hiltgen M., La vie Médicale, Avril/3 (1972).

Hegi G., "Illustrierte Flora von Mittel Europa", Band 5/3 Teil, C. Hanser Verlag, München, 1927 (Reprint 1966), pp 1667-1681.

Hegnauer R., "Chemotaxonomieder Pflanzen", Band 8, Birkhäuser Verlag, Basel-Boston-Berlin, 1989, pp 418-433.

Hoppe A.H., "Drogenkunde", Vol. 1, Walter de Gruyter, Berlin-New York, 1975.

Hutchinson J., "British Wild Flowers", Vol. 1, David and Charles, Newton Abbot, 1972, p 226.

Jayle G.-E, Aubert L., Thérapie 19, 171 (1964).

Jayle G.E., Aubry M., Gavini H., Braccini G., de la Baume C., Ann. Ocul. 198, 556 (1963).

Jonadet M., Meunier M. T., Bastide J., Bastide P., J. Pharm. Belg. 38, 41 (1983).

Kadar A., Robert L., Miskulin M., Tixier J.M., Brechemier D., Robert A. M., Arterial Wall 5, 187 (1979).

Kraus L. J., Dupáková D., Die Pharmazie 19, 41 (1964).

Krstic-Pavlovich N., Milutinovic M., Jugosl. Vocarstvo, 16, 27 (1982).

Lietti A., Cristoni A., Picci NI., Arzneim. Forsch. 26, 829 (1976).

Lietti A., Forni G., Arzneim. Forsch. 26, 832 (1976).

Litevskaja V., Ceikovskaja A., Dtsch. Apoth. Ztg. 6, 117 (1956).

Madaus G., "Lehrbuch der Biologischen Heilmittel: Heilpflanzen", Band 3, G. Thieme Verlag, Leipzig, 1938 (Reprint 1979), pp 1949-1955.

Magistretti M. J., Ann. Ottal. Clin. Ocul. 144, 7 (1988).

Maridonneau I., Braquet P., Garay R.P. in "Flavonoids and Bioflavonoids, 1981", L. Farkas, M. Gábor, F. Kállay, H. Wagner (Eds.), Elsevier, Amsterdam-Oxford-New York, 1982, pp 427-436.

Martinelli E. M., Baj A., Bombardelli E., Anal. Chim. Acta 191, 275 (1986).

Massenzo D., Gentile A., Mosciaro O., Riv. Orl. Aud. Fon, 12, 65 (1992).

Mattioli L., Dallari S., Galetti R., Fitoterapia 59, Suppl. 1, 41 (1988).

Mavelli I., Rossi L., Autuori F., Braquet P., Rotilio G., in "Oxy Radicals Their Scavenger Syst.", Proc. Inc. Conf. Superoxide Dismutase, 3rd 1982 , G. Cohen , R.A. Greenwald , Elsevier, New York, 1983, pp 326-329.

Meunier M. T., Duroux E., Bastide P., Plant. médcin. Phytothér, 23, 267 (1989).

Mian E., Curri B. S., Lietti A., Bombardelli E., Min Med. 68, 3365 (1977).

Morazzoni P., Livio S., Scilingo A., Malandrino S., Arzneim. Forsch. 41, 128 (1991).

Morazzoni P., Magistretti M. J., Fitoterapia 57, 11 (1986).

Morazzoni P., Magistretti M.J., Fitoterapia 61, 13 (1990).

Morazzoni P., Malandrino S., Pharmacol. Res. Comms. 20, Suppl. 2, 254 (1988).

Nuti A., Cufi B.S., Vittori C., Lampertico M., "Adaptability of Vascular Wall", Z. Reinis, J. Pokorny , J. Linhart R. Hild , A. Schirger (Eds), Avicenum Czechoslovak Medical Press, Prague, Springer-Verlag, Berlin, 1980, pp 572-573.

Oliva E., Nicastro A., Sorcini A., Sarcinella R., La Torre F., Aggior. Med. Chir. 8, 1, (1990).

Orsucci P.L., Rossi M., Sabbatini G., Menci S., Berni, Clin. Ocul. 4, 377 (1983).

Passariello N., Bisesti V., Sgambato S., Gaz. Med. It. 138, 563 (1979).

Perossini M., Guidi G., Chiellini S., Siravo D., Ann. Ottal. Clin. Ocul. 113, 1173 (1987).

Pezzangora V., Barina R., de Stefani R., Rizzo M., Gaz. Med. 11. 143, 403, (1984).

Piferi G., Malandrino S., Morazzoni P., Ferretti C., XVIth International Conference of the Groupe Polyphenols, Lisbon, July 13-16, 1992 - Polyphenols Actualities 8, 60 (1992).

Piovella C.. Curri B. S., Piovella M., Piovella F., Therapia Angiol. 35, 119 (1979).

Piovella F., Ricetti M. M., Almasio P., Feoli F. R., Pesenti Campagnoni M., Castagnola C., Min. Angiol. 6, 135 (1981).

Pourrat H., Bastide P., Dorier P., Pourrat A., Tronche P., Chim. Thérap. 2, 33 (1967).

Pulliero G., Montin S., Bettini V., Martino R., Mogno C., Lo Castro G., Fitoterapia 60, 69 (1989).

Ramstad E., J.Am. Pharm. Assoc. 43, 236 (1954).

Repossi P., Malagola R., De Cadilhac C., Ann. Ottal Clin. Ocul. 113, 357 (1987).

Robert A. M., Godeau G., Moati F., Miskulin M., J. Med. 8, 321 (1977).

Robert A. M., Miskulin M., Godeau G., Tixier J. M. in. "Frontiers of Matrix Biology", L. Robert (Ed), Vol. 7, Karger, Basel, 1979, pp 336-349.

Rouher F., Sole P., Ann. Med. Accidents Traffic, 3-4 (1965).

Salmona M., Masturzo P., Cini M., Morazzoni P., Magistretti M. J., in "Flavonoids in Biology and Medicine III: Current Issues in Flavonoids Research.", N.P. Das (Ed.), Singapore 1990, pp 473-480.

Salvayre R., Braquet P., Perruchot Th., Douste-Blazy L. in "Flavonoids and Bioflavonoids, 1981 ", L. Farkas, M. Gábor, F. Kállay, H. Wagner (Eds.), Elsevier, Amsterdam-Oxford-New York, 1982, pp 437-442.

Scharrer A., Ober M., Klin Mbl. Augenheilk 178, 386 (1981).

Schönert J., Friedrich H., Die Pharmazie 25, 775 (1970).

Serranillos M.G., Zaragoza F., Alvarez P., An. ReaL Acad. Farm. 49, 79 (1983).

Signorini G.P., Salmistrato G., Deotto G.P., Maraglino G. M., Fitoterapia 54, Suppl. 5, 3 (1983).

Slosse P., Hootelé C., Tetrahedron 37, 4287 (1981).

Slosse P., Hootelé C., Tetrahedron Lett., 397 (1978).

Spadea L., Giagnoli B., D'Amico M., Dragani T., Balescrazzi E., Clin. Ocul. 3, 122 (1991).

Spinella G., Arch. Med Interna 37, 21 (1983).

Suomalainen H., Keranen A. J. A., Nature 191, 498 (1961).

Teglio L., Mazzanti C., Tronconi R., Guerresi E., Quaderni di Clinica Ostetrica e Ginecologica 42, 221 (1987).

Terrasse J., Moinade S., Demure G., Ars Medici 21, 12 (1966). Coget J., Merlen J. F., Phlébologie 2, 221 (1968).

Terrasse J., Moinade S., La Presse Médica1e 72, 397 (1964).

Tori A., d'Errico F., Gaz. Med. It., 139, 217 (1980).

Tronche P., Bastide P., Komor J, C.R. Soc. Biol. 161, 2473 (1967).

Tutin T.G., Heywood V. H., Burges N. A., Moore D. M., Valentine D. H, Walters S. M., Webb D. A. (Eds.), "Flora Europaea", Vol. 3, Cambridge University Press, Cambridge, 1972, pp 12-13.

Urso G., Ann. Ottal. Clin. Ocul. 93, 931 (1967).

Vannini L., Samuelly R., Coffano M., Tibaldi L., Boll. Ocul. 65, Suppl. 6, 569 (1986).
Virno M., Motolese E., Garofalo G., Pecori Giraldi J., Boll. Ocul. 65, 1 (1986).
Virno M., Pecori Giraldi J., Auriemma L., Boll. Ocul. 65, 789 (1986).

Von Sydow E., Anderson T., Anjou K., Karlsson G., Land G., Griffiths N., Lebensm.-Wiss. Technol. 3, 11 (1970).

Von Sydow E., Anjou K., Lebensm.-Wiss. Technol. 2, 78 (1969).

Zavarise G., Ann. Ottal. Clin. Ocul. 94, 209 (1968).

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012