Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen Complex mod prostatacancer og forhøjet blodtryk

art-lycopenGode nyheder! 
Lycopen Complex kapsler hjælper kroppen med følgende komplekse kostelementer: lycopen, phytosteroler, phytofluener, phytoener, betacaroten og tocopherol (vit. E).

Der er nu fundet klinisk bevis for, at man kan opbygge et effektivt forsvarssystem af anti-oxidanter mod prostatakræft. Lycopen Complex som en del af din daglige kost gør dig markant mere modstandsdygtig over for prostatakræft og en række andre degenerative sygdomme.

Tomatekstraktet indeholder adskillige af de phytonæringsstoffer, som findes i tomater, bla. lycopen, tokoferol, e-vitamin, phytofluen, phytoen, phytosterol og betacaroten. Lycopen Complex er ekstrakt af tomater, der ikke er gén-modificerede. Tomaterne stammer fra Israel og har dermed fire gange så højt et indhold af lycopen som tomater fra andre steder i verden.

En undersøgelse fra Harvard Medical School foretaget over de sidste 6 år blandt en række sunde forsøgspersoner har vist, at ved at spise tomater, tomatsauce eller pizza mere end 2 gange om ugen (set i forhold til aldrig at spise det) kan man reducere risikoen for at få prostatakræft med mellem 21 og 34 procent afhængigt af, hvilken type mad man spiser.

Ligeså lovende er beviserne for, at lycopen kan være med til at bekæmpe kræftsygdomme, som allerede er opstået. Et forskerpanel på Karmanos Cancer Institute i Detroit, Michigan under ledelse af Omer Kucuk, professor i onkologi, har for nyligt i Cancer Epidemiology, Biomarkers and Prevention offentliggjort en undersøgelse, som vurderer effekten af Lycopen Complex-kapsler hos patienter med prostatakræft. Forskerne fulgte 30 mænd med lokaliseret prostatakræft, som havde fået fastsat en dato for kirurgisk fjernelse af svulsten. I de tre sidste uger inden operationen fik personerne enten 250 mg Lycopen Complex fremstillet af tomater fra LycoRed Natural Products, Beer-Sheva, Israel (med 15 mg lycopen) eller ingenting. Det fjernede væv blev efter operationerne analyseret med henblik på at fastslå, om der var forskel på de to grupper af undersøgelsespersoner.

Det var der! Forskerne fandt, at hos den gruppe, der havde fået Lycopen Complex, var svulsten mindre og oftere lokaliseret til prostata. Serum PSA-niveauet var faldet hos de patienter, der fik Lycopen Complex, og samtidig viste disse patienters svulster tegn på yderligere at ville svinde ind og blive mindre ondartede.

"Dette var den første offentliggørelse af et randomiseret patientforsøg med henblik på at vise tomatekstraktets indvirkning på prostatakræft", sagde Dr. Kucuk. "Tidligere rapporter har gennem epidemiologiske undersøgelser påvist en sammenhæng mellem indtagelsen af tomatprodukter og en nedsat risiko for prostatakræft. Desuden viser vores resultater, at tomatekstrakt i form af Lycopen Complex ikke kun forebygger mod prostatakræft, men også kan være et effektivt middel i behandlingen af denne kræftform."

Andre undersøgelser med Lycopen Complex viser desuden, at der også er godt nyt til patienter med en mild grad af forhøjet blodtryk, som ikke har lyst til at skifte livsstil. Nye resultater offentliggjort i maj-nummeret af The American Journal of Hpertension giver belæg for, at Lycopen Complex kan være med til at sænke blodtrykket hos patienter med mild hypertension. Undersøgelsen, som blev fremlagt på det 16. årlige møde i American Society of Hypertension den 18. maj 2001, giver ca. 50 mill. amerikanere med forhøjet blodtryk et alternativ.

Folk, der gerne vil nedsætte risikoen for forhøjet blodtryk, bliver ofte opfordret til at motionere og spise en fedtfattig kost med mange frugter og grønsager. Men typisk er mange ikke specielt motiverede for at ændre livsstil. Faktisk viser en online helbredsundersøgelse foretaget af NOAH på City University of New York, at kun 68 % er klar over, at de har forhøjet blodtryk, og kun hos 27 % er det forhøjede blodtryk under kontrol. Forhøjet blodtryk er medvirkende årsag til 75% af alle slagtilfælde og hjerteanfald.

Så nu er der et naturligt alternativ til kontrol af forhøjet blodtryk - et alternativ, som gør, at patienterne ikke nødvendigvis er nødt til at skifte livsstil og/eller tage medicin med bivirkninger.

I et enkeltblindforsøg med placebo-kontrolleret overkrydsning vurderede Dr. Esther Paran, undersøgelsens leder, effekten af Lycopen Complex på patienter med mild grad af forhøjet blodtryk. 30 patienter i alderen 45-60 år fik en daglig dosis identisk placebo i de første fire uger af forsøget og derefter en daglig dosis på 250 mg Lycopen Complex i forsøgets sidste otte uger.

De første resultater af undersøgelsen viser et markant fald i det systoliske tryk hos patientgruppen. "Vi er optimistiske med hensyn til den potentielle brug af Lycopen Complex i behandlingen af blodtryksforhøjelse", siger Dr. Paran. "Undersøgelsens resultat viser produktets evne til at reducere det systoliske tryk, så der er basis for uddybende undersøgelser i fremtiden."

Andre forsøg indikerer, at Lycopen Complex også kan være et effektivt forsvar mod degenerative sygdomme, herunder hjertesygdomme. Dette og med den positive effekt på blodtrykket gør, at der ikke er tvivl om vigtigheden af at sørge for et konstant niveau af naturlige fyto-næringsstoffer som lycopen, fytoen og betacaroten i kroppen. Den anbefalede dagsdosis er på mindst 80-250 mg Lycopen Complex pr. dag med et indhold af lycopen og andre fytonæringsstoffer på 15 mg.

art-complexcom


Bedste køb i Danmark: Natur-Drogeriets Lycopen Complex kapsler

Læs også: Lycopen - stoffet, som mænd har brug for

 

 

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012