Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Smil, le, vær glad

- og lev 15 år længere

Et godt humør giver dig ikke alene et sjovere liv. Nu har en amerikansk undersøgelse bevist, at vi også lever næsten en femtedel længere, hvis vi er mere optimistiske.

Nu er det endegyldigt bevist, at det ikke kan betale sig at gå og skumle. Ikke alene er du irriterende for andre at være sammen med og bliver lettere ramt af sygdomme og infektioner – du dør simpelt hen også tidligere.

Så der er al mulig grund til at holde humøret højt og se lyst på tilværelsen. Det fastslår en række amerikanske forskere fra Mayo Clinic, Minnesota. I begyndelsen af 1960’erne indledte de en række forsøg, der skulle vise sammenhængen mellem livslængde og livssyn – altså om man er glad og optimistisk eller sur og gnaven.

De forsøg er nu afsluttede, og det har vist sig, at glade mennesker i gennemsnit lever 19 pct. længere end surmulerne.

Optimisterne var mindre tilbøjelige til at lide af depressioner og følelsen af hjælpeløshed. Desuden var de generelt af den opfattelse, at deres helbred var – eller let kunne blive – sundt. Forskerne fra Minnesota kan dog ikke sige noget om, hvorvidt optimisternes immunforsvar er sundere end pessimisternes.

13 ting, dit gode humør også hjælper på:
Filosoffen Voltaire var inde på noget af det rigtige, da han sagde, at "kunsten i lægevidenskab er at more patienten, mens naturen sørger for helbredelsen". Ny forskning tyder nemlig på, at humor, latter og et lyst sind er afgørende for en vellykket raskmelding:

1. Godt humør holder dit hjerte sundt. Glade mennesker har 50 pct. mindre risiko for blodprop end deprimerede mennesker. Dårligt humør øger aktiviteten øger aktiviteten i blodpladerne, og det øger risikoen for blodpropper.

2. Et godt grin gavner immunforsvaret. Jo mere man morer sig, des flere dræberceller og antistoffer er der i blodet. Dræbercellerne og antistofferne angriber fremmede celler i blodet.

3. Et godt grin styrker også musklerne. En ny undersøgelse viser, at 100 gode grin styrker dig lige så meget som ti minutter i en romaskine!

4. Optimisme hjælper mod ensomhed. En finsk undersøgelse viser, at optimistiske mænd har lettere ved at finde en partner end pessimisterne.

5. Mindre stress.

6. Færre smerter

7. Mindre ængstelse

8. Et bedre (og mere stabilt) humør

9. Mental ro

10. Større kommunikationsevne

11. Øget kreativitet

12. Optimisme og livsglæde

13. Stærkere selvfølelse og moral


Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012