Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Østersskal kalk: Hov! – Nu bevist, at det virker!

Flere og flere lider af knogleskørhed; sygdommen øger dramatisk, især blandt ældre kvinder. Man regner med, at hver tredje kvinde rammes af unødvendige benbrud på håndled eller lårben som følge af knogleskørhed.

Årsagen til knogleskørhed er ikke helt kendt. De vigtigste faktorer er dog for lidt indtagelse af calcium, lav fysisk aktivitet samt »normale« forandringer i kvindens kønshormoner. Sygdommen kan begynde allerede i 40-års alderen og udvikles hurtigere efter klimakteriet.

Knogler er levende væv
Skelettet består ikke af et dødt, cementlignende væv. Nej, det er i virkeligheden meget levende med millioner af specialiserede celler, som gør knoglerne stærke og smidige. Hele tiden nedbrydes gammelt knoglevæv og nyt bygges op. Denne proces er vigtig for at bibeholde styrken i skelettet. Knogleskørhed kan noget kortfattet beskrives som en forskydning af balancen mellem nedbrydning og opbygning. Fejlen kan opstå i forskellige faser. Det alvorligste er, når opbygningen ikke foregår på den rigtige måde. Dette betyder færre knogleceller og mindre indbygning af calcium og andre mineraler.

Calcium er din krops vigtigste mineral
Knogler består af krystaller af noget, der kaldes calcium-hydroxiapatit, et særligt salt, som er indfattet i et net af kollagen (proteinfibre). Calcium giver styrke og stabilitet. Kollagen har vigtige elastiske egenskaber. Sammen danner de en knoglestamme med en enestående styrke og fasthed. Andre stoffer i knoglestammer er fosfor, fluor, natrium, kalium, magnesium og citrat (citronsyre).

Østersskal kapsler - til forebyggelse af knogleskørhed
Østersskal kapsler består af calcium fra østersskaller. Mange undersøgelser har vist, at vitamin D giver en langt mere effektiv udnyttelse af calcium i kroppen, derfor anbefales det at supplere Østersskal kapsler med D-3 vitamin (400 i.e.) tabletter eller AD-vitamin kapsler (A og D vitaminer fra helleflynderleverolie med henholdsvis 1.200 og 120 i.e.).

Østersskal kapsler er klinisk testet på kvinder i den udsatte alder, og resultaterne viser konstant, at knogletætheden på længere sigt påvirkes positivt med en øgning på mellem 5 og 15%.

Østersskal kapsler forhandles af helsekostforretninger og materialister.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012