Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Lycopen gør dig sundere

Megen forskning i næringsstoffer går ud på at undersøge, om stofferne kan forebygge eller behandle en bestemt sygdom eller lidelse. Denne undersøgelse gik ud på at undersøge Lycopen, det røde farvestof i tomat og vandmelon, i et bredere perspektiv. Forskerne ønskede at finde ud af, hvilken effekt næringsstoffer som Lycopen generelt har på ældres helbred, og undersøgte i den forbindelse en gruppe på 88 nonner i alderen 77 til 98. Det viste sig, at jo mere Lycopen nonnerne indtog, jo mere uafhængige blev de af hjælp og omsorg fra andre. Dette har aldrig kunnet påvises for andre næringsstoffer, men det tyder på, at hvis man ønsker et sundt og aktivt liv, så er det vigtigste næringsstof Lycopen - enten som en del af maden eller som kosttilskud. Dette er den første undersøgelse, som kan påvise en sammenhæng mellem Lycopen og den måde, hvorpå mennesker fungerer i dagligdagen. Et interessant aspekt er, at et lavt LDL-kolesterolniveau har vist sig at have en negativ indvirkning på Lycopen. Det skyldes, at LDL-kolesterol muligvis hjælper med til at transportere Lycopen til de væv, hvor det kan gøre nytte, så måske er det ikke udelukkende en fordel at sænke kolesterolniveauet - specielt ikke for LDL.

Personer, der ikke regelmæssigt spiser tomat eller vandmelon, men alligevel gerne vil opnå de positive virkninger ved Lycopen, bør tage 5-10 mg dagligt som kosttilskud.

Kilde: Snowdon D. A. et al. "Antiosidants and reduced functional capacity in the elderly: Findings from the Nun Study", J Gerontol A Biol Sci Med Sci (1996). Vol. 51(1).

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012