Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Okinawa kalk – koralcalcium

Det er i dag en udbredt opfattelse, at en sund livsstil er baseret på varieret kost og regelmæssig motion. Alligevel ønsker mange herudover at finde en genvej til et langt og sundt liv med masser af energi. Nye undersøgelser tyder på, at koralcalcium meget vel kan tænkes at være denne ønskede genvej.

Den nye interesse for koralcalcium som en slags 'livets eliksir' skal ses på baggrund af, at den del af den japanske befolkning, der lever på koraløerne Okinawa, har den højeste levealder i verden med et gennemsnit på 81,2 år. Koralcalcium findes her i righoldige mængder i drikkevandet og menes at være årsagen til dette folkefærds stærke helbred og lange liv.

Hvorfor netop koralcalcium?
Calcium siges at være et af de mineraler, som kroppen har sværest ved at optage, og derfor har almindelig calcium kun en mindre effekt. Koralcalcium derimod er langt mere optagelig for vores krop. Et forsøg har vist, at koralcalcium er 14% mere optagelig end calciumkarbonat (CaCO3). Derudover er koralcalcium også en vigtig kilde til letoptagelig magnesium og indeholder helt op til 74 forskellige mineraler.

Der findes overordnet to typer koralcalcium. Den ene type udvindes fra havbunden (marine-baseret) og den anden fra miner på landjord (mine-baseret). Hver især har de deres fortalere. Koralcalcium har et indhold af calcium og magnesium i forholdet 2:1, hvilket ernæringsmæssigt set er et ideelt forhold. Koralcalcium er let bio-optagelig, og man kan ikke tage for meget, idet kroppen udskiller det, som den ikke har brug for.

Koralcalciums virkning
På grund af den intensive jorddyrkning og ligeledes intensive forarbejdning af vores madvarer i dag er det meget tænkeligt, at kroppen mangler vigtige mineraler som f.eks. calcium. Dette er en meget uheldig situation, idet mange alvorlige degenerative sygdomme såsom knogleskørhed, kræft, hjertekarsygdomme og alzheimers netop sættes i forbindelse med calciummangel. Koralcalcium frembyder således en simpel og effektiv løsning i kampen mod mange truende sygdomme. Det anbefales at tage 1,5 gram calcium om dagen. Der er også den mulighed at kombinere koralcalcium med soja og herved skabe et usædvanligt produkt, der giver øget sundhed til knogler og hjerte-kar-kredsløbet hos både kvinder og mænd.

Vidste du
- at koralkalcium hjælper med at rense og afgifte vand? I vestlige kulturer foretrækkes blødt vand, hvilket betyder, at mange essentielle mineraler fjernes. Hårdt vand fra Okinawa er derimod beriget med calcium og magnesium. Disse mineraler får pH-værdien til at stige og derved opstår alkalitet- dvs. en evne til at neutralisere syre. Koralkalcium menes at have den samme effekt på kroppen og derved være medvirkende til at generere et godt helbred.

Kilde:
Whole Foods, januar 2003
The Japan Dietetics Society, oktober 16-17, 1997.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012