Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Ginkgo biloba – har du glemt det?

Ginkgo, som siges at kunne hjælpe på hukommelsen, er en af en håndfuld urter, som har klaret sig glimrende på det store urtemarked med salgstal, som er steget betydeligt i løbet af de seneste få år. Men en ny undersøgelse foretaget af American Medical Association (AMA) kan måske virke som en spand koldt vand på urtens popularitet. Ifølge AMAs forskning har ginkgo nemlig ingen mærkbar virkning på hukommelsen.

Undersøgelsen omfattede 203 sunde, ældre personer, som fik enten et kosttilskud med ginkgo eller et placebo-præparat i seks uger. Forsøgspersonerne blev udsat for neuropsykologiske tests, som evaluerede indlæring, åndsnærværelse og koncentration. Efter de seks uger fastslog forskerne, at ginkgo ikke havde nogen indvirkning på hukommelsen.

Hvad betyder det så for svorne ginkgo-brugere? Ifølge John Westerdahl, PhD, Rd, direktør for Wellness and Lifestyle Medicine på Castle Medical Center i Kailua på Hawaii og redaktør for ernæring på bladet Veggie Life "bør folk ikke holde op med at tage ginkgo på baggrund af disse resultater". Han forklarer, at denne undersøgelse kun er én af en række undersøgelser, hvoraf mange tværtimod har underbygget urtens positive virkning. Faktisk har en AMA-undersøgelse fra 1997 netop fremhævet fordelene ved at tage ginkgo.

Westerdahl forklarer, at når man tager kvalitetsforskelle i de kosttilskud, der indgår i undersøgelserne, og forskelle i undersøgelsesmetoderne i betragtning, så kan der meget let fremkomme uensartede resultater. Og konklusionen? Når så mange kliniske undersøgelser understøtter ginkgos ry som en effektiv hjælp til bedre hukommelse, så er der ingen grund til at afskrive urten - specielt ikke for dem, der allerede har haft glæde af urtens virkning.

Natur-Drogeriets Kinesiske Ginkgo kapsler indeholder plantens forskellige stoffer i den højeste kompleksitet, og ikke meget af nogle få stoffer, som også udbydes.

Ref.:
Winther, K. et al.: Effects of ginkgo biloba extract on cognitive function and blood pressure in elderly subjects. Current Therapeutic Research:59(12):881-888, 1998.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012