Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Mørk chokolade er sundt og livsforlængende!

Da en dansk undersøgelse for fire år siden fastslog, at rødvin forhindrer hjertesygdomme, fik det rødvinssalget til at stige markant, især i USA.

Nu er det chokoladefabrikanternes tur til at glæde sig. En ny overraskende videnskabelig undersøgelse viser, at chokolade – især den mørke slags – er noget af det sundeste, man har.

Flere forskere hævder, at et par mundfulde dagligt kan forebygge mod knogleskørhed, blodpropper og kræft. Ja, det kan ligefrem forlænge livet.

En af forskerne bag undersøgelsen er dr. Gwen Kennedy fra universitetet i Dundee. Han udtaler til den norske avis Aftonposten, at hvis man daglig snupper et par bidder af den mørke chokolade, reduceres risikoen for blodpropper med 25 til 50 procent. I hans forskning indgik en række frivillige forsøgspersoner, som spiste henholdsvis mørk, hvid og almindelig mælkechokolade. Resultatet viste, at den mørke variant hindrede blodpladerne i at klistre sammen.

Forskere fra Oklahoma State University mener endvidere, at den mørke chokolade hjælper mod knogleskørhed. Den søde masse indeholder nemlig polyfenoler, som er godt for benvævet og hjælper med at vedligeholde skelettet. Derudover er polyfenol en stærk antioxidant, som beskytter kroppens celler og virker forebyggende mod hjerteproblemer og kræft.

En anden interessant kostfaktor hedder chatechin, et stof som hører til i gruppen af antioxidanter. At chatechiner styrker immunforsvaret, har man vidst i lang tid. Man har også vidst, at der er masser af chatechin i friske grøntsager, frugt, rødvin og te.

Men nu er det slået fast, at rigtig chokolade indeholder endnu større mængder af den sunde antioxidant. Der findes nemlig 53,5 milligram chatechin i 100 gram ren, mørk chokolade. Lys chokolade indeholder kun 15,9 milligram - mens f.eks. te indeholder 14 milligram.

Ved Harvard School of Public Health undersøgte man i 2002 8.000 mennesker over 65 år. Resultatet var ifølge Aftonposten slående. Moderate chokoladespisere lever i gennemsnit ét år længere end andre!

Men det er ikke det hele. Ifølge forskerne er duften af chokolade så berigende, at den alene stimulerer hjernen positivt, hvad der også styrker immunforsvaret. Sideløbende har forskere ved universitetet i Westminster, England, opnået lignende resultater. Jævnlig indtagelse af chokolade halverer risikoen for en ganske almindelig efterårsforkølelse, siger englænderne.

Men det er altså kun en fire-fem chokolade-holdige måltider om måneden, der er sundt. De samme forskere fraråder en daglig indtagelse af den kalorierige vare.

Natur-Drogeriets forhandler mørk chokolade fra Italien – "Cuor di Cacao" – med mindst 85% ren kakao! Plade à 100 g.

 


Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012