Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Antioxidant hæmmer og dræber kræftceller

Af læge Carsten Vagn-Hansen

Antioxidantet ActiVin® har i forsøg vist sig at kunne hæmme væksten af kræftceller samtidig med, at det øger væksten og levedygtigheden af normale celler.

Resultatet er blevet fremlagt på en konference, som American Association Cancer Research har afholdt i New Orleans (89th Annual Meeting). Et forskerhold fra bl.a. Creighton University, The University of Nebraska Medical Center, Omaha og Georgetown University Medical Center har tilsat ActiVin®, som er et meget stærkt andoxidant fra røde vindruekerner, til kulturer af menneskelige kræftceller fra bryst, lunge og mavesæk.

Væksten af kræftcellen blev hæmmet med op mod 50 procent med destruktion og hæmning af kræftceller, afhængig af mængden af ActiVin® i det medium, som kræftcellerne voksede i. Studiet viste også, at normale menneskelige celler fra mavesækken øgede deres vækst og levedygtighed over den samme periode og med den samme mængde ActiVin® i det medium, de voksede i. ActiVin® blev også testet i kulturer af menneske lige leukæmiceller (knoglemarvskræft), men havde ingen sikker virkning på dem.

I en anden undersøgelse, som blev præsenteret på en konference i Federation of American Societies for Experimental Biology (FASEB) Washington D.C. den 17-4 99, viste studier fra University of Nebraska Medical Center og Creighton University, at ActiVin® beskytter normale menneskeleverceller og hvide blodlegemer mod de giftige virkninger af celledræbende stoffer (kemoterapi). Atter andre undersøgelser har vist, at ActiVin® beskytter hjernevæv og hjertet mod giftvirkningen af kemoterapi. Dette støtter, at mennesker i kemoterapi samtidig tager andoxidanter for at beskytte deres normale celler mod giftvirkningen.

Forklaringen er, at ActiVin® indeholder stoffer med stærk antioxidantvirkning, der beskytter celler hos både mennesker og dyr mod angreb frie iltradikaler, der dannes kroppen under iltens omsætning, især hvis man er ude for påvirkning af fremmede kemiske stoffer. Hvis der ikke er nok antioxidanter, vil DNA i cellernes kraftværker - mitochondrierne - blive angrebet og ændret, så cellerne svækkes, dør eller bliver omdannet til kræftceller. Forskerne har bl.a. vist, at ActiVin® beskytter celler i mundbulen mod celleskade og død bedre end vitaminerne C og E, hver for sig eller kombineret.

Læge Carsten vagn-Hansen 11. marts 2000

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012