Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Unik Spirulina styrker immunforsvaret

Når man tilsætter Unik Spirulina til dyrkede immunforsvarsceller, øges produktionen af betændelsesbekæmpende cytokiner betragteligt, siger immunologer ved UC Davis School of Medicine and Medical Center i Sacramento, Californien. Deres undersøgelsesresultater blev offentliggjort i efterårsudgaven af Journal of Medicinal Foods.

Specialfoto af Unik Spirulina i tværsnit

En række dyreforøg har påvist, at Unik Spirulina er en effektiv immunmodulator (dvs. et aktivt stof, som kan påvirke immunforsvarscellernes funktion). Tilbundsgående undersøgelser på mennesker er ikke blevet foretaget endnu, men flere rapporter tyder på, at Unik Spirulina kan anvendes i behandlingen af hyperlipidemi (for meget fedtstof i blodet) og svær overvægt. En laboratorieundersøgelse foretaget på UC Davis vurderede udskillelsen af cytokinerne interferon-gamma, interleukin-4 og interleukin-1 beta. Formålet var at få en bedre forståelse af Unik Spirulinas potentielle regulerende indvirkning på immunforsvaret.

"Vi fandt frem til, at næringsrig Unik Spirulina giver et kraftigt tilskud af interferon-gamma (13.6 gange) og en moderat stimulering af såvel interleukin-4 som interleukin-1 beta (3,3 gange)", siger Eric Gerschwin, som er professor og leder af Division of Rheumatology, Allergy and Clinical Immunology ved UC Davis. "Samlet set tyder stigningen i disse cytokiner på, at Unik Spirulina spiller en væsentlig rolle i beskyttelsen mod intracellulære patogener og parasitter, og potentielt kan spirulina øge bekæmpelsen af de stoffer, der stimulerer til betændelsestilstande. Der er brug for flere forsøg, før vi kan fastslå, om disse iøjnefaldende virkninger også finder sted under andre forhold end i laboratorierne".

Kilde: National Institutes of Health

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012