Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Unik Spirulinas hemmelighed

Indtil for nyligt har det været kun Unik Spirulinas næringsværdi, der har haft interesse. Det har ændret sig. En del foreløbige og enkelte kliniske studier tyder på, at Unik Spirulina kan have en terapeutisk effekt på en række ting - fra sænkning af kolesterol-spejlet og indflydelse på forløbet ved kræftsygdomme til stimulering af immunforsvaret.

Specialfoto af Unik Spirulina i tværsnit

Unik Spirulina er en spinkel, trådformet alge, som er rig på proteiner, essentielle aminosyrer, vitaminer, mineraler og essentielle fedtsyrer som f.eks. gammalinolsyre. Den fremstilles kommercielt og sælges i helsekostforretninger over hele verden som kosttilskud.

Sundhed direkte fra havet
Unik Spirulina er under ½ mm lang, men algens virkning på menneskekroppen synes at være enorm. ”Den giver livsenergi og holder dig sund”, lyder det med overbevisning fra kvinderne i Firmaet Sanatur. Og de vil gerne sikre, at algens kraft kommer mange flere mennesker til gode.
Lifligt: Unik Spirulina med kærnemælk og appelsinsaft

 

Unik Spirulina hjælper kroppen til selvheling
Unik Spirulina egner sig specielt til patienter, som føler sig utilpasse og klager over almindeligt ubehag, som ikke kan henføres til en entydig medicinsk årsag eller enkeltfaktor. Unik Spirulina understøtter dermed holistisk behandling af forskellige lidelser og deres årsager. Vi taler ikke om et vidundermiddel eller et generelt middel mod bestemte symptomer, men et middel, der fremmer kroppens egen evne til selvheling. Unik Spirulina stimulerer kroppens immunreaktion på forskellige måder sammen med en velafbalanceret kost.

Unik Spirulinatilskud harmoniserer og stabiliserer stofskiftet. Desuden er Unik Spirulina med til at øge præstationsevnen og vitaliteten på langt sigt. Unik Spirulinas koncentrerede og velafbalancerede sammensætning af næringsstoffer er med til at bringe det bedste frem i andre næringsmidler og supplerer f.eks. et fuldkornsbrød med de essentielle aminosyrer, som ikke findes i brødet, men som gør det til en fuldgyldig proteinkilde.

I specielle livssituationer, f.eks. under graviditet, arbejdsmæssigt stress eller private problemer, kan Unik Spirulina på mange måder være med til at give et godt supplement til den daglige ernæring.

Vores krop har brug for naturlige, sammensatte fødemidler med uberørte og afbalancerede næringsstoffer i ikke-toksiske mængder. Her spiller det synergetiske samspil mellem de enkelte bestanddele en afgørende rolle. Unik Spirulina er et naturligt højkoncentrat af planteprotein, der indeholder alle de essentielle aminosyrer, vitaminer og mineraler, samt klorofyl, beta-caroten og phycocyanin.

Phycocyanin er et naturligt farvepigment, der giver Unik Spirulina det blå skær, og findes i koncentrationer på omkring 7 pct., sammenlignet med et chlorofylindhold på 1 pct. som det mest almindelige. Phycocyanin er relateret til det menneskelige pigment bilirubin, der er vigtigt for en sund leverfunktion og fordøjelsen af aminosyrer. Betragtes som en meget vigtig kostfaktor i cancerkure.

Ingen anden fødevare kan levere en så bred vifte af livsvigtige næringsstoffer. Intet nok så sofistikeret, kunstigt sammensat produkt kan levere det samme med samme grad af harmoni som naturens grønne kraftværk.

Unik Spirulina - en alge med mange muligheder
Unik Spirulina kan sætte ind på mange forskellige felter, og der vil helt sikkert komme flere til. Her er nogle eksempler:

Laktobaciller
Unik Spirulina er et basisk fødemiddel, der fremskynder dannelsen af laktobaciller i tarmsystemet og dermed understøtter og stabiliserer en sund tarmflora.

Kolesterol
Flerårige forsøg med forskellige testgrupper har vist, at kolesterol-tallet falder hos patienter, som ud over en normal, kolesterol-sænkende kost også tager Unik Spirulinatilskud.

Forgiftning af leveren
Skadelige bivirkninger ved medikamenter og stråler (røntgen, kemoterapi) kan reduceres betydeligt ved indtagelse af Unik Spirulina.

Beskyttelse mod stråling
En undersøgelse foretaget på 45 børn efter Chernobyl-ulykken viste, at 85% af de børn, der i en periode på 45 dage havde fået 3 g Unik Spirulina dagligt, allerede efter kort tid ikke længere havde spor af radioaktivitet i urinen.

For surt kropsmiljø
Mange mennesker lider under et kropsmiljø, som er for surt. Unik Spirulina trives i alkalisk vand med en pH-værdi op til 11 og kan derfor være en glimrende basisk modpol, når syre/base-balancen skal genoprettes.

Lymfocytvirksomhed og immunforsvar
Phycocyanin - det blå farvepigment i Unik Spirulina - har ifølge japanske undersøgelser en stimulerende effekt på immunforsvaret.

Overvægt
Selvom mange har berettet om et langsomt, men stabilt vægttab med Unik Spirulina, findes der endnu ingen kliniske undersøgelser på dette område.

Svagsyn
Unik Spirulinas høje indhold af beta-caroten og provitamin-A, som kun efter behov omdannes til A-vitamin i kroppen, spiller en overordnet rolle ved bevarelse af synsevnen.

Sårheling
Klorofyl blev allerede i 1920’erne - før opdagelsen af kemisk antibiotika - brugt som betændelsesbekæmpende middel. Som salve på sår fremmer klorofyl sårhelingen. Til indvortes brug kan Unik Spirulina som naturligt antibiotika understøtte kroppens genoprettelse af en funktionsdygtig og stabil afværgemekanisme.

Læs også:
Unik Spirulina - seneste nyt fra forskerne
Unik Spirulina - blågrønne alger
Unik Spirulinas hemmelighed
Unik Spirulina – fantastisk til mennesker og dyr
Unik Spirulinas rolle som kræfthæmmer er nu bekræftet
Unik Spirulina og vægttab
Unik Spirulina styrker immunforsvaret
Unik Spirulina - mere info

Referencer:
Beasley, Sonia. The Spirulina Cookbook. Boulder Creek, California: University of the Trees Press, 1981.
Clement, Genevieve et al. "Amino Acid Composition and Nutritive Value of the Alga Spirulina maxima," Journal of Science Food and Agriculture 18(11) 497-501.
Clement, Genevieve et al. "Spirulina: A New Food Algae," Voeding 30(12) 772-81.
Cole, Helen N. "Superfoods of the Future Are Here Now," New Health (april 1981), pp. 15-19.
Hills, Christopher. Imprisoned Light: The Story of Dr. Hills' Potentized Spirulina. Journal of Nutritional Microbiology by University of the Trees Press, 1980.
Hills, Christopher. Rejuvenating the Body Through Fasting with Spirulina Plankton. Boulder Creek, California: University of the Trees Press, 1979.
Hills, Christopher. ed. The Secrets of Spirulina: Medical Discoveries of
Japanese Doctors. Boulder Creek, California: University of the Trees Press, 1980.
Kollman, Victor H. and Schmidt, Ray. "Algae, the Modern Manna?" Let's Live (december 1978).
Laquerbe, Bernard et al. "Mineral Composition of Two Cyanophoeae, Spirulina platensis and Spirulina geitleri," C.R. Acad. Sci. 270(17) 2130-32 (Ser. D, 1970).
Pelloquin, Alain. "Comparative Studies of the Lipids of Spirulina platensis and Spirulina geitleri," C.R. Acad. Sci. 271(11) 932-35 (Ser. D, 1970).
Pinta, Maurice et al. "Elemental Composition of Spirulina platensis and Spirulina maxima," Mid. Trop. 29(5) 617-19 (Marseilles).
Walsh, David. "Spirulina" Research News (Summer 1981).

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012