Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

E-vitamin nedsætter risikoen for hjerteanfald og slagtilfælde

En nyligt afsluttet undersøgelse offentliggjort i Lancet er endnu et bevis for, at E-vitamin kan nedsætte risikoen for hjerteanfald og iskæmiske tilfælde.

I undersøgelsen ("Secondary prevention with antioxidants of cardiovascular disease in end stage renal disease [SPACE]: randomized placebo-controlled trial," Lancet; 2000; 356:1213-1218) undersøgte forskerne effekten af E-vitamin på nyrepatienter i dialyse (kronisk hæmodialyse). Denne patientgruppe har en justeret dødsrate, der er 3,5-4 gange højere som den almindelige befolkning, og denne høje dødsrate skyldes for 40%’s vedkommende kredsløbssygdomme.

Omkring halvdelen af de 200 patienter, undersøgelsen omfattede, tog d-alpha-tocoferol (naturligt E-vitamin), mens den anden halvdel tog et placebopræparat. Gruppen blev fulgt i gennemsnitligt 519 dage. Af placebogruppepatienterne havde 17% haft hjerteanfald eller slagtilfælde. Til sammenligning var dette kun tilfældet for 5% af den gruppe, der tog E-vitamin. I de efterfølgende år, hvor man fulgte E-vitamingruppen, reduceredes antallet af myocardie-infarkt med dødelig udgang med 43% og antallet af myocardie-infarkt uden dødelig udgang med 66%, men ingen af disse sekundære resultater blev anerkendt som statistisk signifikante, bemærker forskerne.

De skriver: "SPACE-undersøgelsens formål var ikke specifikt at spore en nedgang i dødelige og ikke-dødelige myocardie-infarkt-tilfælde - og undersøgelsen var heller ikke opbygget på en måde, som muliggjorde dette. Men ikke desto mindre peger resultaterne i retning af en reduktion i antallet af såvel dødelige som ikke-dødelige myocardie-infarkt-tilfælde efter behandling med E-vitamin blandt hæmolysepatienter med eksisterende hjertesygdom. Det synes at være påkrævet med en undersøgelse, der specifikt undersøger disse forhold omkring brugen af E-vitamin."

Undersøgelsens resultater stemmer overens med de resultater, som Cambridge Heart Antioxidant Study (CHAOS), hvor forskerne fandt frem til, at naturlig E-vitamin nedsatte risikoen for hjerteanfald med 77% hos 2.000 hjertepatienter.

Læs mere om Natur-Drogeriets E-vitamin her – når E-vitamin skal være naturligt og virksomt!

Health News 2003

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012