Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Fedme er nr. 1 blandt de dødsårsager, som kan undgås

Europæiske fedmeeksperter, som netop har afholdt en konference i København for at diskutere det voksende problem, advarer ifølge en rapport fra BBC Health om, at fedme vil overhale rygning som nr. 1 blandt de dødsårsager, som kan forebygges - og dermed undgås.

Eksperterne advarer om, at 3/4 af den engelske befolkning kan vise sig at være overvægtige om 10-15 år. Desuden beskylder de regeringen for at være for bange for fødevareindustrien til at tackle problemet på den rigtige måde.

Ifølge BBC har den britiske regering udarbejdet en strategi, som bl.a. går ud på at give skolebørn et stykke frugt pr. dag, forbedre de måltider, der gives til skolebørnene, og opfordre unge til at dyrke mere motion.

Men regeringens tidligere rådgiver, professor Philip James, som nu er formand for International Obesity Task Force, udtalte på konferencen, at der ikke bliver gjort nok for at gøre noget ved problemet."Det er generelt for alle de offentlige myndigheder rundt om i Europa, at man er bange for at konfrontere de interesseorganisationer, der har en aktie i salget af fødevarer. Producenterne af fast food og sodavand tjener styrtende med penge - så det er hårde odds, vi er oppe imod", siger James."Hvis vi ikke tager kampen op, vil fedmeepidemien blandt børn brede sig over Europa med stor fart - og Storbritannien vil absolut ligge forrest i feltet. Det vil komme til at betyde, at vi får en stor gruppe sukkersyge børn på 13-14 år, som efter alle videnskabelige solemærker at dømme vil få store synsproblemer, allerede når de når 30-års alderen".

Professor James hævder, at den britiske regering burde følge det finske eksempel, hvor man har indført strenge regler for, hvilke former for mad skolebørn må medbringe. Desuden slår han et slag for restriktioner på madreklamer rettet mod børn.

Fedme koster den britiske økonomi ca. 20 mia. kr. om året og er skyld i, at 30.000 mennesker hvert år dør for tidligt, viser tal fra National Audit Office.

Læs også artiklen:  Proteiner fjerner fedt.

Health News 2003

 

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012