Proteiner Sport og motion

Proteintilskud skal indtages lige efter træning

Skal jeg indtage proteintilskud lige efter min træning, eller er det bedre at vente lidt?

I en undersøgelse, som blev offentliggjort i det britiske tidsskrift Journal of Physiology i 2001, blev det undersøgt, hvor store muskler en gruppe ældre mænd fik ved at styrketræne. Mændene blev delt i to grupper, hvor den ene gruppe umiddelbart efter træningen fik en proteinrig drik. Den anden gruppe først fik den proteinrige drik to timer efter træningen.

Gruppen, der straks fik protein, oplevede en tilvækst i muskelmassen på 7 % i løbet af de tre måneder, undersøgelsen varede. Men de mænd, der måtte vente to timer på at få protein, fik overhovedet ikke større muskler trods alle deres anstrengelser. “Resultatet overrasker os meget. Vi havde regnet med, at uanset hvornår musklerne fik tilført protein efter træningen, så ville der være tale om en tilvækst af muskelmassen. At muskelmassen overhovedet ikke blev øget ved den senere proteintilførsel, kunne tyde på, at tiden lige efter træning er mere kritisk end hidtil antaget”, udtalte daværende Ph.D.-studerende Birgitte Esmarck, der ledede undersøgelsen på Bispebjerg Hospital.

I undersøgelsen med proteindrikken deltog 13 ældre mænd i alderen 70-80 år. De ældre herrer styrketrænede en halv time tre gange om ugen. Træningen strakte sig over tre måneder. Når man havde valgt forsøgspersoner, der er oppe i årene, skyldes det, at ældre over 60 år oplever et stort tab af muskelmasse. Det er derfor ekstra vigtigt for ældre mennesker at træne for at bevare musklerne.

Valleprotein-tilskud skal indtages lige efter træning

Læs også
Tag et proteintilskud, når du ikke lige kan komme til at træne
Protein lige før og efter træning giver større muskler
Protein og bodybuilding
Træning kræver brændstof til musklerne
Ærteprotein er nyttigt for sportsfolk – og alle andre…
Amino-Complex Valleprotein – det protein, du har brug for!
Muno Colostrum til bedre sportspræstationer
Carnitin mod ømme muskler
Strækøvelser til spændte muskler