Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Skallin kan sænke kolesteroltallet og tarmkræft

Psyllium-tilskud som Skallin kan sænke både det overordnede kolesteroltal og LDL-tallet betydeligt hos personer, der samtidig spiser fedtfattigt. Amerikanske forskere har foretaget en meta-analyse af otte undersøgelser og konkluderer, at opløselige fibre som i Skallin er letoptagelige og uskadelige, når personer med let til moderat forhøjet kolesteroltal spiser dem sammen med fedtfattig mad.

Opløselige fibre - herunder også fibre fra Skallin-frøskaller - har tidligere vist sig at kunne understøtte den kolesterolsænkende virkning ved en fedtfattig kost. De amerikanske sundhedsmyndigheder har godkendt, at fødevarer må reklamere med opløselige psyllium-fibres evne til at sænke risikoen for hjerte-/karsygdomme.

De otte undersøgelser, som meta-analysen omfattede, inddrog i alt 384 og 272 testpersoner, som fik hhv. psyllium eller cellulose-placebo. Alle undersøgelser vurderede virkningen over otte uger ved en daglig dosis på 10,2 g psyllium sammen med en fedtfattig kost efter en indledende fase med udelukkende fedtfattig kost i otte uger. Testpersonerne led alle af let til moderat hyperkolesterolæmi.

Godt nyt for alle med kolesterolproblemer!
Opsigtsvækkende ny forskning har nu også vist, at Skallin har en helt fantastisk evne til at sænke kolesterol i blodet, oven i købet på ganske kort sigt!

Amerikanerne J. W Anderson og J. Tietyen-Clark gennemførte omhyggeligt kontrollerede kliniske undersøgelser, der viste, at mens guar gum var i stand til at sænke kolesterolspejlet med ca. 8% på kort sigt, lå det tilsvarende tal for Skallins vedkommende helt oppe på 16%! (Am. I Gastroenterol., 1986, 8/10, s. 907- 919). Til sammenligning kan nævnes, at den amerikanske hjerteforenings anbefalede diætprogram sænker kolesterolet med kun 3%.

Kilde: American Journal of Clinical Nutrition, Vol. 71, No. 2, 472-479, februar 2000.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012