Artikler: 6997  * Produkter: 677   Kurguider: 246    ·  Home  ·  Sitemap  ·  Links     
   
    FORSIDE  |  HELSE NYT  |  GENVEJ TIL LIVET  |  GENVEJ TIL SYGDOM  |  GUIDER  |  BASISBLADE  |  PRODUKTER  |  KURGUIDEN  |  OPSKRIFTER  

Søg på HELSENYT

Søg artikler
Søg i produkter
 
Send denne side til en som det kan gavne Udskriv siden

Hud og skønhed

Alle kender situationen: En vigtig aftale ligger lige om hjørnet, og det ansigt, du ser i spejlet, har hævede øjne og grå hud. Hvad gør du? Udsætter aftalen? Melder afbud? Det behøver du ikke! For der findes skånsom og hurtig hjælp fra naturen - Bio-Balsam til din hud.

Kosmetolog Ingrid Schröter har udviklet ti masker lavet af gammelkendte lægeplanter - en garanti for hjælp, når der er hudproblemer i farvandet. Udløsende faktorer kan være hverdagens stress eller frustration over en ny opgave. Men også miljøbelastning som varme, kulde, tør luft eller forkert ernæring kan give denne form for hudproblemer. Og "huden er sjælens, omverdenens og kostens spejl", ved kosmetolog Ingrid Schröter af mange års erfaring.

De hyppigst forekommende hudproblemer:

 • Sart hud
  Sart hud er for det meste også tør, mangler fedt og er anspændt, hvis den ikke får tilstrækkeligt med creme. Der er derfor brug for en ekstra nænsom, plejende urtehjælp. Du kan berolige denne type hud med en Salvie/Æg/Olie-maske.
 • Sprængte blodkar
  Dette problem er ofte arveligt betinget og optræder ved svagt bindevæv. Også indflydelse udefra, f.eks. i form af solbadning, kan være medvirkende årsag til, at blodkarrene springer (couperose). Lægeplanten melisse virker hæmmende på gennemblødningen. Derfor har vi valgt Melisse/Fløde-masken som løsning på denne type hudproblemer.
 • Røde pletter
  Følsomme mennesker lider under, at huden ved stress og miljøpåvirkning bliver rødspættet. Dem kan vi hjælpe med en Lavendel/Kvark-maske, som virker lindrende og beroligende på irritationen.
 • Acne
  Ved stress eller ophidselse reagerer huden ofte med forhøjet talgproduktion eller forstørrede porer. Og bumserne dukker altid op i fuldt flor lige før en ansættelsessamtale eller en stor fest. Med en Laurbær/Agurke-maske kan du rense og helbrede huden.
 • Fedtet hud
  Dette hudproblem kan dels være naturbetinget, men kan også - ligesom den urene hud - være symptom på en belastningssituation. Vores Rosmarin/Gulerodsmaske virker affedtende og regulerer samtidig den forhøjede fedtproduktion.
 • Rynker omkring øjnene
  Rundt om øjnene er huden ekstra fin og producerer næsten ingen fedt. Derfor udtørrer den let, og der opstår små rynker. For dette område anbefaler vi en Merian/Kamille-maske. Den glatter og plejer sart hud.
 • Skællet hud
  Dette problem skyldes mest tør hud, men kan også, ligesom de andre hudproblemer, opstår som følge af udefrakommende irritation. I alle tilfælde kan en Mynte/Avocado-maske nære huden og få hudskællene til at forsvinde.
 • Poser og rande under øjnene
  Under huden findes der slimhindevæv, som kan hæve, hvis man smører fedtet creme på. I ekstreme tilfælde kan anvendelsen af forkerte produkter, dvs. produkter, som er for fedtholdige til øjenområdet, føre til poser under øjnene. Rande under øjnene opstår mest som følge af for lidt søvn. De kan også være arveligt betingede og viser sig i så tilfælde ved det mindste træthedstegn. Vores Efeu/Mel-maske virker opstrammende og samtidig let lysnende.
 • Træt, grå teint
  Nedtrykthed kan komme til udtryk som en gusten hudfarve - på samme måde som anspændthed eller udmattelse. Her hjælper vores Fennikel/Alge-maske til et strålende og friskt udseende.

Bio-Balsam - hvad er det egentlig?
"Bios" er et gammelt, græsk ord. Det betyder livet i sin oprindelse og natur. Den civiliserede verden har fjernet sig langt fra denne tilstand og mærker nu, at et tilbagetog til den oprindelige naturlighed er uundgåeligt - ja, det er måske nødvendigt for, at vi kan overleve.

Balsam er i kosmetikkens verden betegnelsen for mere eller mindre tyktflydende præparater, som har en velgørende, "balsamisk" virkning på menneskekroppen. Vore masker opfylder begge disse betingelser - de er naturlig balsam for din skønhed.

Start med at teste

Af Dr. Med. Gabriele Otte, allergolog

"Det er ofte billigere, sikrere og bedre selv at blande kosmetik end at bruge produkter, som indeholder kemiske konserveringsmidler. Men det gælder kun, hvis du bruger dine hjemmelavede blandinger med det samme. De fordærves hurtigt og kan derfor inficere huden. Har du sart hud, bør du først teste blandingen på din underarm."

Salvie/Æg/Olie-maske
Beroliger og plejer sart hud. Lav et afkog af 10 g salvie, pisk 2 spsk. af afkoget godt sammen med 2 æggeblommer og 1 spsk. olivenolie. Smør blandingen på huden og lad den sidde i 10 minutter, før du nænsomt vasker den af.

Melisse/Fløde-maske
Mindsker rødmen. Lav et afkog af 10 g melisse. Pisk 50 g piskefløde let, og rør 2 spsk. af afkoget i. Smør på de røde pletter, og lad blandingen sidde i 20 minutter. Vask af med lunkent vand.

Lavendel/Kvark-maske
Virker beroligende på irritation. Lav et afkog af 10 g lavendel og 5 g katostblomst. Bland 2 spsk. afkog i 3 spsk. kvark. Smør blandingen på ansigt og hals og lad den sidde i 20 minutter, inden du vasker den af.

Laurbær/Agurke-maske
Renser og læger uren hud. Lav et afkog af 5 blade laurbær. Riv ½ agurk, pres vandet fra, og bland agurken med 2 spsk. laurbærafkog. Smør på huden og lad den sidde i ca. 10 minutter, inden du vasker den af.

Rosmarin/Gulerodsmaske
Hjælper ved fedtet hud. Lav et afkog af 10 g rosmarin og 5 g røllike. Riv 3 gulerødder og bland 3 spsk. afkog i. Smør blandingen på huden og lad den sidde i 10 minutter. Vask masken af med fortyndet afkog.

Merian/Kamille-maske
Udglatter små rynker i øjenregionen. Lav et afkog af ½ tsk. merian og 10 g kamille. Bland 2 spsk. af afkoget med 1 tsk. hvedekimolie og 1 tsk. honning. Bland med stiftpiskede æggehvider.

Hvis du ikke kan få disse planter i frisk form, kan du sagtens bruge dem tørrede - virkningen er den samme.

Dog kan du risikere, at Lægemiddelstyrelsen forbyder nogle af urterne, hvis din hud for lægelige fordele af disse, se: Elimin sundhedsmaske her!

Efter dampbadet dupper du huden tør og smører den mest velegnede maske på med lette strøg. Derefter skal du slappe af. Efter den angivne virketid fjerner du masken og forkæler huden med en plejende creme.

Health News 2003

 

 

Forrige sideGå til toppen af siden
Powered by SiteManager © 2002-2012